Hello October!

read

De tijd vliegt. Is het alweer oktober? Ja! Ik kijk er naar uit, hoewel ik oktober health-wise wel heel slecht begin. Geeft niets, oktober staat vol met leuke momenten en ik hoop weer lekker te kunnen knallen. Eerste tentamen, misschien ook wel de eerste sollicitatiegesprekken voor stage.. Genoeg moois om naar uit te kijken! Vorige maand stelde ik mijzelf wat doelen, tijd om daar op terug te blikken én om nieuwe doelen op te stellen!

In september wilde ik bereiken

Minimaal 40 kilometer rennen: Oh, dit is zo niet gelukt! Ik heb er maar 14 gerend, maar ben wel naar de sportschool geweest. Eigenlijk allemaal loze excuusjes: ik ging de eerste helft van de maand echt wel lekker, maar de rest van de maand haalde school mij gewoon in. Ik heb ontzettend met mijn gezondheid in de knoop gezeten, heb bloed laten prikken en de zoveelste holteontsteking te pakken en besloten er de rem op te zetten. Geen bruggenloop voor mij dit jaar …

Minstens 6 dagen gestudeerd in de bibliotheek: Niet helemaal gelukt, het is vier dagen geworden. Toch wel trots dat ik er de tijd voor heb gemaakt, ik ben vanuit mijn lessen door gegaan naar de bibliotheek om te studeren. Niet zo vaak als dat ik wilde, maar ik heb in ieder geval stappen ondernomen!

Minstens 4 artikelen per week publiceren op MintsandMangos: Ha, ik zit gemiddeld op 3,5 artikel per week. Dus wel bijna gehaald! Ten opzichte van augustus wel een hele vooruitgang. Momenteel heb ik zoveel inspiratie dat ik in oktober zeker weten die 4 ga halen!

Nieuwe recepten proberen: Zeker weten gelukt! Ik heb havermout pannenkoeken gemaakt en een waanzinnig lekker recept voor pompoensoep geprobeerd. Dat laatste heb ik voor al mijn collega’s gemaakt voor de eerste keer (spannend) en de 2,5 liter is volledig opgegaan. Mission accomplished :-)

In oktober wil ik bereiken

… Eerder op de rem trappen
Pfoe, ik heb in één maand nog nooit zo gekwakkeld met mijn gezondheid: bloedprikken voor extreme vermoeidheid (gelukkig niks aan de hand, maar ik kon me tot niks zetten), een tweedegraads brandwond (iets met thee en dom zijn) en heb ik wéér een fixe holteonsteking (au!) opgelopen. M’n lijf is er klaar mee en ik moet nu toch echt eerder op die rem trappen. Helemaal met de feestmaand in aantocht!

… Minstens iedere week hardlopen, al is het 3 kilometer
Tijd om er eens wat regelmaat in de vinden. Nu ik geen druk meer voel om te trainen voor de Bruggenloop, wil ik het plezier in hardlopen weer vinden. Dus proberen iedere week een beetje hardlopen, mits ik natuurlijk gewoon weer ‘gezond’ ben :-) Want hardlopen zelf vind ik heel erg fijn, dat moet ook fijn blijven!

… Lekker blijven haken
Het haken heb ik weer opgepakt! Dat is écht heel erg lang geleden, maar ik geniet er heel erg van. Iedere avond eventjes in bed voor de tv als rustmomentje. Net als lezen bijvoorbeeld; gewoon niet te veel nadenken en je hersenen ‘uit’ zetten. Ik wil in oktober mijn twee sjaals echt af hebben!

… Sparen
Ik geef véél te veel uit. Ik heb zojuist mijn laatste bestelling geplaatst en nu is het klaar. Op cadeau’s na, mag ik niets meer uitgeven. Het is klaar, tijd om te sparen in oktober en november! Ik ben er slecht in, maar ik heb genoeg spullen :-)

Oktober staat dus in het teken van op zoek gaan naar ontspanning en luisteren naar mijn lichaam! Heb jij nog doelen voor oktober?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Wow wat is die cover mooi van het Harry Potter boek op de foto! <3 En goed dat je nieuwe recepten hebt geprobeerd, dat is altijd leuk. Sparen is gewoon moeilijk, maar ik vind het heel lonend als het lukt, dan kun je echt trots zijn en dat gevoel is zo veel waard. Het beste is gewoon om winkels te mijden en ook zo min mogelijk in webshops rond te neuzen. ;) Good luck!

    • Jaa mooi he! Ik heb de collectors edition van Harry Potter (de ‘schatkist’ met alle boeken in het engels), toch wel heeeeel erg blij mee, haha! Ja, webshops vermijden is het vooral voor mij :’)

  • Leuk dat je elke maand zulke doelen voor jezelf stelt! In oktober heb ik voor mezelf ook het doel om weer wat meer te sparen. Begin dit jaar ging het goed, maar halverwege is het ergens mis gegaan haha. Ik hoop dat je je lichamelijk ook snel wat fitter gaat voelen, het is niet leuk om te hele tijd zo te kwakkelen!

    • Haha, ja halverwege het jaar ging ik écht goed! Maar nu houd ik niks meer over aan ‘t einde van de maand :’) We can do it!

  • Wat een goede doelen! Leuk om te lezen ook. Voor mij is sparen ook zeker een ding, en ik hoop dat ik drie artikelen per week kan blijven posten op m’n blog. Naast een full-time master en bijbaan is dat best pittig, maar het is zo leuk dat ik het echt hoop te kunnen blijven doen ! :)

    • Snap helemaal wat je zegt hoor! Ik zit ook in m’n master en heb een bijbaan, houd ook van gezelligheid en mensen zien… Bloggen moet er dan afentoe ‘tussendoor’, maar het moet wel leuk blijven. Iets waar je óók tijd vrij voor wilt maken! :-)