Style inspiration: Sporty Chic

De winter lijkt nog maar net begonnen te zijn: sneeuw, hagel en stormachtig weer. Ik draag nu pas de warmste items in mijn kast, eerder hebben we ze niet echt nodig gehad! Ieder jaar roep ik weer: mijn wintergarderobe vind ik het leukst. Heerlijk namelijk om laagjes te dragen: ik draag in de winter bijna altijd een vest of een jasje over een blouse of truitje. Tijd voor wat winterse inspiratie met een beetje lente er doorheen!

Ik merk dat nu ik stage loop, ik mijn colberts en nette jasjes verslijt! Ik draag ze over de meest simpele tops, maar ook over mooie blouses. Heerlijk om laagjes te dragen: zodoende kun je een sportieve outfit wat netter maken of helemaal voor netjes gaan door er een hak onder te dragen. Leuk om op deze manier met mijn twee favoriete stijlen te spelen: sportief en chic. Bovenstaande outfits laten zien hoe ik mij het liefste kleed naar mijn werk!

Look 1

Chino: Esprit –  Blouse: Ralph Lauren – Blazer: Hugo Boss – Schoenen: Tommy Hilfiger

Volgens mij gaan chino’s het voor deze lente helemaal worden! De band met aztec printje vind ik vooral heel stoer en staat top in combinatie met donkerblauw! Ik zou ervoor kiezen om de pijpen één of twee keer op te stropen en de blouse aan de voorkant in de chino te stoppen. Eventueel nog een mooi getailleerde donkerblauwe blazer (ik hou van blazers!), witte sneakers en je bent klaar om de dag aan te gaan! Dit is een typische look van hoe ik naar mijn werk zou gaan.

Look 2

Blouse: Esprit Jeans: Levis –  Laarsjes: Tommy HilfigerTas: Furla

Als ik voor netjes ga, dan draag ik bijna altijd zwart. De blouse vind ik te gek: het is heel netjes en zo’n strik geeft wat extra’s. Door het te combineren met een stoere (Levis) jeans en grove hakken, vind ik dat zo’n blouse een heel andere feeling krijgt. Deze look zou ik overigens het hele jaar door dragen: zwart kan altijd, vind je niet? Combineer het met een nette, grote tas en je bent klaar om richting werk of een leuke afspraak te gaan. Ook hiervoor geldt weer: super te combineren met een los vallende blazer!

Grappig om de twee looks naast elkaar te zien: blauw maakt het geheel veel sportiever, terwijl je met zwart wat sneller in de nette ‘hoek’ zit. Welke is jouw favoriet?

Hoe ziet jouw sporty chic look er uit? Ben jij meer van kleur of is jouw kledingkast voor minstens de helft gevuld met zwart en wit?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *