HOW TO: Rust creëren

IMG_5968

Met de eerste zonnestralen (en regenbuien) achter de rug gaan we ons weer klaarmaken voor de lente en zomer. Dit is het ideale moment om nieuwe gewoonten en rituelen te creëren. Een frisse start. Wil je gaan beginnen met hardlopen? Gezonder leven, vrolijker zijn, een betere huid, meer energie? Daar is motivatie voor nodig! Dat gaat niet vanzelf, daar moeten we ons best voor doen. Hoe kan je beter je best doen wanneer je ontspannen wakker wordt? Vandaag tips om relaxed op te staan én om die rust mee je dag in te nemen! Oh, en het recept van een lekker powerontbijtje!

Geen social media

Klopt, je leest het echt, géén social media. Althans, bij het opstaan dan. Je bent niet de enige die direct bij het wakker worden je mail of social media bekijkt. Dat is net na het uitzetten van de wekker niet bepaald ontspannen wakker worden. Maar toch: je hebt een nacht geslapen en je weet zéker dat je van alles hebt gemist. Hello drukte (en misschien wel stress)! Laat je smartphone in vliegtuigmodus staan of zelfs helemaal uit, sta relaxed op en bereid je voor op de dag die gaat komen. Als je ready to go bent, zet je je smartphone aan en begin je met checken. Probeer het eens voor een week!

Ademen

Bij het wakker worden is het goed om een aantal keer (diep) in en uit te ademen. Adem rustig in en uit via je neus en let op een goede buikademhaling. Doe dit heel ontspannen en zo vaak als goed voelt. Neem deze rust mee de dag in. Probeer vervolgens een aantal keer op je dag terug te denken aan je ochtendmomentje en herhaal het nog eens voor jezelf. Stilstaan bij rustmomenten is namelijk ook ontspannend.

Slapen

Om uitgerust op te staan, is het een must om op tijd naar bed te gaan. Hoeveel uren slaap je nodig hebt, is persoonlijk. De één voelt zich heerlijk bij 7 uren slaap en de ander bij 9 uren slaap. Test uit wat bij jou past en pas je ritme hierop aan. Het is een belangrijk basiselement om uitgerust je dag te beginnen. Wist je dat je geneigd bent om meer te eten als je slaaptekort hebt? Extra motivatie om vanavond op tijd je bed in te stappen!

Voorbereiden

Om je dag rustig te beginnen, is het fijn om een dag van te voren al het een en ander klaar te leggen zodat je je dag wat relaxter kunt beginnen. Leg bijvoorbeeld je outfit klaar, pak je tas in en bereid je ontbijt alvast voor. Heb je hier moeite mee? Bedenk dan op zijn minst de dag eerder wat je die dag erna gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Het nadenken is vaak het halve werk. Een klein beetje hulp voor een makkelijk maar vullend ontbijtje:

power-ontbijt power-ontbijt2

Power ontbijt!

  • 200 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 banaan, het liefst bevroren
  • 4 grote spinaziebladeren of 2 paksoi bladeren
  • 1 theelepel maca poeder
  • 3 eetlepels chiazaad
  • Snuf kaneel
  • Optioneel: 1 theelepel vanillepoeder

Mix alles – behalve de chiazaad – in je blender en giet de vloeistof in een leuke weckpot of handig schaaltje. Roer nu de drie eetlepels chiazaad goed door het geheel heen. Laat vervolgens een nachtje in de koelkast staan en geniet de volgende dag van een gezond en vullend chocolade ontbijtje.   

Yoga sessie

Niets is lekkerder dan je dag starten met een stukje ochtendyoga. Dit kan wel eens dé oplossing zijn voor je als moeite hebt met opstarten. Leg je yogamat klaar en zorg voor voldoende bewegingsruimte. In 10 minuten kun je je dag al prima voorbereiden. De zonnegroet en de vijf Tibetanen zijn perfecte oefeningen voor ochtendyoga. Door deze oefeningen komt er een mooie doorstroming van energie op gang. Je Chakra’s worden op een positieve manier geopend, je wordt flexibeler en je werkt aan je ademhaling.

Wat is jouw tip om rust te creëeren? 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *