Mijn eerste ervaring met beautysupplementen van Oenobiol

Toen ik voor het eerst hoorde over de beautysupplementen van Oenobiol, was ik wat sceptisch, maar ook nieuwsgierig. Ik heb vroeger altijd extra vitaminen geslikt in de winter, maar ik weet dat gezonde voeding ook essentieel is. Vandaag mijn eerste indruk over de producten van Oenobiol Paris! 

Oenobiol

Oenobiol heeft een uitgebreid assortiment aan ‘beautysupplementen’ en is afkomstig uit Parijs. Toen ik er voor het eerst over hoorde, was ik wat sceptisch. Want ‘beautysupplementen’, zijn dat niet gewoon vitamine- en mineralenpreparaten? Zeker weten! De producten bevatten allemaal vitaminen, mineralen en extracten op basis van planten, kruiden, groenten, zeewier, pitten en zaden. Het grote verschil hiermee is, is dat de combinatie van de ingrediënten maakt dat de producten voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Er zijn vijf segmenten:

  1. Beauty
  2. Silhouette
  3. Skin support
  4. Skin support sun
  5. Hair support

De natuurlijke ingrediënten spelen een grote rol en de meeste producten worden onderbouwd met klinisch bewezen studies. Zo worden bijvoorbeeld natuurlijke pigmenten uit de goudsbloem (Luteïne) gebruikt als bescherming tegen verbranding door de zon en wordt een uit tomaten verkregen extract van Lycopeen (tomatenpulp) gebruikt als natuurlijke kleurstof en als antioxidant.

Oenobiol Beauty Support

Enkele maanden geleden plaatse ik op mijn Instagram een post over het feit dat ik bloeddonor wilde worden. Hartstikke leuk en aardig, maar ik kwam er voorlopig nog niet voor in aanmerking. Mijn ijzerwaarden waren te laag om te mogen doneren, maar voor mijzelf überhaupt ook te laag. Ik ben aan de appelstroop én aan de Oenobiol Beauty Support supplementen geslagen om mijn ijzergehalte omhoog te krijgen. IJzer is ontzettend belangrijk voor de rode bloedcellen en tijdens het sporten geeft het ook de nodige voordelen.

De Oenobiol Beauty Support is op basis van avocadopittenolie, biotine, aloë vera, vitaminen en mineralen. Hierdoor voedt het de haren, de nagels en de huid van binnenuit. Zo zitten er diverse vitamines B in (B2, B3, B5, B6 en B12), maar ook vitamine C, D en E, Zink, IJzer, Foliumzuur .. Zo gaat het lijstje nog even door! Gemiddeld bevat één capsule 50-100% van de referentieinname voor een gevarieerd voedingspatroon. De producten zijn absoluut geen vervanging voor het eten van voldoende fruit, groenten en mineralen, maar het kan wel bepaalde tekorten aanvullen. In één potje zitten 60 capsules, voldoende voor 2 maanden. Ik zie het als een ‘kuurtje’, helemaal omdat mij is aanbevolen om meer ijzer te eten (wat potverdorie hartstikke lastig is!).

Of ik verschil merk? Mijn nagels groeiden harder en waren steviger. Aan mijn haren heb ik niet zoveel gemerkt, behalve dat ze erg lang zijn (geworden). Maar of dat ook echt zo is … Kwaad kan het in ieder geval niet. Binnenkort heb ik weer een afspraak bij Matchis voor bloeddonatie, ik houd je op de hoogte of dat mijn ijzerwaarden ook daadwerkelijk zijn gestegen!

Oenobiol Relax

Met het oog op mijn drukke stageperiode en de aankomende Bruggenloop, kan ik wel een beetje ontspanning gebruiken. Stress slaat bij mij altijd heel erg op mijn huid: ik krijg meer oneffenheden en puistjes. Ik kan mijn gezicht dan nog zo goed schoonmaken: mijn huid ziet er beter uit wanneer ik geen stress ervaar. Logisch ook natuurlijk!

De Oenobiol Relax is opgebouwd uit lavendelolie, magnesium, B vitaminecomplex en Q10. Het biedt een stralende huid en extra support tijdens die drukkere perioden. Persoonlijk heb ik hier niet heel veel aan gemerkt: dat komt ook omdat ik een vrij effen en makkelijke huid van mijzelf heb. Ik merkte wel dat wanneer ik na een paar weken stopte met de capsules, ik wat meer oneffenheden terug leek te krijgen. Dus wellicht dat het onbewust wel wat heeft gedaan, maar ik ga het uitgebreider testen!

Oenobiol Volume

Dit is een kuur, waarbij je 2 tabletten per dag gedurende 3 maanden inneemt. Ik zit zelf nog niet aan de 3 maanden, maar kan absoluut wel wat volume gebruiken! De tabletten zijn op basis van biotine, wat de haarwortels en haargroei ondersteunt. Ik had wel het idee dat mijn haar wat harder groeit, maar niet zo zeer dat ik er meer volume door kreeg. Verwacht geen volumineuze coupe van de één op de andere dag, maar wel een wat stevigere bos haar na verloop van tijd.

Oenobiol Boost

Naar de Oenobiol Boost was ik het meest nieuwsgierig: het verbrandt tot -400 calorieën per dag door het energieverbruik in het lichaam te verhogen en het helpt vet te verbranden. Eigenlijk klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn… Dankzij het actieve ingrediënt Wakame Zeewier wordt het energieverbruik in het lichaam verhoogt en zodoende worden er extra calorieën verband.

Dit is iets wat ik de afgelopen maanden maar sporadisch heb gebruikt. Je moet een halfuur voor de maaltijd zo’n capsule innemen, maar dit zijn kleine details die ik vergeet. Net als het een halfuur voor het ontbijt innemen: deze structuur is niet voor mij weggelegd. Mocht je een manier vinden waarop jij het wel in jouw schema kan laten passen, dan zal dit absoluut een poging waard zijn. Voor nu blijf ik het proberen in ieder geval! Want, als ik hetzelfde blijf eten, maar 400 calorieën extra verbrand, zou je in principe een beetje moeten kunnen afvallen!

Mijn ervaring

Stuk voor stuk heb ik alle beautysupplementen een paar weken geprobeerd. Niet de volle twee maanden, maar minstens twee à drie heb ik ieder product apart geprobeerd de afgelopen maanden. Ik ben mij er zeker van bewust dat het geen vervanging van voeding is en dat ik dit niet een jaar lang wil gebruiken. Wel vind ik dit soort producten een mooie boost, en in geval van mijn te lage ijzerwaarden absoluut een toevoeging!

Meer informatie over de beautysupplementen? Kijk op de website van Oenobiol!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *