Wat je moet weten voor je eerste visagieklus

IMG_8087

Afgelopen maandag had ik een heel spannende dag. Ik ging helpen bij de Dorhout Mees show voor de visagie. Super spannend, want vriendinnen opmaken en visagielessen zijn toch anders dan Fashionweek! Het was zo’n bijzondere ervaring, maar ik was ook ontzettend zenuwachtig. Want, wat moest ik meenemen? Waar kan ik mij op voorbereiden?

Je moet aan alles denken

Maar dan ook alles. Watjes, schoonmaakdoekjes, wattenstaafjes, lotion, demaquillant, een handdoek, kwasten, genoeg kleuren foundation. Je hebt een geweldig grote stash nodig, omdat iedereen een andere huidskleur, ander huidtype of andere basis nodig heeft. Mijn stash is nog niet groot genoeg, maar mocht ik meer met visagie willen doen, dan heb ik absoluut meer nodig. Oh, vergeet ook alle kleuren oogschaduw, blush en lipproducten niet. Alles gaat mee. Zelfs je pincet.

Neem dus een grote tas mee! Maak je kwasten schoon. Maak je kwasten ook na het opmaken schoon. Probeer je kwasten tussendoor ook schoon te maken. Schoon! :-)

Opmaken duurt lang

Waar ik in 5 minuten de basis op mijn gezicht heb gegooid, ben je voor een catwalk of een fotoshoot misschien wel drie of vier keer zo lang bezig. De kleur moet perfect zijn, het moet mat zijn (of juist niet), de look moet precies kloppen en wanneer je meerdere modellen hebt, moeten ze gelijk zijn in make-up. Dat is lastiger dan je denkt!

Maak niet uit hoe goed jij je wimpers kunt krullen en mascara bij een ander kunt aanbrengen, mascara (en de wimpers krullen) bij iemand anders is andere koek. Het is een drempel die je even over moet. Oh; vergeet je wimperkruller én mascara dus niet! Maak je mascaraborstel zo vaak mogelijk schoon.

Je bent de hele dag bezig met bijwerken

Mijn eigen make-up houd ik niet bij gedurende de dag. Afgelopen maandag heb ik hetzelfde model zo’n 4 keer voor mijn gezicht gehad. De ene keer voor een touch-up, de andere keer voor een beetje extra glans en de andere keer vlak voor de show. Je bent de hele dag bezig met het bijwerken van make-up. Zelfs op een huilbui moet je voorbereid zijn.

Vergeet de oren niet!

Jep, zelfs de oren werden voorzien van foundation én een highlighter. De schouders en sleutelbeenderen ook trouwens.

Bodylotion

Oh, bodylotion neem je ook mee. Voor het geval de modellen droge armen of benen hebben.

 IMG_8100 Schermafbeelding 2015-07-08 om 22.31.05

Geniet

Hoewel het een zeer stressvolle dag is, geniet ervan en kijk uit naar wat je hebt neergezet.

Natuurlijk zal dit per opdracht verschillen, maar ik moet zeggen dat mijn allereerste keer bij zo’n show zo’n bijzondere ervaring was! Ik weet niet of ik echt als visagist aan de slag zou willen gaan, maar zo af en toe een beetje oefenen en meedoen, is toch wel heel erg bijzonder. Het is heel anders dan een vriendin opmaken tijdens de lessen, maar dit is het échte werk.

Is visagie iets voor jou?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *