Mijn nieuwe Longchamp Honoré 404 Black

Als klein meisje was ik dol op tassen. ‘Als ik later groot ben, dan koop ik mijn eerste designertas …’ en jarenlang hebben er verschillende tassen op mijn verlanglijstje voor later gestaan. Nog steeds heb ik dat: van de salarisstrook van mijn eerste baan hoop ik de tas van mijn dromen te kunnen kopen. Eentje heb ik al kunnen afstrepen, namelijk mijn nieuwe Longchamp Honoré 404 die ik je vandaag laat zien! 

Longchamp Honoré 404 Black maat S – €420

Vroeger was ik dol op van die grote tassen. Hoe groter hoe beter, want dat kon er lekker veel in mee. Inmiddels ben ik daar goed op terug gekomen: ik ben dol op een klein formaat tas waar alleen de essentials in kunnen. Groter dan een clutch, maar kleiner dan een shopper. Daarnaast ideaal dat de tas in 3 compartimenten is opgedeeld, waarvan het middelste gedeelte precies de afmetingen van een iPad mini heeft. Naast de little black dress (lbd), heb ik nu ook mijn ideale little black bag (lbb) gevonden die er mee matcht!

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is mooi! Dat mag ook wel voor een designertas in deze prijsklasse. Met de schouderband kan ‘ie over de schouders of als crossbody gedragen worden, maar deze kan er uiteraard ook af gelaten worden. Het is maar net wat je fijn vindt! Nopjes aan de onderzijde van de tas beschermen tegen beschadiging wanneer je de tas neerzet op de grond. Nu ben ik er zo een die gerust een hele stoel reserveer voor mijn tas, haha!

De tas is gemaakt van prachtig vaarsleer en heeft daarom zo’n klassieke look. Persoonlijk ben ik groot fan van dat gladde leer en in combinatie met het subtiele gouden Longchamp logo en gouden handvat, vind ik het een winning combo. Vroeger vond ik de combinatie van goud en zwart niet zo heel erg mooi, inmiddels vind ik het in de juiste verhouding prachtig. Juist omdat het een combinatie van zwart en goud is, is het voor mij de perfecte allround tas voor het hele jaar.

Mijn tas heb ik mogen uitzoeken bij Unique Bags & Travel, een prachtige (web)winkel met een uitgebreid assortiment aan tassen. Stiekem heeft het merk een speciaal plekje in mijn hart: ik heb er zelf mijn eerste designertas (Furla Metropolis!) mogen uitzoeken voor mijn verjaardag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *