The Happiness Planner

Als je mij op Instagram volgt, dan weet je dat ik in het bezit ben van een Happiness Planner. Ik kreeg er zó ontzettend veel vragen over, dat ik er vandaag een blogpost aan wijd. Hoe zit de planner in elkaar, waar kun je ‘m bestellen en is de agenda zijn geld waard?

Happiness Planner

De Happiness Planner laat je focussen op wat jou gelukkig maakt. Een jaar van geluk, positiviteit, mindfulness, dankbaarheid en zelfontwikkeling. Het openmaken van die grote doos (já, je planner komt in een grote zwarte doos) alleen al is een mini geluksmomentje. De kalender is immens. Dat moet ook wel, want voor iedere dag mag je het volgende invullen:

  • Today I’m excited about
  • Main focus
  • Exercises
  • Meals
  • Schulde
  • To-Do’s
  • Notes
  • Good things about today
  • What I’m grateful for
  • What I hope for tomorrow

Heerlijk, lekker veel om over na te denken! Het is eigenlijk een agenda en dagboek in één. Aan het begin van de maand vul je namelijk in hoe je je voelt (op een schaal van 1 tot 5, hoe vrolijk/ gelukkig/ moe/ gestresst/ gezond/ productief ben je?) én wat jouw plan voor die maand is. Denk aan persoonlijke doelen, doelen gericht op het werk en opschrijven waar je naar uit kijkt in deze maand. De hele planner is gericht op zelfontwikkeling en stilstaan in het hier en nu (dat is heel erg mindfulness!).

De agenda’s zijn vrij duur. $56 of £40. Reken hier de verzendkosten nog even bij en je zit op €60. Voor een planner/ agenda/ dagboek is dat aan de prijzige kant. Toch is het een geweldig kerstcadeau voor jezelf. Of net die stimulatie om meer uit je dag te halen, om meer doelgericht te werken … Ik ben altijd op zoek naar to-do lijstjes (ik schrijf er honderden per jaar denk ik, haha!) en om er nu één op deze manier te hebben vind ik geweldig. Ik kan namelijk per maand bijhouden hoe ik mijn doelen bijhoud en hoe ik mij voel.

Het is niet echt een agenda om mee te nemen. Daar is ‘ie te groot en te zwaar voor. Bovendien zonde als de hoekjes beginnen te buigen of beschadigd raken! Het is een echte deskplanner, zéér Instagram en Pinterestwaardig (ja, daar denk ik natuurlijk ook aan, haha!) en wat mij betreft wordt 2017 een jaar van persoonlijke doelen, positiviteit en zelfontwikkeling.

Getting Things Done

Het lijkt allemaal wel een beetje op de Getting Things Done (GTD) methode. Iets waar ik zelf nog helemaal nieuw in ben, maar mij wel in ga verdiepen. De methode komt van David Allen en is gericht op productiviteit. Er zijn verschillende boeken hierover te vinden, maar het doel van deze planner (en andere planners) is gericht op persoonlijke effectiviteit en productiviteit. Alles opschrijven, relateren aan doelen en activiteiten. Hartstikke fijn om alles lekker duidelijk te hebben!

Er zijn meerdere vormen van The Happiness Planner beschikbaar. Zo heb je de jan-dec versie in verschillende kleuren die ik heb, maar er is ook een june-july planner beschikbaar. Er is een 52-week journal (dus meer een weekagenda) en een leren Happiness Planner die je kunt bijvullen ieder jaar. Laat ik eerst dit een jaartje proberen en dan kan ik volgend jaar de navulbare versie kopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *