FAVOURITE | Jo Malone Londen

jomalone

Jo Malone London is wat mij de ontdekking van het jaar. Laatst was ik aanwezig bij de opening van Jo Malone in de Bijenkorf Rotterdam (eindelijk!) en dit herinnerde mij er aan hoe fijn dit merk is. Want Jo Malone is bijzonder. Niet alleen zijn de verpakkingen waanzinnig mooi, maar de geuren zijn uniek, bijzonder en met elkaar te combineren. Hoe? Ik vertel je er alles over!  jomalone4

Jo Malone London

Jo Malone is in 1994 opgericht in London. Jo Malone staat bekend om haar bijzondere geuren, die een combinatie zijn van typische Britse elementen of ingrediënten. Het bijzondere van Jo Malone is hun Fragrance Combining. De parfums van Jo Malone kunnen namelijk gecombineerd worden om jouw unieke geur te creëren. Dat is zo leuk, want meestal gaat het layeren van parfums niet zo goed. Maar bij Jo Malone kan dat juist!

Er zijn zes geurfamilies, die elk uit 2, 3 of 4 geuren bestaan. Bovendien zijn de geuren allemaal unisex en dus geschikt voor mannen en vrouwen. Er zijn geen aparte geuren voor mannen of vrouwen, hoewel je wel aan de ingrediënten kunt zien of het meer mannelijk of meer vrouwelijk is.

Citrus: Lime Basil & Mandarin | Grapefruit | Earl Grey & Cucumber
Floral: Mimosa & Cardamom | Orange Blossom | Blue Aguava & Cacao | Peony & Blush Suede
Fruity: Pomenegrate Noir | English Pear & Freesia | Nectarine Blossom & Honey | Blackberry & Bay
Spicy: Nutmeg & Ginger | Amber & Lavender
Light Floral: French Lime Blossom | White Jasmine & Mint | Red Roses | Wild Bluebell
Woody: Wood Sage & Sea Salt | Wild Fig & Cassis | 154 Cologne | Black Cedarwood & Juniper
Cologne Intense: Orris & Sandalwood | Incense & Cedrat | Amber & Patchouli | Dark Amber & Ginger Lily | Oud & Bergamot | Velvet Rose & Oud | Tuberose Angelica

Zoals je kunt zien zijn er heel veel verschillende geuren waar je uit kunt kiezen! En echt, oor iedereen zit er wel iets tussen. Ik ben echt dol op minstens 4 van deze geuren en heb ook mijn eigen bijzondere combinatie die ik heel graag draag. Het liefste heb ik alle geuren waarmee ik mijn eigen ‘arc’ kan bouwen.

Naast al deze colognes, zijn er ook bath & body producten en home producten verkrijgbaar. Denk hierbij aan bodylotions, zeep, showergel, kaarsen en linnensprays. Mocht je dus je favoriete parfum hebben, kun je de hele lijn uitbreiden. De producten zijn redelijk prijzig, maar wel van heel goede kwaliteit en ze zien er prachtig uit. Ook worden alle Jo Malone London producten op een speciale manier ingepakt. In een crèmekleurig doosje met zwarte accenten wordt het – voor jezelf of voor een ander – ingepakt met een prachtig lint er omheen. De doosjes zelf bewaar ik ook, want ze zijn prachtig en het geeft ook een luxe gevoel.

jomalone2

Blush Peony & Suede en English Pear & Freesia

En dan nu wat over mijn favoriete geuren! Zoals je misschien weet ben ik dol op zwaardere, warme geuren. Ik heb het niet zo fris en fruitig, mede omdat je dan al gauw een ‘standaardgeur’ krijgt. Wel ben ik dol op bepaalde bloemige ingrediënten zoals roos, jasmijn en freesia. Dat moet ook weer in combinatie zijn met iets zoets, warms of houterigs. Moeilijk combinaties dus!

English Pear & Freesia is een populaire geur van Jo Malone en het is naast Orris & Sandelwood mijn absolute favoriet. De combinatie van deze twee is in het begin heel fris en wordt steeds warmer. Maar ook alleen is English Pear & Freesia heel lekker. Het is een geur waarvan ik bij iemand anders zou denken ‘goh, wat een bijzondere geur!’. Dat vind ik zelf misschien wel het lekkerst aan een geur: iets wat uniek is (en uiteraard wat ook lekker ruikt, haha!). Uniek vind je zeker weten bij Jo Malone.

Blush Peony & Suede is een zachtere, poederachtige geur. Iets wat eigenlijk heel goed bij de naam past: lief, roze, blush. Ook deze is weer heel goed te combineren met andere geuren, zoals Nectarine Blossom & Honey of Wood Sage & Seasalt. Maar dit is uiteraard persoonlijk en iedere geur reageert weer anders per persoon.

jomalone3

Mijn ervaring

De geuren zijn heerlijk. Iedere keer wanneer ik in de Bijenkorf ben, loop ik eventjes langs en snuffel ik aan wat geuren of probeer ik weer nieuwe combinaties. Goedkoop is het niet: €50 voor een 30ml fles en €100 voor een 100ml fles. Maar op zich zijn dat ook prijzen die je gemiddeld voor een parfum uit het hogere segment neerlegt.

Jo Malone is verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast kun je het ook online vinden bij Douglas.

Ben jij bekend met Jo Malone?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *