Meer rust in de chaos: ontspannen met Specsavers

Zodra ik thuis kom van werk, college of een avondje uit, is het eerst wat ik doe mij omkleden en mijn bril op zetten. Buiten de deur vind ik het ideaal om mijn lenzen te dragen, binnenshuis vind ik het heerlijk om mijn bril op te zetten. Het geeft niet alleen mijn ogen letterlijk iets meer rust, het is mentaal ook ontspannend. Het betekent namelijk dat ik even wat me-time heb en kan ontspannen voor de tv of met een lekker boek. Hoe ziet jouw ritueel er uit? 

Lenzen uit, bril op en sloffen aan

Mijn ritueel begint eigenlijk altijd hetzelfde wanneer de avond nadert. Lenzen gaan uit en mijn bril gaat op. Ik pak mijn wollen sloffen erbij (winter of zomer, ik draag ze altijd!) en plof op de bank met een kopje thee. Als blogger gaat voor mij het werk door na mijn échte werk, dus dan is het fijn om dat moment zo ontspannen mogelijk te maken.

Specsavers lanceerde onlangs de nieuwe Soul Safari collectie en moedigt aan om meer evenwicht in ons leven te brengen. Blijf trouw aan jezelf en investeer in een beetje me-time. De monturen geven een serene uitstraling, maar geven ook absoluut een unieke look. Deze ‘nude’ en ‘barely there’ bril vind ik zo gaaf! Het is letterlijk en figuurlijk een lekker licht model!

Achter een computerscherm zitten kan vermoeiend zijn voor je ogen dus zo nu en dan draag ik een bril wanneer ik een dagje aan mijn scriptie zit. Dagen aan mijn scriptie betekent namelijk heel de dag naar een computerscherm en getallen kijken. Geef niet alleen je lichaam rust, maar ook je ogen! Continu scherpstellen en focussen op een scherm is vermoeiend en kan flink wat hoofdpijn opleveren. Vergeet niet even heen en weer te lopen voor een kopje thee of koffie en haal even wat frisse lucht. Het ontspant je hoofd letterlijk en figuurlijk!

Kopje thee en lekker op de bank

Heerlijk om met een kopje thee en een fleecedeken op de bank te ploffen. Nu het buiten zo grauw is, vind dat het ook gewoon oké is om te doen alsof het herfst is! Netflix aan of een boekje erbij en lekker ontspannen maar. Oh en uiteraard even kroelen met de (oppas)kat! Hoe vind je dit opvallende model bril? Lekker opvallend en retro door de ronde glazen!

Gezicht schoonmaken, tanden poetsen en telefoon wegleggen

Wanneer het echt tijd is om naar bed te gaan, dan probeer ik mijn telefoon weg te leggen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is beter om niet in slaap te vallen met die blauwe lichten van je telefoon in je netvlies gegrift. Mijn e-reader bevat speciale lichten die niet blauwe zijn, waardoor ik zonder licht in mijn kamer gewoon zou kunnen lezen. Ik moet zeggen: dat helpt! Ik val heel snel in slaap hierdoor. Soms schrijf ik in mijn dagboek wanneer ik een bijzondere of spannende dag heb gehad. Eens in een blauwe maandag doe ik wat yoga of meditatie oefeningen, vooral na hectische dagen op het werk.

En de volgende ochtend?

Dan zet ik mijn bril weer op! Na het douchen zet ik mijn lenzen in, hoewel ik soms besluit mijn bril op te houden. Tijd voor een frisse nieuwe dag vol goede moed en hopelijk een beetje ontspannen.

Heb jij ook een vast ritueel wanneer je thuis komt? Kleed je je meteen om in comfortabele kleding?

De Soul Safari collectie is verkrijgbaar per 31 juli en vanaf €79 euro inclusief glazen (en 2e bril gratis). Kijk op Specsavers voor meer informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ik draag geen bril maar ik zit wel een beetje in dat zelfde patroon. Thuis komen met dit grauwe weer voornamelijk betekend voor mij men lievelingsvest, woodysokken, fleecedeken en de waterkoker op voor een kopje thee en dan in de zetel. Beter kan het gewoon niet.

  • Wat een mooie brillen zeg. Ik heb zelf nog een heel oud modelletje liggen waardoor ik eigenlijk geen bril wil dragen. Ik had een tijdje terug last van een oogonsteking door het gebruik van mijn lenzen (ik was naar een andere lenzenleverancier gegaan en ze hadden de bolling verkeerd berekend.. waardoor ik er last van kreeg) waardoor ik mijn oude bril weer op moest, maar dat vond ik helemaal niet fijn haha. Misschien moet ik toch eens naar een nieuwe bril gaan kijken!

  • Ah wat leuk! Die eerste bril heb ik ook. Leuke collectie is het he? Ik draag graag lenzen als ik naar buiten ga, maar een mooie bril vind ik ook echt een leuke toevoeging aan je outfit. En het geeft je ogen rust :).