Zonder inspiratie toch bloggen, hoe?!

inspiratie, bloggen en tips

Inspiratie komt en gaat: het is een afspiegeling van hoe jij je voelt op dat moment. Wanneer ik veel leuke dingen doe en daar veel energie uit haal, heb ik vaak een ware inspiratieboost. Wanneer ik veel opgesloten zit en strakke deadlines moet halen, verdwijnt de creativiteit weer. Het is psychisch en verandert met jouw stemming mee en is van invloed op je prestaties!

Werken aan mijn blog doe ik met plezier, maar soms heb ik perioden dat die creativiteit er niet uitkomt. Het ontbreekt niet aan tijd: in plaats van ‘s avonds tv kijken, kan ik prima eventjes bloggen. Herken je dat: dan heb je alles klaarstaan, maar net als in de film blijft dat streepje in je Word documentje maar knipperen. Ik voel me er dan rot om: ik heb niets gedaan voor mijn blog.

Er zijn andere manieren om aan je blog te werken, zonder dat je direct héél veel inspiratie voor een hele blogpost nodig hebt.

Pas je ‘about pagina’ aan

Ik denk dat het belangrijk is om je ‘over mij‘ pagina zo nu en dan eens te updaten. Ik denk dat ik dit wel minstens één keer per jaar doe, net zoals dat stukje hier aan de zijkant. Verandering is belangrijk, maar ik denk dat deze pagina een stukje van jou weergeeft zoals jij bent. Hele oude informatie kan toch een vertekend beeld geven en dat is zonde!

Dat stukje wat ik heb staan, heb ik de afgelopen paar jaar iedere keer weer een beetje toegevoegd en aangepast. Ik ben tevreden met het stuk en zie dat het ook regelmatig aangeklikt wordt. Daarnaast ben ik ook trots op mijn blog en dat mag verteld worden!

inspiratie

Update oude blogposts (en haal hier inspiratie uit!)

Ik heb inmiddels al heel veel blogposts geschreven in allerlei categorieën. Het is goed om daar eens naar terug te kijken: wellicht spellingsfouten verbeteren (zo nu en dan word ik daarop gewezen in de reacties), of wellicht heb je inmiddels een andere ervaring met het product dan destijds.

Heb je in het verleden stockfoto’s gebruikt voor je artikelen? Kijk er dan nog eens even heel erg goed naar: je mag niet zomaar foto’s gebruiken die niet van jou. Zelfs als je de originele fotograaf vermeld, moet je toestemming hebben om de foto’s te gebruiken. Ik ben dit al heel lang geleden nagegaan, maar hoor regelmatig nare verhalen over boetes en dergelijke. Zorg dat je altijd je eigen foto’s maakt! :-)

Check je social media kanalen

Ik ben de laatste tijd heel fanatiek met Instagram. Het is mijn favoriete medium en ik gebruik het voor mijn blog, maar zie het ook gewoon als extra uitdaging. Social media is belangrijker dan ooit en het is net zo belangrijk om daar tijd in te steken als in je blog. Regelmatig posten is essentieel: ik maak tijd vrij voor de foto’s op mijn Instagram.

Verander je layout

Verandering is belangrijk! Ik denk dat het je blog interessant maakt: wat zal er nu weer anders zijn? Dit hoeft niet écht een draai van 180 graden te zijn, maar een ander basiskleurtje in je thema, een andere profielfoto of lettertype kunnen al zoveel doen! Mijn layout zelf verander ik eens in de zoveel jaar: het laat zien dat je veel tijd investeert.

Omdat ik bovenaan mijn pagina een Instagram balk he, verandert mijn layout continu: ik plaats iedere dag een nieuwe foto, waardoor de combinatie aan kleuren bijna iedere week wel weer anders is. Hele simpele oplossingen, voor een nieuwe en frisse look! Bovendien krijg ik ook altijd heel veel energie en inspiratie van het werken aan mijn layout. Het geeft weer inzicht en misschien ook wel weer een richting die ik graag op wil.

inspiratie flatlay

Er zijn zoveel manieren om aan de slag te gaan! Is het niet direct een blogpost, dan kun je ook tijd steken in de kwaliteit van je blog, de foto’s en de artikelen. Houd alles up-to-date, ik weet zeker dat dat heel erg veel waard is! Heb jij ook wel eens van die perioden dat het écht niet wilt lukken? Denk dan zeker aan deze tips!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ik zit op dit moment ook in zo’n fase dat ik het zo druk heb, en ik eigenlijk zoveeeel wil schrijven maar dat het er niet uitkomt. Echt frustrerend want de tijd die ik heb is al zo minimaal! Heb laatst dus ook alle standaard teksten aan gepast haha, maar helaas creeer je daar nog geen nieuwe content mee.

  • Op het moment barst ik van inspiratie en dat terwijl ik eigenlijk tentamen stress heb, omdat ik volgende week moet herkansen, oeps.

  • Bij de titel dacht ik echt: “Hè, hóé dan?”, maar dit is echt heel erg slim. Zelf vergeet ik ook echt te vaak om mijn about-pagina even bij te werken en het is inderdaad súperslim om oude blogposts een update te geven. Vooral op het gebied van SEO. Goede tips :-)

    • Ja absoluut! Het vereist soms even wat wilskracht om je daar toe te zetten, maar ik het is écht heel waardevol om dat te doen! :-)

  • Je kan over zoveel dingen nog bloggen als je het even niet meer weet. Gewoon lekker wat googlen en dan doe je toch weer inspiratie op

  • Dit zijn inderdaad goede dingen die je dan kunt doen. Ik heb laatst best veel inspiratie maar op een of andere manier komt het er niet zo makkelijk uit op papier dan normaal gesproken. Iets met te veel stress en zorgen denk ik. Dan wordt je alleen maar gefrustreerd dat het niet lukt, dit is dan een beter idee!