Na afstuderen komt een nieuw begin!

Het is begin maart en dat betekent dat mijn stage van zes maanden er op. De afgelopen zes maanden zijn hectisch geweest: 32 uur per week stage, in de weekenden werken en op de maandagen mijn scriptie schrijven. Op mijn blog is het behoorlijk stil geweest en ik vrees dat het in de toekomst niet heel anders zal gaan worden. Vandaag meer over de afgelopen weken en over de plannen voor de toekomst op de korte termijn! 

“Ik ben 23, afgestudeerd, twee maanden geleden heb ik mijn eerste auto gekocht en over een paar dagen teken ik twee contracten voor mijn twee nieuwe banen.”

Mijn naam is Sophie. Officieel heet ik Charlotte Sophie, waarbij Sophie mijn roepnaam is. Eigenlijk ben ik dus ook gewoon Sophie. Ik ben (hopelijk) een sinds april 2018 afgestudeerd basispsycholoog, dol op katten, hardlopen, spinning, fotografie, cappuccino’s en reizen. Ik hou van schrijven, lezen en bloggen en hoop door middel van mijn blog een kant van de psychologie te laten zien die jou misschien nog niet bekend is.

In maart 2018 gebeurde het: na het afronden van een fantastische stage leverde ik – eindelijk – mijn master thesis in. Op mijn verjaardag wel te verstaan: ‘ik ben nu 23 en hiermee afgestudeerd’. Drieëntwintig, wat is dat eigenlijk nog jong. Ik ben 23, afgestudeerd, twee maanden geleden heb ik mijn eerste auto gekocht en over een paar dagen teken ik twee contracten voor mijn twee nieuwe banen. Dat klinkt allemaal opeens zo volwassen: iets waar ik de afgelopen vier-en-een-half jaar van heb gedroomd, wordt nu werkelijkheid. Dat is ook precies waar alles op zijn plekje viel: doen wat ik leuk vind en leuk vinden wat ik doe. In dat proces ga ik je meenemen; van psychologiestudent naar psycholoog.

Bloggen doe ik inmiddels sinds 2013, waarbij dit jaar het 5-jarig jubileum gevierd kan worden! Door mijn studie heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen tot wie en hoe ik nu ben, daarbij is mijn blog ook veranderd. Voor de oude lezers zal het opvallen dat het een stukje minder persoonlijk zal worden: dit heeft alles te maken met privacy binnen mijn beroep én met mij als persoon. Door middel van deze blog hoop ik een ieder te kunnen inspireren en te kunnen verrijken, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen! Je bent nooit te oud om bij te leren of om bepaalde dingen op te pakken. Ook ik ben voorlopig niet uitgeleerd, maar hoop het merendeel wel over te kunnen dragen.

Hoe gaat het er dan uit zien?

Bepaalde – vooral de persoonlijke – blogs heb ik (tijdelijk) offline gehaald. Als toekomstig behandelaar wil ik dat stukje van mijn leven niet meer online hebben staan. Zo heb ik achter de schermen mijn achternaam losgekoppeld van mijn blog en social media en dat geeft voor mij een hoop rust. Ik schaam mij absoluut niet voor mijn blog: integendeel! Wel wil ik het wat moeilijker maken om online gevonden te worden.

Wat dit alles eigenlijk allemaal gaat betekenen voor dit online stukje van mij? Dat ik wat dat betreft wat minder ga bloggen, aangezien ik dit naast mijn 48 uur/ 6 dagen werk per week ga doen. Wel wil ik een stukje van dat vlak gaan delen: hoe ziet het werk van een psycholoog er uit, wat leer je tijdens de opleiding en graag zou ik dieper willen ingaan op de psychologie achter bepaalde dingen. Eigenlijk het toepassen van mijn studie op mijn eigen leven én dat van een ander!

Ik kijk er enorm naar uit! Achter de schermen ben ik de afgelopen weken enorm druk bezig geweest met het inplannen van artikelen en zit ik bomvol inspiratie om hiermee aan de slag te gaan. Mocht je nieuwsgierig zijn naar artikelen die ik al geschreven heb over mijn opleiding? Blader dan hier even rond!

Bedankt, en veel leesplezier!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Wat gaaf Sophie! Een nieuw begin! Heel begrijpelijk dat je minder persoonlijke dingen online wil hebben staan als psycholoog. Daar kan ik me ook helemaal in vinden als je werkzaam bent in dat vakgebied. Ik ben heel benieuwd naar je artikelen, want ik heb altijd een hele grote interesse gehad in psychologie. Succes met je twee nieuwe banen, wat een drukte, maar ontzettend leuk!