Stylen in stijl met de ISO Professional Spectrum

Mijn haren in stijl stylen met de ISO Professional Spectrum
Mijn haren in stijl stylen met de ISO Professional Spectrum

Al jaren gebruik ik stylingtools voor mijn haren. Wat in de brugklas begon met een roze CHI stijltang gaat nu tot aan een roze José Eber stijltang (ik zie hier een roze thema ontstaan…!). Hoewel ik de stijltang er weinig bij pak, zijn ze tegenwoordig wat multifunctioneler: je kunt er namelijk ook je haren mee krullen. Uiteraard heb ik dat ook getest! 

De ISO Professional Spectrum Pro Hot Pink Panther stijltang (wat een mond vol!) is een opvallende stijl- en krultang dankzij de keramische platen. Die keramische platen zorgen niet alleen voor een mooi stijle of krullende coupe, maar hij voorkomt ook nog eens beschadiging aan je haren. De tang creëert negatieve ionen waardoor je haar langdurig in model blijft.

De stijltang heeft een minimale temperatuur van 60°C en kan tot een maximale temperatuur van 230°C opgewarmd worden. Aan de zijkant kun je aan een wieltje draaien om de temperatuur snel te veranderen. Volgens de beschrijving zou het apparaat binnen 8 seconden al de gewenste temperatuur bereiken, maar dat klopt niet helemaal. Het duurt wel echt langer dan dat, maar gaat nog steeds erg snel. De kabel draait met iedere beweging mee, dus zeg maar vaarwel tegen knopen in de stekker! Niet alleen deze handige foefjes maken de ISO Professional Spectrum aantrekkelijk, maar sowieso komen alle ISO producten komen met een levenslange garantie. Het is dus een investering die je maakt (€129,95), maar wel één voor de rest van je leven. Mijn CHI stijltang doet het na 12 jaar ook nog steeds prima en die ligt in dezelfde prijsklasse.

Het printje alleen al is waanzinnig leuk

Opvallend is ‘ie zeker: de print alleen al is waanzinnig leuk. Er zijn nog meer te gekke prints verkrijgbaar (zebra, pauw) en het assortiment is breed. Van stijltangen tot aan krultangen en föhns, ik ben benieuwd hoe deze werken! Mijn eerste indruk was meteen positief: het apparaat wordt snel warm maakt mijn haren binnen een mum van tijd stijl. Het is even een beetje trial and error wat betreft de temperatuur: al mijn stylingsapparaten hebben één vaste temperatuur. Ik zit meestal rond de 180 °C, vanwege mijn fijne haar. 230 °C is zeker weten te heet, maar 60 °C doet niet zo heel erg veel voor mijn haar. Op zich heel prettig dat je daar zelf controle over hebt!

Het maken van krullen is ook mogelijk. Ik heb dit geprobeerd, maar ik heb er gewoonweg geen geduld voor. In de YouTube video’s ziet het er zo makkelijk uit! Misschien komt het omdat ik een krultang gewend ben, maar voor mij werkt het niet. Het apparaat draait wel heel makkelijk mee en is in ieder opzicht heel gemakkelijk in gebruik.

Mijn haar blijft lang stijl, hoewel die krullen niet heel lang blijven zitten. Dat is mij overigens nog met geen enkele stijltang gelukt (van apparaten van €20 tot aan €125, dus dat zegt meer over mijn haar dan over het apparaat). Wanneer ik het apparaat op de volle 230 °C zet, dan pas lukt het om mijn haar te krullen. Eigenlijk krult alleen de onderkant en kun je maar kleine plukjes nemen: wat mij betreft werkt een aparte krultang daar beter voor. Maar, mocht je dat budget niet hebben (of al het geduld van de wereld!), kun je beter investeren in een goede stijltang waarmee het maken van krullen mogelijk is (zoals deze), voor wanneer je af en toe krullen wilt. Ik krul mijn haren vaker dan dat ik het stijl, dus een krultang is voor mij persoonlijk wel een must.

In stijlen is deze stijltang wel de beste: ik kan de temperatuur gerust wat lager zetten en nog steeds wordt mijn haar prachtig stijl. Ook nog eens veel beter voor je haren! De ISO Professional Spectrum Pro Hot Pink Panther stijltang is prijzig: €129,95. Daarmee heb je wel een lifetime warrenty, dus deze stijltang ga je ook voor de rest van je leven gebruiken. Bovendien ook nog eens in te gekke printjes verkrijgbaar!

Gebruik jij vaak een stylingtool?

Liefs, Sophie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *