Mijn vijf favoriete WordPress Plugins

Ik blog nu al ruim 4 jaar op deze WordPress website. Het grootste gedeelte van de layouts heb ik zelf ontworpen, waardoor ik nu veel weet over het maken van een website. Met behulp van WordPress Plugins kun je op een vrij gemakkelijke wijze van alles veranderen aan jouw blog: ik deel vandaag met jou mijn favoriete WordPress Plugins! 

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Vroeger implemnteerde ik handmatig de Google Analytics code op mijn blog. Jaren later kwam ik er achter dat die code slechts een derde van mijn bezoekers telde. Met behulp van de Google Analytics by MonsterInsights heb ik een makkelijkere manier gevonden om mijn bezoekersaantallen bij te houden! Geen gedoe met codes kopiëren en op de goede plek plakken: deze plugin doet het allemaal voor je.

Simple Drop Cap

Mijn artikel begint altijd met een extra grote hoofdletter. Het geeft wat extra’s en het valt op: leuk als detail voor op jouw blog!  Je kunt het aan het begin van een blogpost gebruiken, maar ook voor iedere alinea.

WordPress Editorial Calendar

Dit is misschien wel de meest bekende plugin: maar de WordPress Editorial Calender geeft een blokjeskalender weer waarin jij heel gemakkelijk jouw artikelen in kunt plannen. Makkelijk om in terug te kijken, maar vooral héél makkelijk om blogideën alvast vooruit te plannen. Als ik veel inspiratie heb, dan zorg ik dat ik deze gauw even allemaal inplan. Je kunt heel gemakkelijk weer schuiven met je artikelen: gewoon klikken en slepen naar de gewenste datum:-)

Jetpack

Jetpack is absoluut mijn favoriete WordPress Plugin: dit is een echte multitasker. Jetpack maakt bloggen in heel veel opzichten gemakkelijker. Daarnaast wordt de plugin gesteund door de makers van WordPress zelf, hierdoor kun je er zeker op vertrouwen. Het laat alle trafic op je website zien, het maakt het delen van jouw content op social media makkelijker, kan jouw website beschermen en back-uppen en filtert spam. Dit en eigenlijk nog veel meer: het is een heel makkelijke en vanzelfsprekende plugin en een must voor iedere blogger.

Yoast SEO

In mijn artikel over het boosten van je blog vertelde ik al over de Yoast SEO plugin, een van de meest bekende SEO plugins voor WordPress. Het is vrij vanzelfsprekend en neem er even de tijd voor om het te begrijpen. Waarom zou je wél veel tijd steken in het artikel en niet in de vindbaarheid daarvan? Even 10 minuutjes nadenken over wat het kernzoekwoord wordt en jouw artikel hier een klein beetje op aanpassen, zonder dat de lezer dit hoeft te merken. Voor jou ontzettend waardevol en het zal je waarschijnlijk meer bezoekers opleveren!

Ik moet zeggen dat ik altijd erg lui ben geweest in het hele SEO gebeuren, maar ik heb mij er de laatste weken meer in verdiept en ik merk wel echt verschil: de artikelen worden beter gevonden en dus gelezen.

Ken/ gebruik jij al deze WordPress plugins? Ik kan in ieder geval niet zonder!

Liefs, Sopie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Handy tips. Deze plugins heb je inderdaad echt nodig! Eigenlijk gebruik ik ze allemaal, behalve de Simple Drop Cap. Ik vind het heel erg mooi staan op jouw blog. Het heeft wel wat zo’n mooie hoofdletter. Ik ga hem installeren en het eens uitproberen ;)

 • Ik gebruik al deze plugins behalve Simple Drop Cap. Ze zijn inderdaad onmisbaar geworden omdat ze het bloggen zoveel makkelijker maken.

 • Hoe kan het dat hij maar een deel van je bezoekers telde? Ik hoop niet dat dat bij mij ook het geval is.. Ik blog trouwens via blogger, dus een plugin kan ik hiervoor niet gebruiken. Misschien stap ik ooit wel over op WordPress :)

  • Hij stond niet goed in mijn

   geïmplementeerd! Ik snap niet hoe, maar had hem op de verkeerde plek gezet :-) Met blogger heb je daar geen last van hoor! Als het goed is hoef je daarvoor geen heel ingewikkelde codes in je script te zetten! :-)
 • De plugin Simple Drop Cap ken ik nog niet! De rest gebruik ik allemaal :)
  Ik vind hem op jouw website met jouw lettertype echt vet staan. Voor de mijne sla ik even over :)