The College Discover Make-Up

thecollege2

Ik vertelde al in mijn photodiary van de week dat ik iedere maandag voor vijf weken lang mee zou gaan doen aan een visagie opleiding bij The College, onderdeel van Color Crew. Afgelopen maandag was het zo ver; de eerste The College Discover Make-Up les ging van start! Om half 4 zat ik in de auto voor de les van 6 uur (wat een file!), maar ik ben ontzettend blij dat ik ben gegaan! Ik neem je mee naar de les en geef wat tips door die ik heb meegekregen! 

thecollege

The College Discover Make-Up

“Wil je ontdekken of het vak van Make-Up Artist iets voor jou is of wil je leren hoe bij je anderen een mooie Make-Up kunt aanbrengen? Of wil je de basis van Visagie goed in de vingers krijgen? The College heeft speciaal voor jou een korte maar bijzonder effectieve opleiding van 5 lessen ontwikkeld, waarin je van een professionele educator de basis van visagie leert (techniek, producten en stijlen).

Tijdens de lessen draait het tenslotte om de praktijk; je gaat dus lekker aan de slag! Aan het einde van deze basisopleiding kun je een prachtige naturel look maken, maar ook de perfecte smokey eye. De laatste les besteden we aan een look die we samen met jou ontwikkelen. Dé ideale opstap voor als je je verder wilt ontwikkelen tot Make-Up Artist.”

Dat is kort samengevat de kern van de Discover Make-Up les. Zie het als een opstapje naar een visagie cursus; kijken of dit wel bij je past. Lekker oefenen, maar ook ontzettend leuk als je bijvoorbeeld naast fotografie wat standaard visagie zou willen doen. Iedere maandag van 18.00 tot 22.00 (of zaterdag van 13.00 tot 17.00) heb je les. Of je die vier uur vol krijgt? Ja zeker! De vier uur vliegt voorbij omdat het zo gezellig is.

Na een hapje, drankje en introductieronde konden we beginnen. Carlijn Beukers is voor deze hele cursus de educator en ging meteen aan de slag met de basis. Met behulp van de nodige materialen begon ze met het schoonmaken van het gezicht, ging verder met de basis van make-up en een simpele ooglook. De uitleg is duidelijk, de tips zijn ontzettend handig en we gaan zo’n 2 uur zelf aan de slag.

IMG_4406

The College werkt met producten van Make-Up Store en is daarmee ook in Nederland de enige verkoper van dit prachtige merk. Gedurende de cursus mag je alle materialen gebruiken, wat voor een make-up lover een waar walhalla is!

Nadat we de basis zelf hadden gedaan, ging Carlijn de look uitbreiden tot een zware smokey eye met heel veel glitters. Knap om te zien hoe ze binnen een mum van tijd met een zwart kohlpotlood een heftige smokey eye wist te maken. Helaas had ik hier geen tijd meer voor, maar ik ga het zeker proberen!

thecollege3

De basislook voor afgelopen maandag! Heel natuurlijk, bijna engelachtig. Het was een hele fijne les en tussendoor kwam Carlijn ook even 1 op 1 advies geven. Omdat je met kleine groepjes werkt, kun je ontzettend veel vragen stellen.

20150119-IMG_1630

Dankjewel Wies voor deze superleuke foto! 

thecollege4

Als model nam ik mijn zus mee (zie je de gelijkenis?). Ook als model leerde zij ontzettend veel en ik heb gemerkt dat het echt even wennen is om iemand anders op te maken! Hier heb ik de basis aangebracht, waar ik zelf wel heel tevreden over was. Onderstaand nog wat tips die ik heb meegekregen:

  • Breng voor het aanbrengen van de foundation (en daarvoor eventueel primer) een goede laag dagverzorging aan. Zo kan de huid zich volzuigen waardoor de foundation zo lang mogelijk perfect blijft zitten.
  • Krullen je wimpers niet zo goed of staan ze van zichzelf ontzettend recht? Gebruik na het krullen van de wimpers dan een waterproof mascara, deze droogt sneller op. Zo blijven je wimpers goed gekruld!
  • Om een foundation goed te matchen met de hals, breng je een klein beetje aan op de kaak om te kijken of de kleur versmelt. Je hand heeft vaak een heel andere tint als je kaaklijn.
  • Glitters aanbrengen? Breng vaseline of een andere balsem (zoals de Elizabeth Arden 8 Hour Cream) aan op de oogleden om de glitters goed te laten zitten.

IMG_4454

 

Dat was de eerste les! Hierbij nog even de finished look bij mijn zus, die ik met grote glitters heb afgemaakt. Ooglooks vind ik nog moeilijk, gelukkig gaan we daar maandag mee verder. Hopelijk kan ik inspiratie opdoen, vooral bij het opmaken van ogen gezien die in zoveel verschillende vormen en maten komen!

Meer informatie nodig? Bekijk dan zeker even de website! Daarnaast kun je volgende week weer een nieuw verslag lezen over de volgende les!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *