Koel of warm | Welk type ben jij?

Sieraden heb ik altijd al gedragen: standaard draag ik oorbellen, één of twee ringen en een horloge. Altijd is dat zilver geweest, maar ik merk dat nu ik ouder word meer neig naar goud of een combinatie tussen goud en zilver. Ik ben met name fan van de wat klassiekere stijl: zoals die van mijn nieuwe pareloorbellen. Ben jij meer zilver of meer goud? 

Koel of warm?

Van Mostert Juweliers mocht ik een paar parel oorbellen uitzoeken. Ik wist dat ze goud moesten zijn: zodoende zouden ze mooi bij mijn Gucci bril met gouden pootjes passen. Nu weet ik dat ik van mijzelf een koel type ben: mijn kledingkast bestaat uit de kleuren zwart, wit, grijs en ijsblauw. Roze- en zalmtinten staan mij niet, eerder kiezelgrijs en zanderig taupe. Daarnaast ben ik dol op donkergroen en heeft mijn foundation altijd een gele ondertoon. Roze foundations, warme bronzers en bruine lipsticks zijn producten die mijn gelaat absoluut niet goed doen! Roségoud draag ik veel in de zomer en ik merk dat nu ik mijn haar een stuk koeler heb laten verven, ik minder snel gouden sieraden erbij pak. In de zomer ben ik wat dat betreft makkelijker te combineren met warme kleuren dan in de zomer! Van mijzelf neig ik absoluut meer naar koele kleuren.

Gouden oorknoppen met parel

De combinatie van goud met een parel vind ik mooier dan zilver met een parel. Hoe kleiner hoe beter, ik ben dol op een klassieke en subtiele look qua sieraden. Parels zijn vaak erg klassiek: deze kleine parels zijn goud omrand en zijn heel erg klein. Natuurlijk zijn dit geen echte diepzeeparels (die zijn onbetaalbaar!). Desalniettemin zijn ze voor mij perfect: ik combineer ze met andere gouden sieraden of soms met wat zilver. Juist door de parel vind ik dat goud en zilver samen gecombineerd kunnen worden.

Het zijn kleine knopjes! Ik vind dat juist mooi: kleine sieraden trekken minstens net zo veel aandacht als grote sieraden. De minimalistische stijl vind ik erg mooi! Niet de goedkoopste oorbellen, maar wel van écht goud en met een zoetwaterparel: wat dat betreft blijven ze – mits je er voorzichtig mee om gaat – een leven lang mooi.

De gouden oorknoppen met parel van Mostert Juweliers kosten €104 en zijn gemaakt van zoetwaterparels en 14 karaat goud.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *