HAIR TALK | Mask With Vibrachrom van Davines

davines-before-after3

Zoals je wellicht op Instagram hebt kunnen zien, heb ik twee weken geleden highlights in mijn haar laten zetten door Davines. Mijn haar is nog nooit zo mooi, gezond en glanzend geweest en dat heeft te maken met de nieuwe Mask with Vibrachrom. Ik vertel je er vandaag alles over!

davines-mask-with-vibrachrom

Voor het geval je het je afvroeg: kleurtje 12,21 (de eerste in het rijtje met dat witte plukje!) is bij mij gebruikt. Ja, bijna grijs!

Mask with Vibrachrom van Davines

De Vibrachrom technologie is een nieuw, innovatief permanent kleursysteem. Deze nieuwe technologie belooft duurzamer te zijn en geeft een mooie glans aan het haar. Deze technologie bestaat uit hoogwaardige ingrediënten en bestanddelen zoals quinoa proteïne extract om de kleurabsorptie in de haarvezels te verhogen. Om de haarvezel te beschermen en verzorgen, wordt er gebruik gemaakt van plantaardige, verzorgende ingrediënten die rijk zijn aan omega 9.

Heel leuk allemaal, je haar verven, maar wat is hier nou zo uniek aan? De Mask with Vibrachrom is dus een nieuwe manier van verven, waarbij er niet alleen geverfd wordt, maar de haarvezels ook verzorgd worden. Het leuke aan deze permanente kleuringslijn: er zijn 4 kleur ‘families’ waar je uit kunt kiezen. De naturals, browns, reds en blonds. Binnen deze lijnen wordt er ook gebruik gemaakt tussen koel en warme teinten. Daarnaast zijn er ook nog extralifts, die gebruikt worden voor highlights. Dat is er ook bij mij gebruikt!

davines-before-after2

Links vlak voor het zetten van de highlights, rechts zitten de highlights er al in, zonder folies! 

Ik liet highlights zetten, iets wat ik al eens eerder heb gedaan. Het standaardbeeld wat ik daarvan heb is dat je lang in de folies ziet, dat er heel veel strookjes geblondeerd worden en dat het resultaat (en uiteindelijke uitgroei) duidelijk te zien is. Dit is heel anders bij Davines!

Ten eerste worden de strookjes highlight niet heel strak en met folies gezet. In plaats daarvan worden ze door een kleurspecialist op gevoel gedaan. Iedere keer pakte ze er hele kleine plukjes haar uit en die verfde ze dan. Zo heeft ze er aan de bovenkant wat minder gedaan en op een bepaalde manier zodat je de uitgroei uiteindelijk bijna niet gaat zien. Dat scheelt, want ik wil niet iedere zoveel weken terug om het bij te laten werken!

davines-before-after

Het resultaat is niet opvallend of anders, maar dat wilde ik ook niet. Ik ben blij met de kleur van mijn eigen haar, maar zoals je op de linker foto kunt zien is de onderkant véél lichter dan de bovenkant. Dat heeft te maken met eerdere high- en lowlights en vooral heel erg veel zon. Er lijken wel ‘happen’ blond in te zitten! Bovendien is de bovenkant zo donker dat een knot op mijn hoofd laat zien dat er een heel groot kleurverschil is.

Op beide foto’s zijn mijn haren net gewassen, hoewel het op de rechterfoto natuurlijk gladgeföhnd is. Desondanks glanst mijn haar mooier en voelt het écht zachter aan. Het kleurverloop vind ik prachtig en het valt niet eens heel erg op dat er (grijze) highlights zijn gezet, toch?!

davines-before-after3

Ik ben bij Gente in Nieuwerkerk aan den IJssel geweest en toch even een dikke shoutout naar Mariska, de kleurspecialiste. Absoluut een prachtige salon met veel kennis en verstand over kleuren, knippen en alles wat er nodig is bij de kapper!

Processed with VSCO with hb1 preset

Na een kleurbehandeling is de verzorging essentieel

Davines heeft in haar salons ook producten te koop voor de verzorging! Zo heb ik zelf de zilvershampoo en conditioner meegenomen om dat geel uit mijn haar te houden en de glans te behouden. Ook kreeg ik van Davines de MINU familie mee; speciaal voor gekleurd haar!

Ieder product uit deze lijn is verrijkt met Saline Caper Bloesemextract en heeft een kleurbeschermende werking. Naast de MINU, bestaat de Essential Haircare lijn van Davines in totaal negen families met ieder een eigen formule, ingrediënten en functie. Hierbij heb je de keuze uit voeding, hydratatie, volume, glans, bescherming, veerkracht, gladheid en dagelijkse verzorging. De producten hebben als gezamenlijk doel het haar te beschermen tegen externe invloeden en het verstrekken van onmiddelijke zichtbare resultaten. Dat ga ik dus voorlopig even testen en daarvoor kom ik nog bij je terug!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *