RITUALS | The Ritual of Ayurveda

The Ritual of Ayurveda
The Ritual of Ayurveda

Rituals is absoluut mijn favoriete merk: de geuren zijn ontspannend, de producten zijn verzorgend en bevatten fijne ingrediënten. Onlangs heeft Rituals de Ritual of Ayurveda lijn vernieuwd én drie nieuwe producten hier aan toegevoegd. Ik vertel je er vandaag meer over! 

The Ritual of Ayurveda

The Ritual of Ayurveda collectie bestaat uit producten die helpen de energiebalans in je lichaam te herstellen. Het is gebaseerd op de Indiase leer van Ayurveda, wat ‘levenswetenschap’ betekent, en alle ondersteunen het Ayurvedische principe van het vinden van balans tussen jouw lichaam en geest.

Er zijn drie mind-body types (dosha’s) die de energetische bouwstenen van onze wereld vormen:
Vata , Pitta and Kapha. Deze krachten zijn in iedereen aanwezig, maar hoe deze energie in het lichaam en de geest verdeeld is, verschilt per persoon. De balans kan verstoord worden door bijvoorbeeld stress, te weinig beweging of verkeerde voeding. Voor iedere dosha gelden andere adviezen op het gebied van huidverzorging, voeding, ontspanning én beweging.

Ik vind het ritueel van Ayurveda ontzettend interessant en leer er dan ook graag meer over! Belangrijk is dat je vaak tussen de verschillende dosha’s schuift en dat je leert bewust te zijn van een verstoorde balans. Om zich op die balans te focussen, heeft Rituals binnen The Ritual of Ayurveda drie prachtige droge lichaamsoliën ontwikkelt, op basis van de drie dosha’s.

Daarnaast is de collectie van The Ritual of Ayurveda ook nog eens vernieuwd en verbeterd. De verpakking is metallic en helderrood geworden: prachtig! Aan de geur is vrij weinig veranderd, die is net zo lekker als altijd.

The Ritual of Ayurveda dry oil PITTA – €19,50

Bij Pitta wordt er gesproken over het stofwisselingsprincipe en dit regelt onder andere de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Op geestelijk gebied staat het voor een scherp intellect en emoties en bestaat in de eerste plaats uit het element vuur. Als deze dosha in balans is, geeft deze tevredenheid, energie, welbespraaktheid, een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.

De Pitta droge olie is verrijkt met ylang ylang en lavendel, hierdoor is wat mij betreft deze olie qua geur het sterkst en zwaarst. Vooral de l ditavendel ruik je hier goed in terug: Pitta gebruik ik dan ook het liefst voor het slapengaan. Persoonlijk is Pitta mijn favoriete geur (wellicht ook mijn meest terugkerende dosha, het wat vurige type haha!), hoewel veel mensen benoemen dat deze geur naar citronella ruikt (vind ik ook héél lekker). Ik denk dat deze geur daar het beste mee te omschrijven is, hoewel ik de lavendel ook heel duidelijk ruik.

The Ritual of Ayurveda dry oil VATA – €19,50

Vata wordt ook wel het bewegingsprincipe genoemd en is verantwoordelijk voor het zenuwstelsel, de ademhaling en alle bewegingsprocessen in het lichaam. Een evenwichtige Vata voelt zich energiek, blij, enthousiast en creatief; de geest is rustig, helder en levendig. Vata is flexibel, sociaal en gedreven.

De Vata droge olie is verrijkt met zoete amandelolie en basilicum en heeft wat weg van kokos op de één of andere manier. Deze olie lijkt ook het meeste op de andere Ayurveda bodyproducten, omdat deze olie het meest zoet ruikt van de drie.

The Ritual of Ayurveda dry oil KAPHA – €19,50

Kapha wordt ook wel het structuurprincipe genoemd en geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en houdt de vloeistofhuishouding in evenwicht. De elementen aarde en water worden eronder ingedeeld. Een evenwichtige Kapha geeft kracht, uithoudingsvermogen, een goed immuunsysteem, geduld en psychische stabiliteit.

De Kapha droge olie is verrijkt met kaneel en gember, waarbij voornamelijk de geur van gember naar voren komt. Ik heb helemaal niets met gember (veel te pittig en een uitgesproken smaak!), hoewel de combinatie met kaneel de geur wat zoeter maakt. Absoluut een pittige wintergeur, eentje die in het feestelijke seizoen helemaal thuis past.

Mijn ervaring

Ik heb alle drie de oliën goed kunnen proberen, waarbij ik ook verschil merk in welke olie mij het meeste aanspreekt. Zo spreekt de geur van Pitta (lavendel) mij het meeste aan, terwijl ik in de ochtend het liefst Vata of Kapha erbij pak. Vata wanneer ik mij levendig en luchtig voel, Kapha om even wat peper erbij te gooien en om wakker te worden.

De olie komt in een mooie glazen flacon met een zeer prettige spray die de olie fijn verdeelt over de huid. Het smeert makkelijk, laat absoluut geen vettig laagje achter én trekt heel snel in. De geur blijft goed en sterk hangen en bovendien verzorgt het de huid ook lekker. Handige tip: deze olie kun je ook prima voor de punten van je haren gebruiken!

Qua ingrediëntenlijst zijn de oliën niet heel bijzonder. Het is wat mij betreft de combinatie van droge oliën met de lekkere parfums die het zo’n fijn product maken. Dat het daarnaast ook lekker voor de huid is, is mooi meegenomen. Mocht ik écht verzorging willen hebben, dan pak ik liever de pot met bodylotion binnen de Ritual of Ayurveda erbij. Voor €19,50 heb je een prachtig geurende olie, waar je heel erg lang mee kunt doen.

Welke Dosha past het beste bij jou?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *