Ontstressen na een drukke periode

ontstressen, me-time en hygge
ontstressen, me-time en hygge

Thuiskomen na een drukke dag en met alle spanning in je lijf in bed stappen: dit is niet de ideale situatie. Soms wil je jezelf eventjes belonen voor dat harde werk en het is tijd om daar ook wat tijd in te investeren. Begin eens met het uitzetten van je telefoon: ik kan uren op mijn telefoon zitten, waarna ik opschrik en denk ‘is het al zo laat?!’ Hoe druk je het ook hebt: het is ook heel erg belangrijk om voor jezelf te zorgen en te ontstressen!

Altijd maar door blijven gaan, werkt niet. Dat houd je wel een poosje vol, maar ik ben ervan overtuigd dat het op de lange termijn niet werkt. Ik heb nu net weer zo’n periode achter de rug: dat ik mijn deadlines heb gehaald, veel heb gewerkt en elke avond nét te laat naar bed ga, zodat ik ‘s morgens nét een beetje teveel moeite heb met opstaan.

Ho stop: wees eens lief voor jezelf! Maak tijd vrij voor een ontspannen avond: zo kun je er weer eventjes tegenaan (mits je dit eens in de zoveel tijd doet natuurlijk!).

Maak het gezellig met geurkaarsen: wees lief voor jezelf

Ik ben dol op een goede geurkaars. Het geeft niet alleen een lekker geurtje in de ruimte waar je bent, maar ‘s avonds biedt het ook een mooie zachte gloed van verlichting. Muziekje erbij, lekkere badolie in bad en genieten maar! Accepteer dat je nu even een moment voor jezelf hebt en geniet er ook echt van. Laat de stress zowel fysiek als mentaal gaan: in bad kun je er eventjes niets aan doen.

Zorg voor jezelf

Nu heb ik veel heel erg fijne producten en smeer ik mij iedere ochtend in met een verzorgende bodylotion. Toch heb ik producten die veel tijd kosten (een gezichtsmasker), maar ik heb ook producten die in een hoger segment vallen. Deze gebruik ik niet dagelijks, maar ik vind het heerlijk om daar eens in de zoveel tijd, tijd voor vrij te maken! Zo gebruik ik heel af en toe de lichaamsverzorging van Jo Malone of van Chanel. Ik ruik de geur dan heel de dag om mij heen en ik verwen mijzelf er ook echt mee: na een avondje studeren, het halen van een belangrijke deadline of na een stressvolle dag. Ik heb het verdiend!

Lees een boek

Nadat je helemaal ontspannen de badkamer in komt, is het tijd om lekker met een op thee en een goed boek op de bank te gaan liggen. Het is zonde om gelijk weer spanning in je lijf te creëren door middel van TV en andere felle lichten. Ik heb een e-reader waar ik héél erg dol op ben en graag erbij pak in de avond. Kopje rozenthee erbij, weer mijn kaarsje aan en ik ben een gelukkig mens. Mijn Kobo Aura is zó fijn, ik lees met veel plezier.

Ga op tijd naar bed! Of val in slaap met je boek in je handen :-) Vergeet niet je geurkaarsen uit te blazen, haha!

Maak jij wel eens tijd voor jezelf vrij? Even ontspannen, ontstressen en voor jezelf zorgen?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *