Meal Prepping: hoe is het mij bevallen?

prepping3

De afgelopen paar weken heb ik mij een klein beetje verdiept in de wereld van meal prepping. Hierbij is het de bedoeling dat je voor een paar dagen (al) je eten klaarmaakt en zo mee kunt nemen of lekker thuis op eet. Ik wilde dit vooral met lunch doen, omdat ik gevarieerder en gezonder wilde eten. Dus ik bedacht een plan, ging aan de slag met koken en vond héle leuke bakjes om ze in te bewaren van Rosti Mepal.

prepping1 prepping2

Hoe werkt het?

Ik ben geen expert in eten, maar deel graag mijn ervaring van de afgelopen weken. Want: ik heb bijna iedere dag wel een lekker bakje lunch mee naar school genomen of thuis lekker opgegeten. Het zit hem vooral in het opdoen van inspiratie en na mijn heerlijke zoete aardappel salade wilde ik niets anders meer! Kijk wat je in de koelkast hebt of waar je zin in hebt en werk van daaruit verder!

Zo maak ik graag een basis met kip, tonijn of kikkererwten en werk van daaruit verder. Bedenk wel: het is niet dagenlang houdbaar dus bedenk voor hoeveel dagen je kunt koken en wat je op de dag zelf kunt voorbereiden. Een eitje koken of bakken zou ik lekker op de dag zelf doen, maar groenten koken en snijden kan natuurlijk al van te voren. Hetzelfde geldt voor rijst, couscous of eventueel sla. Hoe meer werk je van te voren kunt doen, hoe makkelijker! :-)

Dus de kip bakte ik van te voren, de zoete aardappel maakte ik al klaar in de oven, de rijst kookte ik van te voren, kikkererwten lekker kruiden … Verdelen over de bakjes en you are good to go! Zelfs de paprika en tomaatjes maakte ik al klaar en kon ik ‘s morgens vroeg zo meepakken.

Opbergen

Ik hou van alles strak, netjes en gelijk. De bakjes die ik hierboven heb gebruik zijn van Rosti Mepal uit de Modula lijn. 425 ml is precies genoeg en het neemt erg makkelijk mee in mijn tas. Als extraatje (of als ik wat verse groenten, fruit of een ei wil meenemen) is daar het fruitboxje. Inclusief vorkje neem ik hier dagelijks mijn tomaatjes en/of avocado in mee, zodat het lekker en vers blijft. Het formaat is ontzettend handig, de doosjes sluiten goed en kunnen in principe in de vaatwasser. Dus mocht je nog op zoek zijn naar leuke, handige en vooral stevige (betrouwbare!) bakjes, Rosti Mepal heeft hele fijne!

Toegegeven: het is eventjes wat werk wanneer je vooruit moet koken, maar op de dagen dat je het opeet ben je héél blij. Ik eet ook nog wel eens brood hoor (ik vind het veel te lekker), maar een lekkere salade of groenten vind ik een heel aangename afwisseling! Ik blijf op zoek gaan naar lekkere recepten (de zoete aardappel salade blijft favoriet, maar kan ik niet iedere week maken) en experimenteer er op los met bepaalde groenten of combinaties.

Zou meal prepping iets voor jou zijn?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Ik heb wel eens aan meal prepping gedaan en dit beviel mij goed. Wel probeerde ik de groentes ed. nog niet te snijden, want dan gaan er toch een hoop vitamines verloren. Dit deed ik dan vaak voor het eten zelf of de avond van tevoren als ik echt weinig tijd had. Ook probeerde ik meerdere gerechten te maken, zodat ik niet drie keer in de week hetzelfde hoefde te eten. Ik deed dit dan op zondag en dat kostte me wel wat tijd, toch was het heel fijn om op mijn drukke doordeweekse avonden snel klaar te zijn :-)!

 • Het zou echt wat voor mij zijn, ik koop veel te vaak onderweg eten ondat ik in de ochtend geen tijd had om iets te maken. Leuke bakjes ook trouwens! Ik ga me er even in verdiepen :)

 • Net een Japanse bentobox :) ik doe dit ook maken, maar vaak gewoon het eten van de vorige avond meenemen in een bakje als lunch. Super handig en lekker!

 • Dit ziet er echt allemaal zo goed uit! Ik heb deze mazzel dat ik vier dagen op mijn werk eet en dan ook het eten eet wat er op dat moment is. Toch wel vaak brood en dat vind ik ook veel te lekker! Het ziet er zo leuk en lekker uit al die bakjes!

 • Tof. Doen wij vaak op een zondag. De groenten al voorbereiden voor in de week. Mijn man is de kok vaak en staat af en toe met de nacht. Heel handig dus. Leuk artikel.

 • Prepping is my middle name dus ik moest dit artikel wel eventjes lezen. Ik ben voornamelijk van het hamsteren van boodschappen maar niet van het voor prepareren van eten. Op zich best handig om lunches van te voren te bereiden maar het zou voor mij niet werken omdat ik bijna elke dag iets anders wil eten. Je lunchbox ziet er wel heel lekker en gezond uit trouwens. Ik vind het wel fijn om soms grotere porties avondeten te koken en dan een paar dagen te laten staan. Kruiden trekken dan beter in het eten en smaakt vaak nog lekkerder wanneer je een tweede keer opwarmt.

 • Ik vind meal prepping echt een interessant iets, heb het zelf nog nooit gedaan, maar het klinkt wel heel handig voor als je bijv. vaak niet thuis kunt eten.

 • Het lijkt me wel heel handig! Scheelt weer tijd maar je moet wel op een andere dag de tijd hebben om alles te maken. Ik ga het denk ik gewoon een keer proberen!

 • Ik vind het al lastig om te bedenken wat ik vanavond wil, laat staan als ik nog verder vooruit moet denken. Ik vraag me dan wel af.. Voor hoeveel dagen doe jij dan meal preppen? Want op een gegeven moment is bv je kip toch ook niet meer lekker mals? Ik vind het super interessant, maar denk dat ik hier heel slecht in zou zijn haha!

  • Voor 3 dagen + de dag zelf; dus vier maaltijden! :-) Met kip doe ik dan 3 dagen (dus twee bakjes en eentje op de dag zelf) en anders kun je het altijd nog invriezen :-)

 • Ik prep ook graag, vooral als ik moet werken. Ik gebruik het liefst de Sistema to go bakjes, ook echt een aanrader! Met clipjes, ze sluiten goed en zijn er in allemaal verschillende modellen. :)

 • Het idee is heel handig, maar ik weet niet of ik zo goed kan plannen dat ik niet aan het einde van de week alleen maar verlepte dingen over heb. Misschien dat het wel lukt als ik uitsluitend maaltijden met wat stevigere ingrediënten zou maken.

 • Echt meal prepping voor een aantal dagen heb ik nog niet gedaan maar ik zou dan wel voor verschillende maaltijden kiezen anders ben ik op dag 2 denk ik dezelfde maaltijd al beu. Ik heb niet eens zoveel bakjes dus zou dat ook niet kunnen doen haha. Ik zou het wel eens willen proberen!

 • Dit doe ik ook wel eens voor mijn lunch in het weekend! Als ik een kort dagje op school heb sta ik vaak ‘s middags in de keuken om iets klaar te maken voor het weekend, zodat ik dan een lekkere, gezonde en een gevarieerde lunch heb.

 • Knap van je! Ik moet eigenlijk echt gaan meal preppen want elke dag in de keuken voor soep en salade is niet te doen. Meer vooruit denken dus! :)

  Thanks voor de inspiratie!

 • Meal prepping is zeker iets wat ik nog eens wil proberen. Het lijkt mij zo praktisch en uiteindelijk scheelt het vooral tijd op de dag zelf, haha.