Hotel: Ibis Rotterdam City Centre

Ibis_hotel_6

Als jullie de blog van Josie volgen, weten jullie vast dat zij twee weken mag verblijven in het Ibis Rotterdam City Centre hotel. Afgelopen weekend organiseerde zij een soort hotspot tour met een grote groep andere bloggers. Hartstikke gezellig! Ook wij mochten verblijven in het Ibis hotel. Welliswaar maar één nachtje, het was een geweldige ervaring! Het Ibis Rotterdam City Centre hotel bevindt zich in het centrum van Rotterdam aan de Wijnhaven, heerlijk voor een weekendje weg of een stedentrip.

Ibis_hotel_1

IMG_1015 IMG_0989

ibis_5 ibis_3

Best gek hoor, een nachtje slapen in een hotel in je hometown. Ibis is bekend over de hele wereld met meer dan 950 hotels. Er is 24 uur per dag persooneel aanwezig en je kunt ontbijten van 04.00 tot 12.00. Voor ons werd een brunch geregeld, maar ik moest eerder weg in verband met werk. Ondanks dat hadden alles! Smoothies, vers fruit, taart, croissantjes, broodjes en groenten. Heerlijk om zo uitgebreid te ontbijten!

De bar van het hotel is ook prachtig. We kregen de lekkerste cocktails en heerlijke hapjes als olijven, sushi en lekkertje nootjes. Het aanbod is ontzettend groot en de lounge heeft een ontspannende sfeer door alle kleuren en strakke items die er staan. Van comfortabele banken tot aan strakke krukjes en mooie boeketten met bloemen. Heel plezierig om hier te zitten!

Wat was het bed heerlijk! Wegens enorme spierpijn had ik al 2 nachten niet geslapen en hier lag ik binnen no-time te slapen. De kamers zijn niet extreem groot, maar groot genoeg met een prachtige badkamer, een mooie tv, een elektronisch vergrendelde kluis en wat opbergruimte.

DSC_4743

Met de fietsen van het Ibis Hotel kun je overal heen! Zo zijn wij lekker naar ons restaurant gaan fietsen en heeft de groep een hotspottour door Rotterdam gedaan. Fietsen is leuk! Zet een groep van 20 bloggers in een hotel en het wordt vanzelf wel leuk. Lekker uit eten en borrelen, dan vliegt de avond zeker snel voorbij!

ibis_7 82 ibis_9

De Wijnhaven ligt vlak bij Blaak en je kijkt uit over een groot deel van Rotterdam. Er zitten zoveel leuke hotspots in de buurt! ‘s Avonds gingen we met de fiets naar Gare Du Nord, een restaurant dat zich in een trein bevindt. De eigenaar vertelde dat hij treinen spaart, zijn grootste trein is zijn restaurant! Bovendien is het restaurant veganistisch, biologisch en duurzaam. Dit omdat de Agnesiebuurt een buurt is waar de meeste dikke kinderen van Nederland wonen. Hij wilde daar verandering in brengen en maakte dagverse menu’s tegen een vriendelijk prijsje.

ibis_4 ibis_2

Even fietsen en je zit middenin het centrum van Rotterdam. Je zit een paar minuten verwijderd van station Blaak, waar de grote Markthal binnenkort geopend wordt. Een klein stukje verder en je kunt lekker shoppen op de Lijnbaan of de Meent. Voor een lekkere lunch kun je aanschuiven bij Dudok en als je meer van de thee bent ga je lekker naar de Tea Bar. Na de lunch kun je doorlopen naar de Erasmusbrug en zo De Rotterdam bewonderen. Opvallend zijn de Kubuswoningen vlak bij Blaak.. Voor de waaghalzen (voor wie geen hoogtevrees heeft) zou je de Euromast kunnen bezoeken of in de namiddag lekker bij Hotel New York gaan high tea’en. Overal ben ik wel geweest en dit zijn plekken die ik absoluut aan zou raden! Ik kom uit Rotterdam en heb het meeste wel gezien, het blijft een geweldig leuke stad die de laatste paar jaar prachtig aan het bloeien is. Des te leuker om eens een keer midden in het centrum te overnachten!

Heb was een geweldige overnachting en ik heb hartstikke genoten van deze dag(en). Absoluut een aanrader om eens langs te komen in Rotterdam omdat het een prachtige stad is! Het lijkt me absoluut leuk om dit soort overnachtingen ook in andere steden als Amsterdam, Den Haag of Maastricht te proberen. Het Ibis is dan zeker een leuke aanrader!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *