Hoe bevallen acrylnagels?

nagels

Inmiddels heb ik al zo’n drie maanden mijn acrylnagels en ik vind het héérlijk. Naturlijk had ik ook zo mijn twijfels en vooroordelen. Bij acrylnagels denk ik aan extreem lange en drukke nagels. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn! Een paar dagen geleden ben ik weer geweest en ik ben zó blij met de vorm en de kleur! In dit artikel beantwoord ik wat vragen waar ik zelf ook mee zat voordat ik hier aan begon!

Gelnagels of acrylnagels? Wat is beter?
Ik heb het hier nu meerdere keren over gehad met de dame die mijn nagels doet, en eigenlijk is er weinig verschil. Zowel acryl als gel legt een laagje over je natuurlijke nagel. Je nagel wordt dus niet verder beschadigd, gezien dat laagje er al die tijd op zal zitten en nergens mee in aanraking komt. Het wordt pas schadelijk wanneer je iedere keer een nieuwe set op je nagels laat zetten in plaats van ze bij te laten vullen. Gelnagels zijn minder hard dan acryl en gelnagels schijnen ook eerder/ sneller af te breken. Dit heeft uiteraard ook met jouw eigen nagels (vet/ niet vet/ natuurlijk stevige nagels) te maken! Ik ging voor acrylnagels omdat ik eerder gelnagels heb gehad en deze er meerdere keren vanaf zijn geknald.

Acrylnagels zijn ontzettend hard, gelnagels zijn wat flexibeler. Daarnaast zijn acrylnagels vaak wat dikker en voelen minder natuurlijk aan omdat ze harder zijn. Maar voor zo’n kluns als ik, zijn acrylnagels perfect. Toch blijft het persoonlijke voorkeur en er zit altijd een gel topcoat overheen. Dit geeft in ieder geval diezelfde prachtige glans van gelnagels!

Kun je nog wel typen en alles doen?
Ja! Ik heb wel ontzettend lang moeten wennen, haha! Inmiddels zijn mijn echte nagels zo lang als op de foto, ik heb mijn echte nagels nog nooit zo lang gehad! Whats’app, typen of huishoudelijke taken zijn geen probleem meer. Waar ik in het begin ontzettend zorgvuldig was, kan het mij nu niet meer schelen. Ik weet dat mijn nagels het zullen houden en vind ik ze te lang worden, vijl ik ze bij.

Hoe lang duurt het voordat acrylnagels uitgroeien?
Ik heb mijn nagels nu laten opvullen bij 3 weken en bij 4 weken. Ik vind zelf 3 – 3,5 weken de max om bij te laten vullen, omdat ik de uitgroei dan persoonlijk te groot vind. Sowieso draag ik vanaf 2 weken een kleurtje er overheen omdat ik de kleur dan zat begin te raken. Drie weken is heel gemiddeld, rekken naar vier kan ook wel.

Breekt een acrynagel wel eens af?
Ik ben een echte kluns. De eerste paar dagen heb ik mijn nagels overal tegenaan gestoten, op een gegeven moment deed het zelfs echt pijn! Regelmatig heb ik nog momenten waarvan ik denk ‘nu gaan ze er af breken’. Laatst had ik dat bij een blikje openen! Maar nee, al drie maanden lang stoot ik me overal aan én al drie maanden zitten ze muurvast!

Kan ik over mijn (acryl)nagels heen lakken?
Absoluut! Ik draag er regelmatig een kleurtje overheen. Dat zal ik bij de huidige combinatie (blauw met grijs/zilver) waarschijnlijk ook wel doen. Je kunt ze zelfs thuis nog een beetje bijvijlen mocht je de vorm toch niet leuk meer vinden. Wist je dat nagellak ook veel beter hecht op nepnagels? Dit omdat nagellak niet zo goed hecht aan de vetten op je eigen nagels. Deze vetten bevinden zich niet op gel- en acrynagels. Als ik een normaal lakje er overheen doe, blijft dat minstens 1,5 week chipvrij zitten!

Kan ik acrylnagels er zelf afhalen?
Nee! Ik zou het in ieder geval niet proberen. De nagels moeten er zorgvuldig afgehaald worden, zodat de natuurlijk nagel niet beschadigd wordt. Hier moet je uiteraard thuis de tools voor hebben. Gewoon je nagels opvullen is het best voor je nagel, deze wordt hier niet mee beschadigd/ aangetast.

Heb jij nog vragen? Stel ze gerust in de comments! Wellicht kan ik ze voor je beantwoorden. Heb jij wel eens nepnagels geprobeerd?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ik vind het er vaak mooi uit zien en wil ze zelf misschien ook wel eens laten zetten, maar het mag niet door het werk dat ik doe. Fijn artikel heb je er over geschreven :)

  • Ik heb sinds gisteren ook weer acrylnagels, ik had ze een maand eerder eraf laten halen maar ik vond het toch maar niks. Gisteren dan ook maar weer een nieuwe set laten zetten. Ik heb wel 2 x zelf mijn nagels eraf gehaald omdat ik ze helemaal beu was, maar dat is geen aanrader hoor! Ik hou van mijn acrylnagels en vind het leuk dat ik ze ook gewoon zelf kan lakken :-)!

  • Fijn dat je ze goed bevallen. Het ziet er in ieder geval erg mooi uit! Ik heb zelf nu gellak met een uv lamp, en dit is ook zo fijn! Het blijft een weekje of 2,5 zitten. Echt ideaal!

  • Ik vind het echt super mooi er uit zien op de foto! Ik heb ooit eens acrylnagels gehad en vond het een verschrikkelijk gevoel, snel er af gehaald, oeps!

  • Ik heb maar liefst 6 jaar nepnagels gehad. Ik hield er onwijs van, maar op een dag was ik ze gewoon helemaal zat. Het ging ook niet meer met mijn werk. Het heeft bijna 1,5 jaar geduurd voordat mijn nagels weer ‘normaal’ waren. Ze braken steeds af en scheurde heel snel in. Stiekem ben ik nu heel blij dat ik geen nepnagels meer heb.

  • Leuk om te lezen! Zelf zou ik het nooit doen. Ik heb gezonde, lange en sterke nagels van mezelf. Mensen vragen vaak of ze nep zijn, haha. Het ziet er wel super mooi uit!

  • Ah wat leuk dat je hierover schrijft! Ik ga (als er een plekje vrij is ) deze week mijn eerste nagels laten zetten :). Ik heb altijd stevige nagels gehad, maar door medicijngebruik zijn ze zo zwak geworden. En als beautyblogger wil ik gewoon mooie nagels hebben als ik nagellakswatches moet maken. Schaam me nu steeds voor mijn slechte nagels, hihi. Dus..ik hoop er straks net zo enthousiast over te zijn als jij! Wist je trouwens dat sommige mensen allergisch zijn voor acryl? Ik hoop niet dat ik een reactie krijg als ze zijn aangebracht, want dan baal ik echt, haha.

  • Je kunt geen acryl nagellak potje kopen toch voor thuis? Ik heb namelijk wel een lamp en doe regelmatig gel omdat mijn nagels dan mooi lang blijven. Maar ben op zich ook wel geïnteresseerd in Acryl, als het langer mooi blijft dan gel.

    xx