Kwart Marathon Rotterdam; nog een paar weken!

Met nog iets minder dan een maand te gaan, is het weer tijd voor de marathon Rotterdam! Net als vorig jaar ga ik je op de hoogte houden van de laatste paar weken. Ik moet zeggen dat ik dit jaar niet veel heb gelopen, maar dat mijn conditie op zich wel goed is. Met nog ruim drie weken te gaan, heb ik een update voor je klaar staan!

Wintermaanden

Ik ben een echte seizoensloper. De wintermaanden vind ik helemaal niets. Het is te koud, het slaat op mijn longen en ik loop alleen met sneeuw of wanneer het heel helder (en dus koud) is buiten. Nu de lente zijn intrede heel voorzichtig maakt, ben ik weer aan het lopen. Ik heb de afgelopen maanden veel afstanden tussen de 4 en 6 kilometer gemaakt en ik ren regelmatig een paar kilometers in de sportschool. Ik vind het echt verschrikkelijk om op de loopband te lopen, maar ik moet mijn benen toch enigzins voorbereiden op 10 en een halve kilometer.

Blessures

Daarnaast heb ik afgelopen jaar voor het eerst met blessures moeten rennen. Natuurlijk heb ik wel eens een keertje dat het lichamelijk niet heel lekker gaat (of mentaal!), maar ik heb dat dit jaar toch wel vaker gehad. Vooral mijn heupen hebben het lastig gehad en dat heeft de lange afstanden trainen toch wel heel erg in de weg gestaan.

Juist daarom heb ik (te) weinig getraind. Alweer, maar met nog een goed aantal dagen te gaan, ben ik wel vier weken lang druk aan het trainen in de sportschool. Voornamelijk mijn rug en bovenbenen, want die moeten de meeste klappen opvangen. Nu is 10 (en-een-halve) kilometer prima om met een klein beetje trainen te doen, een halve marathon is dat niet. Ik heb nog steeds de ambitie om mijn tijd op de 10 kilometer (1.02.41) onder het uur te krijgen!

Dus voor nu is het trainen geblazen. Ik krijg iedere keer weer kriebels als ik denk aan de (kwart) Marathon van Rotterdam. Het is zo’n geweldig evenement en de sfeer is écht top. Nu nog hopen op mooi weer!

Outfit

Het is moeilijk om je voor te bereiden qua outfit. Ik vind het altijd erg lastig: ik krijg het heel snel enorm warm, maar je wilt ook niet staan te vernikkelen bij de start. Het zal een last minute besluit worden, maar ik heb wel iedere getraind op dezelfde schoenen. Verder vind ik mijn nieuwe hardloopbroek van Saucony echt helemaal te gek en deze is ook heel stevig. Veel steviger en warmer dan mijn hardloopbroeken van Nike, wat voor dat Hollandse weer eigenlijk wel heel erg lekker is! Qua shirt twijfel ik nog: mocht het zonnetje schijnen, dan ga ik voor de bijpassende roze top met open rug. Om niet af te koelen voor en na start neem ik nog een luchtig jasje mee. Mocht het slecht weer zijn, dan wordt het een t-shirt met een jasje er overheen.

Laatste kilometers

En nu ben ik bezig met de laatste kilometers! Met het lekkere weer vlieg ik, met de regen blijf ik liever binnen. Het trainen is niet gegaan zoals ik wil, maar ik ga nog steeds met volle 100% voor een mooie tijd. Dat ik er plezier aan ga beleven, weet ik zeker! Ik zal je tegen het einde van de maand mijn Spotify lijst geven, wellicht heb je er zelf ook nog iets aan :-)

Doe jij ook mee aan de (kwart) Marathon? Heb je laatst gerend of heb je nog iets op de planning staan? Ik hoor het graag van je! 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *