Nog een maand te gaan: afstuderen!

De afgelopen maanden hebben zo in het teken van mijn scriptie en stage gestaan, dat het eigenlijk bijna niet te bevatten is dat ik over precies een maand mijn eerste stagedag heb! Als psychologiestudent is het na vier jaar (drie-en-een-half als je de uitloop niet meerekent) studeren eindelijk zo ver: het laatste halfjaar stagelopen en afstuderen!

Scriptie

Ik heb geschreven over mijn scriptie die in de soep liep en meerdere malen over mijn studentenleven. Nog een halfjaartje en dan ben ik hopelijk afgestudeerd psycholoog. Ik moet zeggen: het klinkt spannend om dit hardop uit te spreken!

Die scriptie begint nu eindelijk ook eens zijn vormen aan te nemen. Als het goed is ga ik aankomende week beginnen met de eerste analyses, super spannend! Hopelijk gaat dit allemaal snel en voorspoedig, waardoor ik de rest van augustus kan spenderen aan het uitschrijven van de resultaten en daarnaast nog werken. Hoe meer ik af krijg, hoe beter! Vanaf september zal ik er namelijk niet heel veel tijd meer voor hebben: ik loop vier dagen in de week stage.

Stage

En stiekem is die langverwachte stage eigenlijk ook echt de droom waar iedere psychologiestudent (tenminste ik!) zijn opleiding mee begint. In tegenstelling tot de meeste studies, begin je pas in je master met je stage. Ik het besloten vrij weinig over de inhoud van mijn stage te delen, maar wat ik wel wil vertellen is dat de stage in de verslavingszorg zit. Tijdens alle verschillende vakken die ik heb gevolgd, sprong verslaving samen met forensische psychologie (TBS klinieken en criminaliteit) er het meeste uit. Voor een stage in de forensische psychologie heb ik niet de meest ideale master gekozen (er bestaan aparte masters voor forensische psychologie), en uiteindelijk kwam ik terecht bij de instelling waar ik nu mag gaan lopen, spannend!

Hoe zo’n stage er uit ziet? Je gaat als stagiair de eerste weken voornamelijk meelopen met de psycholoog. Je mag zo nu en dan een anamnese afnemen, rustig aan wat gesprekken aan gaan en testen afnemen. Het uiteindelijke doel is dat ik zowel individuele therapie als groepstherapie mag gaan geven, iets waar ik enorm naar uitkijk, maar wat tegelijkertijd een enorme verantwoordelijkheid is.

Afstuderen

Het afstuderen voelt nu nog kilometers ver weg. Ik moet mijn stage afronden, mijn scriptie afronden en nog één vak halen. Dat hoop ik vanaf september wel allemaal binnen die 6 maanden te doen. Bizar wat er in een halfjaar tijd eigenlijk allemaal kan gebeuren!

Wat betekent dit voor Mintsandmangos?

Mijn blog is altijd een uitlaatklep, passie en hobby geweest. Al ruim vier jaar blog ik met ontzettend veel plezier, maar ik heb altijd gezegd dat ik er niet mijn werk van wil maken. Daarvoor vind ik mijn studie – en het vooruitzicht op een baan als psycholoog – veel te leuk. De eerste maanden 4 dagen in de week stage lopen én nog een dag aan mijn scriptie zitten (en nog een dag werken op het logeerhuis) zullen pittig worden. Ik ga er dan ook niet van uit dat er veel artikelen online zullen komen op mijn blog.

Het vinden van een balans is voornamelijk het belangrijkste. Als een semi-perfectionist (perfectionisme wanneer het mij uit komt) kan ik soms doorslaan in het ‘willen’ van iets. Dan heb ik inspiratie voor een week en zou ik tot ‘s nachts kunnen doorbloggen om maandag tot en met zondag te vullen. Goede les om dat nu eens los te laten! Ik zal hopelijk op Instagram actief blijven, gezien ik het mijzelf makkelijker heb gemakt door te stoppen met al die flatlays.

Over precies een maand is het zo ver … Ik moet zeggen dat het toch wel weer de volgende grote stap is! Augustus is net begonnen, dus nog even tijd om ‘te genieten van de vrijheid’, hoewel ik na vier jaar studeren ook wel echt klaar ben voor een volgende uitdaging. Laat maar komen!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *