Mijn ervaring met wimperextensions pt. 1

Het is je vast niet ontgaan dat ik bijna twee weken terug wimperextensions heb laten zetten. Voordat ik de extensions liet zetten, had ik ontzettend veel vragen. Ik beantwoord vandaag alle vragen over het zetten van wimperextensions bij Nouveau Lashes! 

Wat is het?

De wimpersextensions die ik heb gedaan, zijn afkomstig van Nouveau Lashes. Een Brits en vooraanstaand merk, gespecialiseerd in (nep)wimpers. Niet alleen heeft Nouveau Lashes diverse methoden om wimpers te verlengen, volume of meer krul te geven, ook biedt Nouveau salontrainingen aan om als schoonheidsspecialist of salon Nouveau Lashes te kunnen zetten.

Wat kost het? Hoe lang duurt een afspraak en hoe lang blijft het zitten?

Ik heb gekozen voor de methode ‘SVS’, ook wel Speed, Volume and Style. Per natuurlijke wimper wordt er een ‘groepje’ van drie wimpers geplaatst met een semi-permanente lijm. Het resultaat is prachtig en geeft een heel erg mooie open blik. Het liefst loop ik de rest van mijn leven met zulke wimpers!

Helaas is het geen goedkope hobby: een nieuwe set kost maar liefst €65 en na 2 à 3 weken moet je alweer terug om het op te laten vullen (€45). De lijm zelf blijft in principe 6 tot 8 weken zitten, maar na 6 tot 8 weken is er geen nepwimper meer over.

Ik heb voor mijn afspraak 5 kwartier (75 minuten) gezeten, hoewel de SVS vanaf 45 minuten al gezet kan worden. Hoe langer je zit, hoe voller het resultaat eigenlijk!

direct resultaat!

perfecte opgevulde wimpers!

Is het schadelijk voor mijn wimpers?

De wimperlijm die gebruikt wordt, is dierproefvrij en semipermanent. Het plaatsen van de wimpers is niet schadelijk, maar net als met het zetten van nepnagels geldt: het wordt er niet heel veel beter op. Waarschijnlijk zijn jouw natuurlijk wimpers na het verwijderen de eerste weken wat broos, uiteindelijk worden ze weer helemaal gezond. Wimpers hebben, net als haren, verschillende groeifasen waarin ze uitvallen en weer aangroeien. Ik heb een aantal keer gehad dat er een extension uitviel met een natuurlijk wimperhaartje aan. Soms kwam dit door mijn eigen onhandigheid (je moet er niet echt aan frummelen), andere keren vanuit natuurlijk beloop.

Nouveau Lashes heeft zelf ook heel mooi verzorgende producten! Zo heb ik het Lash & Brow Conditioning Serum de afgelopen weken gebruikt. Het bevat allemaal voedende ingrediënten zodat de wimpers zo lang mogelijk kunnen blijven zitten én verzorgd blijven. Het product is niet alleen te gebruiken voor de wimperextensions, maar uiteraard ook voor de natuurlijke wimpers. Nu zonder extensions gebruik ik als primer onder mijn mascara. Heerlijk, multifunctionele producten!

hoewel ik geen mascara over mijn bovenwimpers heb gedragen, deed ik wel mascara en eyeliner op mijn onderwimpers.

Kan ik make-up over mijn extensions dragen?

Zeker weten! Zolang je het verwijdert met een olie-vrije make-upremover. Die van Nouveau Lashes zelf vond ik erg fijn: het is een milde mousse die mijn make-up prima weghaalde!

Kan ik ermee zwemmen of naar de sauna?

De eerste 48 uur mogen je wimpers niet nat worden omdat de lijm nog aan het uitharden is. Vanaf dan kun je gewoon weer douchen, je gezicht helemaal wassen en zwemmen! De sauna wordt wel afgeraden, maar dat ene keertje in de zoveel maanden moet echt wel kunnen.

Na twee weken begin je toch wel wat gaten te zien, hoewel het resultaat nog steeds mooi is. De laatste, grote, foto is het resultaat na twee weken. Ik merk wel echt dat er veel wimpers weg zijn!

Zit het in de weg?

Ik vond het slapen met wimperextensions erg vervelend. Soms werd ik wakker en zaten ze helemaal in de war of waren er een aantal los gekomen. Vooral de eerste paar nachten heb ik er lichter dan normaal door geslapen, uiteindelijk wen je er wel aan. Op de fiets ‘wapperen’ mijn wimpers heen en weer maar het is verder zó makkelijk! Ik droeg alleen maar een beetje concealer, bronzer, blush en wenkbrauwpoeder en ik kon de deur uit. Het scheelt oprecht tijd!

Hoe haal je ze er af?

De beste manier is altijd de wimpers professioneel de wimpers weg te laten halen. Mocht je het graag zelf willen doen, dan heeft Nouveau Lashes hier zelf producten voor, maar het internet staat vol met trucs. Tijdens het plaatsen vertelde de dame mij dat het gebruik van olie ook helpt om de semi-permanente lijm los te weken.

Dat heb ik ook geprobeerd, maar helaas lieten de wimpers niet gemakkelijk los. Zo nu en dan viel er tijdens die twee weken wel eens een wimpertje uit en bij nadere inspectie bleek hier ook een eigen wimper aan te zitten: wimpers ging ik hoe dan ook verliezen. Na een paar uur voorzichtig proberen was ik er zo klaar mee, dat ik ze er iets grover af heb gehaald. Met als resultaat …

… ik heb bijna geen wimpers meer over. Dit heeft niets met de extensions zelf te maken, dit heeft absoluut te maken met mijn eigen ongeduld! Ik had de wimpers beter gelijk kunnen knippen met mijn natuurlijke wimperlengte en mascara kunnen gebruiken om de gaten op te vullen. Helaas ben ik daar niet geduldig genoeg voor geweest :-) De wimpers bijknippen en vanzelf laten uitvallen was absoluut een betere optie geweest!

Vlak na het plaatsen kon ik niet stoppen met in die spiegels kijken, haha! 

Is het wat voor mij?

Ja en nee. Het resultaat is prachtig en ik heb ontzettend veel complimenten gekregen. Daarnaast was ik iedere ochtend heel snel klaar en zie je er bij het opstaan meteen fris en fruitig uit. Je went hieraan, dus zodra er wat wimpertjes wegvallen, ben je je daar heel bewust van!

Op een gegeven moment begonnen ze mij wel tegen te staan. De lijmrand vond ik behoorlijk dik en daar zat ik ‘s avonds aan te peuteren. Mijn wimpers deden af en toe ook pijn en vielen soms behoorlijk makkelijk uit. Oh, en ik ben echt iemand die het heerlijk vind om ‘s avonds even lekker in je ogen te wrijven. Zeg daar maar gedag tegen wanneer je wimperextensions laat plaatsen!

Toch, wanneer ik de foto’s zo zie en bedenk wat een gemak het ’s morgens is, zou ik het zo een jaar kunnen blijven dragen!

Waar heb je het laten doen?

Ik heb mijn wimpers bij de officiële distributeur van Nouveau Lashes (Menataupe) in Barendrecht laten zetten. Maar met behulp van google vind je eigenlijk vrij makkelijk waar je je wimpers kunt laten zetten. Nu worden de wimpers die ik heb laten zetten (door Nouveau Lashes) enkel door getrainde professionals gezet. Niet alleen doet Nouveau SVS (extensions), maar ook LVL (length, volume and lift) waarbij de wimpers geverfd en gelift worden. Er wordt geen gebruik gemaakt van wimperextensions, maar de eigen wimpers krijgen een boost!

Heb jij ervaring met wimperextensions?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ik vind deze best wel mooi! Wel jammer wanneer die gaten erin komen, ik zou daar zelf best wel aan irriteren. Zelf doe ik maar gewoon mascara ook, elke twee/drie weken weer laten vullen is me een te dure bezigheid haha. Daarnaast draag ik een bril, denk dat ze dan ook te lang zijn daarvoor.

    • Ik moet zeggen dat ik er geen last van heb gehad met mijn bril! Normaal heb ik daar met mascara dus wel last van, maar omdat er een redelijke krul in de extensions zit, slaan ze niet zo heel snel tegen je bril :-)

  • Het resultaat is heel mooi! Staat je heel goed Soph! Ik zou het zelf overigens echt niet willen haha. Ik heb al lange wimpers en daarnaast vind ik het vrij duur voor iets dat maar van zo’n korte duur is. Maaarrr neemt niet weg dat dit een goede en duidelijke review was! :)

  • Zelf hebben wij ook een schoonheidssalon genaamd Prinsenhuys waar wij wimpers plaatsen. Het is erg mooi bij je gezet maar wat zonde van je eigen wimpers! Wij raden altijd aan om het door professionals te laten verwijderen (dit weet jij natuurlijk ook al), want het is zo zonde als de eigen wimpers hierdoor beschadigen, daarbij is het ook lastig en moeilijk om bij jezelf te doen! Ben toevallig je blog tegengekomen online en vind dat je een hele leuke blog hebt geschreven, echt iets waar mensen wat aan hebben!

    • Dankjewel! Ik moet zeggen: na 6 weken waren mijn wimpers bijna helemaal aangegroeid. En nu zijn ze langer en voller dan ooit! :-)