Zelf Snickers maken met 4 ingrediënten!

Ik postte laatst deze foto op Instagram en kreeg massaal vragen naar het recept. Ik maak namelijk mijn eigen Snickers! En nee, dit is niet de no sugar, healthy variant, maar gewoon een lekker simpele, ongezonde snickers. Oké, misschien iets gezonder omdat er geen karamel in zit. Het recept bestaat uit 4 ingrediënten en dan ben je er al. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Het is een supersimpel recept, je bent ontzettend snel klaar en het smaakt heerlijk. Als je teveel hebt (ik maak altijd een dubbele portie), kun je het gewoon invriezen en na een maand of wat smaakt het minstens net zo lekker! Alle eer gaat naar mijn lieftallige collega, wie mij het recept heeft geleerd. Bedankt daarvoor! :-)

4 simpele ingrediënten

Oke, 5 als je met twee ‘kleurtjes’ chocola aan de slag gaat :-)

  • 1 pak theekaakjes (het goedkoopste pak wat je vinden kunt, met vier rijen aan 5 à 6 koekjes).
  • 1 zak met ongezouten pinda’s
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250-300 gram melk of pure chocolade
  • 50 gram melk of pure chocolade als versiering (optioneel)

Meng alles in een keukenmachine

Tijd om alles te mengen. Verpulver de kaakjes en pinda’s toch gruis in een keukenmachine. Ik doe dat meestal in drie keer: 1/3 pak koekjes met 1/3 zak pinda’s. Probeer wel een deel van de koekjes met de pinda’s te mixen, anders plakt de olie van de pinda’s zo vast aan je keukenmachine.

Wanneer je een grote bak met koek- en pindakruimels hebt, is het tijd om de gecondenseerde melk er doorheen te mengen. Dit plakkerige goedje zorgt straks voor een lekkere en stevige bodem. Schep het er doorheen, maar om het écht goed te mengen, moet je met je handen gaan kneden. Het is van belang dat er nergens meer droge kruimels zijn, anders valt je bodem straks uit elkaar.

Om er een mooie plaat van te maken, kun je het mengsel het beste uitrollen tussen twee vellen bakpapier met een deegroller. Ik maak hem ter grootte van een dienblad (ik rol hem ook uit op een dienblad) en is niet dikker dan een centimeter. Er mogen geen scheuren in zitten, hoewel de chocola nog wel een paar kleine droge stukken bij elkaar kan houden. Probeer ‘m echt zo rechthoekig mogelijk te maken; zo kun je er mooie stukken van snijden en weet je zeker dat ‘ie overal ongeveer even dik is.

Chocola er overheen …

Wanneer je hier tevreden mee bent, zet je het geheel in de koelkast om uit te harden. Intussen smelt je de chocola au bain marie en dit verdeel je uiteindelijk over je de bodem. Mocht je het leuk vinden, dan kun je met een andere chocola (in mijn geval puur) lijntjes over de Snickers heen trekken. Gewoon, als leuke versiering! :-)

… en klaar!

Dit alles laat je minstens 2 uur in de koelkast hard worden, ik laat het meestal een nachtje staan. Vervolgens kun je alles in mooie stukjes snijden en heb je homemade Snickers!

Ga jij ‘m proberen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *