Wees de beste versie van jezelf!

Wees de beste versie van jezelf!
Wees de beste versie van jezelf!

Ik denk dat we allemaal een beste versie van onszelf in ons hoofd hebben. We hebben bepaalde ambities, dromen en doelen en streven ernaar om die te behalen. Ik in ieder geval wel! Het is makkelijk om afgeleid te raken door onbelangrijke zaken waardoor we het doel een beetje uit oog verliezen. Daarom belangrijk om er eens bij stil te staan: wees de beste versie van jezelf!

Daag jezelf uit, maar zeg ook eens ‘nee’

‘Do what you love, love what you do’. Deze quote staat al een paar jaar op mijn ‘about pagina’ en ik geloof er ook echt in. Doe iets wat je leuk vindt en doe het met alle passie die je daarvoor hebt. Dat zorgt ervoor dat je je dromen makkelijker na kunt streven. Ik vind mijn studie en werk heel erg leuk, net als bloggen. Daar haal ik heel veel energie uit.  Zeg eens in de zoveel tijd ‘nee’ en daag jezelf zo nu en dan uit. Maak het leuk! Blijf leren en maak je eigen keuzes.

Waardeer zelfs de kleinste overwinningen

Sta stil bij wat je bereikt. Bijvoorbeeld workout die heel goed ging, een gehaalde deadline of een dag niet snoepen. Dit draagt uiteindelijk allemaal bij aan het behalen van jouw ultieme doel, maar motiveert ook enorm. Stilstaan bij de dingen die niet goed gaan, slurpt positieve energie. Stilstaan bij alle kleine overwinningen laat je bewuster leven en geeft een ware energie-boost! Tijdens het hardlopen kan ik bijvoorbeeld alleen maar denken dat ik ‘te langzaam’ ga, maar aan het einde ben ik wel heel trots dat ik het gedaan heb. Dat zorgt ervoor dat ik weer verder wil trainen en uiteindelijk verbetering zie.

Doe iedere maand iets nieuws

Lees een nieuw boek, ga hardlopen of ga naar de sauna. Het hoeven geen heel grote dingen te zijn, maar haal ergens energie uit! Een gelukkiger mens straalt niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Draag de energie over naar anderen en focus je op al het goede om je heen.

Wat wil je bereiken? Stop met wachten: doen!

Misschien kun je niet eens het beste uit jezelf halen, als je niet weet waar je naar op zoek bent. Geen smoesjes, maar ga er eens voor zitten. Schrijf op: wat wil je nou écht? Begin meteen, maar wel met kleine stapjes. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Wees niet bang om fouten te maken, daar leer je weer van en daar is niets mis mee.

Vraag feedback

Het vragen van feedback kan best spannend zijn. Misschien ben je bang om bepaalde dingen te horen die je niet leuk vindt, maar bewustzijn daarover kan ervoor zorgen dat je dat kunt veranderen, toch? Ik heb dit laatst op mijn werk gedaan en achteraf kreeg ik hartstikke positief antwoord. Ik legde uit dat ik naar aanleiding van een functioneringsgesprek ben gewezen op verbeterpunten en dat ik die graag vanuit meerdere perspectieven zou willen bekijken. Ik vind het heel waardevol om feedback te krijgen en te ontvangen en het is ongelofelijk goed voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *