Uit je (blog)dip komen

photodiary-124-3

Als blogger herken je het vast wel: je wilt zoveel voor je blog doen, maar je weet niet waar en vooral hoe je moet beginnen. Ik heb er al weken (maanden…) last van, ik heb er al verschillende keren over geblogd (hier, hier en hier) en toch kom ik niet verder. Die blogdip heeft mij echt te pakken en het is tijd om de koe bij de horens te vatten: weg met die dip en ik ga ervoor! Vandaag vertel ik je meer over uit je (blog)dip komen.

Allemaal smoesjes!

Natuurlijk hebben we er allemaal last van. Soms heb je echt van die dagen dat je niet vooruit komt. Toegeven werkt het beste: geef je lichaam en brein een dagje rust en de volgende dag kun je er vaak weer vol tegenaan!

‘Ik heb even een dipje’ is iets wat ik wel eens als excuus gebruik. Vooral voor school: ‘ik moet er echt nog even inkomen, ik heb een dipje, het is zulk lekker weer buiten, het lukt niet… ‘. Allemaal smoesjes! Ik studeer psychologie en zou beter moeten weten. Het is logisch dat als je nergens zin in hebt, je niet productief zult zijn. Alleen maar denken ‘het gaat niet’ zorgt er uiteindelijk voor dat het ook écht niet gaat.  Het is de self-fulfilling prophecy die ons in zijn macht heeft: als je gelooft dat je het niet kunt, kun je het ook niet. Dikke vette onzin! Kop op, even positief denken! Waar doe je het voor, wat wil je bereiken? Schrijf dat op, lees het iedere dag en buig negatieve gedachten om naar positieve.

Ik doe wel even mee, gezien ik al weken (eigenlijk vanaf de zomervakantie) een dip(je) heb. Mijn doel, wat ik wil? Ik wil heel veel inspiratie, ik wil lekker kunnen schrijven en andere mensen kunnen inspireren. Maar dat komt niet aangewaaid, daar moet je naar op zoek en daar moet je dus ook energie in steken. Wachten op inspiratie heeft geen zin. Draai het positief: ik wil weer lekker aan de slag, dus wordt het tijd om op zoek te gaan naar inspiratie! Dat klinkt toch veel vrolijker dan: ‘ik heb geen inspiratie, dus ik moet nog even geduld hebben’. Weg met die smoesjes :-)

Begeef je in een rijke omgeving

Nee, dat bedoel ik niet letterlijk. Maar ga naar een omgeving die rijk is aan kleuren, sferen, ervaringen en verhalen. Ga op zoek naar die gezelligheid (wat is dat toch een mooi Nederlands woord) en ga vooral lekker op stap. Wederom: ga op zoek naar positieve dingen. Dat hoeven geen grote dingen te zijn, maar positiviteit in je leven zorgt voor happiness productiviteit. Dag dip! 

Zo was ik laatst in een hele mooie winkel gevuld met accessoires voor in huis. In het begin zat ik een beetje te denken dat ik hier toch niet naar binnen hoefde, want ja: ik heb geen eigen huis om te decoreren (bummer!). Eenmaal binnen stond het helemaal vol met de meest geweldige creatieve items om zelf mee aan te slag te gaan: weckpotten, speciale potjes om je eigen moestuintje in te kweken, slingers en kaarsen … En een enorm schap met de mooiste bolletjes wol. Ik heb drie bollen meegenomen en ben aan het haken geslagen, de winkel inspireerde mij zo! Nu pak ik ieder moment tussendoor om dat lekker ontspannen te haken. Ik kan niet wachten totdat mijn sjaal af is :-) Zo motiverend!

Gewoon doen

Ik denk dat dit voor mij het allermoeilijkste was. Gewoon doen is niet gewoon doen als je geen zin hebt. Maar wachten totdat het over gaat werkt ook niet altijd. Want ik wacht al drie maanden! Dus na een x aantal weken is het echt wel tijd om er gewoon voor te gaan.

Dat betekent niet altijd dat het succesvol is. Integendeel: ik heb hier achter de schermen heel wat blogjes getikt en uiteindelijk weer verwijderd. Het idee was er wel, maar de uitwerking klopte in mijn hoofd gewoon niet. Dat is frustrerend en werkt de dip stiekem ook wel een beetje tegen. Toch kom je er niet zonder dingen uit te proberen en ervaring maakt de mens rijker. Dus probeer het gewoon! Ook al is het alleen voor jezelf :-)

Geniet!

Misschien wel het aller, aller-, állerbelangrijkst: geniet! Niet zo zeer van je dip, maar van de zoektocht naar inspiratie, motivatie en plezier. Want dat alles zorgt er uiteindelijk voor dat je gelukkiger wordt. En dat willen we allemaal, toch? :-)

Wat doe jij als je een dip hebt?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *