Kokosolie versus Lush Ultrabland

kokosolie_ultrabland_1

Sinds ik aan de kokosolie ben, wil ik niet anders! Ik wilde het dolgraag eens proberen en vroeg via Instagram ook waar jullie het voor gebruikte. Ik kreeg hele handige tips mee! Ik gebruik het het liefst als gezichtsreiniger, met name voor mijn oogmake-up. En toen bedacht ik mij dat Ultrabland van Lush dezelfde werking heeft, vandaar deze battle!

kokosolie_ultrabland_2

de battle

Ik was altijd een beetje sceptisch over kokosolie. Ik hoorde de laatste tijd zoveel over dit product! Al eerder schreef ik een review over Lush Ultrabland, deze review kun je hier lezen. Toen kwam ik tot de conclusie dat je deze twee producten op dezelfde manier kunt gebruiken; als gezichtsreiniger. Ik was ontzettend bang voor puistjes, maar mijn droge huid kon wel een boost gebruiken!

Qua ingrediënten kunt je deze producten op twee manieren met elkaar vergelijken. Nu vind ik niet dat een reiniger dat per se verzorgend moet zijn, zolang het make-up maar weghaald en mild is (en in dit geval vet is!)

Kokosolie bevat kokosolie, en bevat dus minder ingrediënten, wat minder irritatie oplevert voor de huid. Lush Ultrabland is op basis van amandelolie met rozenwater en bijenwas. Helaas ook wat parabenen, maar natuurlijk moet dit product op de een of andere manier geconserveerd worden. Daarnaast bevat het ook geen alcohol. Deze reinig bevat meerdere soorten olie en bevat ook verzorgende bestanddelen.

kokosolie_ultrabland_4 lush_ultra_4

werking

Qua structuur is Ultrabland iets makkelijker in gebruik. Kokosolie is vanaf 25 graden pas vloeibaar en smelt op je handen. Ik vind het een verschrikkelijk klus om het uit de pot te krijgen en wil het zelf nog overscheppen in een ander potje. Lush is in dat opzicht veel gemakkelijker; je kunt het meteen uitsmeren! Qua geur is kokosolie iets prettiger, het ruikt naar niets (bewust gekozen) en Lush Ultrabland heeft een muffige/ natuurlijke geur. Ik ben daar inmiddels aan gewend, maar ik weet dat er mensen zijn die dat gewoon écht niet lekker vinden.

Toch vind ik kokosolie in gebruik fijner; het is olie en smelt direct op de huid. Eenmaal gesmolten glijdt het over je huid heen en verwijdert het make-up heel effectief. Beter dan Ultrabland! Wanneer ik Ultrabland gebruik, moet ik iets harder wrijven voor hetzelfde resultaat. Ik heb ook vaak iets meer nodig hiervan, omdat het iets stroever is. Ik gebruik het overigens voor mijn hele gezicht en geen van beiden zorgen voor meer oneffenheden dan normaal.

Kokosolie verwijdert de make-up dus effectiever en sneller, Lush doet het verzorgende deel naar mijn mening iets beter. Het laat een iets vetter en verzorgend laagje achter. Als je het dus bij enkel reinigen laat en geen toner of andere producten meer gebruikt om verder te reinigen of verzorgen; zou je het makkelijk bij Lush kunnen laten!

kokosolie_ultrabland_3

conclusie

Lush is zeker wat duurder dan kokosolie, voor 100 gram betaal je ruim 17 euro. Kokosolie kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, er zijn veel merken die het verkopen, ik kocht 500ml voor ongeveer 9 euro. Wat betreft gebruik is Ultrabland makkelijker maar qua werking vind ik kokosolie toch echt wat fijner! In feite ligt het er gewoon aan waar je het voor wilt gebruiken en of je een verzorgende reiniger wilt of niet.

Kokosolie is op zoveel manieren te gebruiken en van jullie kreeg ik ook ontzettend leuke tips! Zo kun je er natuurlijk mee koken, bakken, als bodylotion gebruiken, na het scheren, als masker, voor je haar… Ga zo nog maar even door! Een heel multifunctioneel en puur product. Heerlijk!

Ben jij al bekend met kokosolie? Waar gebruik jij het allemaal voor?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Wat een leuk artikel! Ik ben zelf erg benieuwd naar kokosolie! Ik moet maar eens opzoek gaan naar een potje! Ik dacht altijd krijg je daar je make-up ermee wel af? Maar het blijkt dus super te werken!

 • IK ben ook fan van kokosolie. Heerlijk om de gevoelige huid rondom de ogen te verwijderen, om als body lotion te gebruiken en als masker voor mijn haar. Ik denk dat ik eerder bij kokosolie blijf dan ultrabland van Lush zou kopen.

 • Leuk artikel ik gebruik ook altijd kokosolie om mijn make up te verwijderen en dit is echt de beste manier ooit voor mij, de kokosolie heb ik 10 minuten gemixt zodat hij iets romiger werd maar volgens mij gaat dat niet met de koudgeperste kokosolie want die wordt weer gelijk hard, ik blijf lekker bij mijn kokosolie!

 • Thanx voor de reminder. Ik moet zelf ook meer met kokosolie gaan doen. Je kunt de kokosolie ook zelf mixen met amandelolie, sheabutter of zelfs olijfolie. Als je er met de mixer doorheen gaat, wordt het ook iets luchtiger, zoals iemand hier al aangaf.

 • Ik gebruik het vooral voor mijn haar. Geweldig haarmasker! Mijn haar is echt beschadigd, maar kokosolie doet wonderen! Ik gebruik het ook als handcreme. Het verzacht maar is niet extreem vet, i love it!

 • Ik gebruik kokosolie altijd in mijn haar, werkt perfect! En de ultrabland heb ik ook maar daar kan ik echt niet mee overweg. Het is bij mij 1 vette boel als ik dit gebruik en ik krijg het bijna niet van mijn gezicht af…

  • Probeer het ergste met een droog watje weg te smeren en daarna met een washandje of een natte handdoek de rest weghalen; dat ruwe helpt goed!

 • Ik ben ook dol op kokosolie. Fijne vergelijking! Ik gebruik het altijd voor mijn haar en om in te bakken, en door de smoothie te doen. Ook heb ik het weleens op mijn gezicht gesmeerd als mijn huid heel droog was. Maar nog nooit als oogmakeup reiniger. Ga ik zeker eens uitproberen!

 • Ik heb nog nooit kokosolie gebruikt, maar ik ken heel veel mensen die dat wel doen en zij praten er heel goed over. De meeste gebruiken kokosolie van Palmer’s, maar Lush zou vast ook wel heel erg goed zijn!

 • Leuk artikel! Zelf ben ik niet zo fan van de geur kokos, dus ik gebruik het zelf niet. Ik gebruik vaseline om mijn oogmake-up eraf te halen, werkt ook super!

 • Ik heb ultrabland gehad en vond hem altijd erg fijn om mascara weg te halen maar wel wat prijzig en hij was natuurlijk niet mega lang houdbaar dus hij was vaak nog niet op als hij over datum was. Dus zocht naar een alternatief en kwam ook op kokosolie, werkt ook erg fijn om mascara te verwijderen en ook heerlijk als nachtcreme!

 • Wat een leuke battle! Ik vond het erg leuk om te lezen! :) Kokosolie lijkt me ook wat fijner als ik het zo lees! Je kan er zoveel mee, handig!

 • Ik denk dat het tijd is om kokosolie te gaan kopen haha! Ik ben er al zo benieuwd naar en nu ik nog meer dingen tegen kom wat je ermee kan doen.. Leuk deze battle zeg :D

 • Voor mijn lichaam heb ik kokosolie nog nooit gebruikt… Zeker eens proberen dan! Maar waar koop je hem dan in een natuurvoegingszaak? Want bij mij in de buurt is zo een zaak niet echt kortbij en in de supermakrt heb ik deze olie ook nog niet gevonden

  • Je kunt ze heel gemakkelijk online bestellen! Body&Fit bijvoorbeeld en heb je een lokale markt? Die van mij komt van de markt vandaan, een stal met allemaal natuurlijke en biologische producten!

 • Wat fijn dat je dit met elkaar vergelijkt! Bij mijn vorige werkgever gebruiktten we kokosolie in combinatie mt lavendelolie voor mensen met een zeer droge huid. Dat werkte uitstekend! Zelf gebruik ik ook veel cocos. Het ruikt heerlijk ^^.