Ik schreef mij in voor de Nike WOTN!

Schermafbeelding 2015-01-13 om 20.52.20

 

Wat baalde ik toen ik vorig jaar niet mee kon doen met de Nike WOTN. Ik kon simpelweg nog geen 10 kilometer rennen. Dit jaar ga ik ervoor! Vorig jaar begon ik in januari en rende ik op 1 juni de 7,5 kilometer in 43.24 met een gemiddelde snelheid hoger dan 10 kilometer per uur. Het doel voor dit jaar? De 10 kilometer onder het uur! Daar mag ik voor gaan trainen…

10896315_938903269468205_2328232018954720422_o

If you can push yourself, you can motivatie your friends

En hoe! Vorig jaar rende ik de Ladiesrun met lieve Manal en dit jaar haalde ik haar over om mee te doen met de WOTN. Samen gaan we hem rennen én hopelijk weten we ook samen te trainen! Want rennen is een deel conditie, maar uiteraard ook een groot deel karakter. Heb je geen motivatie of doorzettingsvermogen, dan kom je ook niet heel ver.

Nadat ik vanaf oktober tot en met december heb stilgestaan door onder andere onverklaarbare blessures, ga ik nu in januari verder. Ik ben er achter gekomen dat ik zooltjes nodig heb om die ‘blessures’ te kunnen verhelpen, maar voor nu ben ik gemotiveerd genoeg om door de pijn heen te rennen. Het duurt in ieder geval niet lang én mijn Herzog Compressiekousen rennen ontzettend fijn. Ik heb geen last van mijn schenen en kuiten en ook geen/minder last van spierpijn in mijn onderbenen.

IMG_4297 Schermafbeelding 2015-01-13 om 21.42.36

Trainen

Voor wie een mooie tijd wil neerzetten, moet ook trainen. Gezien ik samen met Mark (bijna) iedere maand mee doe aan de Rotterdam Running Crew, begon het trainen dan ook vorige week woensdag. Daar gingen we dan, met ruim 1200 man rennen. De eerste kilometers van januari waren er 8,5 en die waren fantastisch! Zonder training rende we 8,5 zonder pijn of last van onze conditie. De drie kilometer die we 4 dagen later maakten, waren iets minder prettig. Geeft niets, van oefeningen wordt je beter.

Daarnaast ben ik ook al begonnen met mijn outfit. Gezien ik met compressiekousen tot onder mijn knieën ren, wil ik graag een shorts. Zeker voor in mei. Maar de meeste shorts zijn redelijk los en dat gaat voor 10 kilometer toch wel een beetje schuren. Bij de H&M hebben ze voor €14,99 een shorts met een lang broekje eronder. Ik heb hem besteld en hij zit heel goed. Het is niet de beste kwaliteit, maar om zo te proberen vind ik het ideaal (Nike sportkleding is gewoon heel duur). En de print is ook ontzettend gaaf en past helemaal bij mijn zwarte compressiekousen!

10682435_939973916027807_8787858635709162491_o

Hoewel er nog vrij weinig bekend is over de We Own The Night 2015, heb ik er hartstikke veel zin in. Samen met 7.500 andere dames ga ik de uitdaging aan! Bij inschrijving krijg je je t-shirt en ik ben ook heel benieuwd naar de Route! Ook ga ik mij 14 februari inschrijven voor de Ladiesrun 10 kilometer. We can do this!

Of het mij echt lukt om iedere week minstens 2 keer te rennen, weet ik niet. Wanneer het weer wat warmer wordt en wat minder waait, zal ik vast meer zin krijgen om te lopen. Ik zal proberen om iedere maand mijn vorderingen op te schrijven, gezien dat voor mij én wellicht voor jullie motiverend kan zijn! Daarnaast kan ik uit de poll rechts in de menubalk opmaken dat veel van jullie meer persoonlijk artikelen willen zien. Bij deze! Vinden jullie het leuk om zo nu en dan een update te krijgen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *