Ik ga op vakantie en neem mee…

Al jaren kom ik in Italië: dezelfde plek, hetzelfde huisje en iedere keer via dezelfde route. Dit jaar is het anders: wanneer je dit leest, zit ik lekker in Madeira! Omdat het nu een vliegvakantie is, moet ik anders inpakken dan normaal. Alles moet nu in één koffer en één handtas mee: ik laat je de belangrijkste items zien! 

E-reader

Zoals ik in een eerder artikel al vertelde, mijn E-reader gaat overal mee naartoe. Ook op vakantie! Laatst had ik het er nog over met mijn vader: vroeger ging er op vakantie een grote tas mee met al onze boeken die we wilde lezen. We lazen ze ook daadwerkelijk, maar het kost zoveel ruimte en gewicht! Ik gooi mijn E-reader vol en neem misschien één boek mee die ik er niet op heb staan, maar daar blijft het bij.

Mijn nieuwe zonnebril

Vlak voor de vakantie raak ik altijd geobsedeerd door zonnebrillen. Dan struin ik alle websites af, op zoek naar een mooie zonnebril. Op straat kijk ik naar wat voor type zonnebril ik veel tegenkom en of dat zoiets bij mij zou staan. Na jarenlang Ray-Ban te hebben gedragen, ben ik overgestapt. Mijn nieuwe bril is een prachtig exemplaar van DKNY. Groot, maar niet te groot en met een subtiel roze/paars teint in het montuur. Het montuur heet de  ‘DKNY DY4129 Parel Port Tortoise’ en is verkrijgbaar via Sunglasses-Shop.nl. Wat vind jij ervan?

Vichy SOS balsem

Dit spul is een lifesaver. Wanneer je op vakantie gaat naar een zonnig land: schaf dit dan aan! Wanneer je huid het zonnetje nog niet gewend is, verbrand je extra snel. Hartstikke vervelend: het doet zeer en je kunt voorlopig de zon niet in. De Vichy SOS balm gaat al jaren mee op vakantie: het is een crème die de zonnebrand verlicht en hersteld. Wanneer je dit een paar dagen goed smeert, zal de zonverbrande huid beter en sneller herstellen: het scheelt bovendien ontzettend veel pijn. Uiteraard gaat er ook zonnebrand mee op vakantie, maar dat spreekt voor zich!

Zomerparfum

Nu ik dit zo schrijf, vind ik mijzelf echt een pietleut. Maar voor vakantie denk ik ook na over mijn zomerparfum. Ik wissel thuis vaak af, maar het is onzin om op vakantie meerdere parfums mee te nemen. Ieder jaar neem ik Guerlain Terracotta Le Parfum mee, echt een zomers strandparfum. Dit jaar wil ik iets anders meenemen, ik twijfel nog tussen Jo Malone Suede Blush, Jill Sander Sun en Miss Dior Eau De Parfum. Dilemma!

Puzzelboekjes

Mijn vriend en ik zijn dol op puzzelboekjes. Zweedse puzzels, Sudoko’s en Fillipine’s zijn onze favorieten! Lekker om ‘s avonds voor het slapengaan te doen, maar ik weet ook zeker dat we ons hier in het vliegtuig wel mee kunnen vermaken. We hebben twee boekjes, dus dan kunnen we af en toe wisselen, haha!

Camera

Tot slot moeten al die vakantieherinneringen vastgelegd worden! Ik neem mijn camera uiteraard mee, dat is naast de E-reader en telefoon het enige beetje electronica wat meegaat. Leuk om daarna een mooi fotoalbum te maken, iets waar je later met veel plezier naar terug kunt kijken.

Wat zijn jouw essentials voor op vakantie?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *