Guhl Oplichtend

dit product is niet meer verkrijgbaar of leverbaar.

Ik weet dus ook niet of dit product nog te bestellen is via guhl of dat er alternatieven verkrijgbaar zijn. Tot op heden heb ik niets gevonden, maar ik houd je op de hoogte mocht ik iets vinden! 

guhl_oplichter_7

Vorig jaar liet ik enkele dagen voor mijn laatste examen mijn haar ombre verven. Ik vond het te gek, maar schrok van het bedrag dat ik achteraf moest afrekenen. Dat kon vast anders, het liefst zonder zelf met verf aan de slag te gaan! Guhl Oplichtend is een oplichter die het haar één tot twee tinten oplicht en ik heb ‘m voor je getest! guhl_oplichter_6

guhl oplichtend / €2,99

De Guhl Oplichtend beloofd het haar op te lichten tot één tint, maar werkt daarnaast ook verstevigend en verzorgend. Door middel van de waterstofperoxide wordt het haar lichter. Ik zie hier verder geen verzorgende en verstevigende ingrediënten in. Naast water en waterstofperoxide zie ik PEG, wat zuren en parfum. Hoe Guhl er bij komt dat dit ook verstevigt en verzorgt, snap ik niet. Sowieso is waterstofperoxide ook niet heel goed voor je haar.

Verder is de beschrijving wat kort van kracht. Ik had geen flauw idee hoe lang ik dit in mijn haar moest laten, of ik het moest uitwassen of wat dan ook. Na enige research ben ik het zelf maar eens gaan uitproberen. Je haar zou hiermee 1 à 2 tinten lichter worden. Ik zou niet meer dan 2 flesjes voor je haren gebruiken omdat waterstofperoxide niet het beste voor je haren is.

guhl_oplichter_1

before

Zo zag mijn haar er voor Guhl Oplichtend uit. De onderkant lijkt wat lichter, mede omdat het een beetje droog en wat dunner is aan de onderkant. Over het algemeen is het redelijk gelijk van kleur en heb ik natuurlijke highlights gekregen door de zon van afgelopen dagen. Dat gaat zo snel bij mij!

guhl_oplichter_2

na

Ik heb ongeveer de helft van het flesje in de punten van mijn haren gedaan. Ik heb het vervolgens een uurtje laten intrekken op mijn gewassen haren en het vervolgens uit gewassen. Ik had verwacht dat mijn haren ontzettend stroef en als stro aan zou voelen, maar dat viel reuze mee! Ik merk dat het door de zon nog extra oplicht, dus probeer het eerst met een half flesje voordat het straks helemaal oplicht!

guhl_oplichter_3

twee dagen later

Ik besloot om de rest van het flesje een dag later aan te brengen. Ik wilde mijn haren nog iets lichter en ik wilde het iets verder naar boven laten overlopen. Ik heb er dit keer een hele nacht mee geslapen en vervolgens weer uitgewassen! Mijn haar voelde iets droger aan dan de dag ervoor, maar verder had ik niet het idee dat het mijn haar heel erg uitdroogde.

In de rest van de dagen lichtte mijn haren ook heel erg op door de zon. De overloop is heel geleidelijk aan en mijn haar is één tint lichter geworden. Ik vind het effect zo mooi geworden! Het is een goedkope manier om het te proberen, en voor iedereen die wat donkerder haar heeft zal het effect iets zichtbaarder zijn. Wellicht laat ik het bij de kapper nog eens doen, maar voor nu heeft mijn haar wel weer genoeg te voortduren gehad.

guhl_oplichter_5guhl_oplichter_4

inhoud

In het kleine flesje zit slechts 30 ml. Genoeg voor één keer gebruiken als je dik haar hebt of als je je uitgroei zou willen oplichten (kijk uit met je hoofdhuid). Om je hele haar te doen heb je denk ik een flesje meer nodig, maar doe dit niet te vaak. Daarnaast ruikt dit ook niet heel erg lekker, toch merk je wel dat er iets aan parfum doorheen zit. De waterstofperoxide ruik je er wel doorheen.

Verder kun je prima in het flesje knijpen en kun je ook goed doseren. Ik heb het op mijn haar aangebracht en vervolgens goed verdeeld. Helaas had ik geen handschoenen in huis, maar als je je handen lange tijd hier aan blootstelt, raad ik je aan om handschoenen te gebruiken.

guhl_oplichter_8

conclusie

Ik vind dit een hele leuke manier om een natuurlijk ombre effect te creëeren! Het licht je haar zeker weten op en je betaald heel wat minder geld dan bij de kapper. Als je nog niet zeker bent of je je haar lichter zou willen, is dit een handige tussenstap. Voorlopig ben ik nog hartstikke blij met mijn lichte punten! Let wel op dat de kans groot is dat het nog verder zal oplichten door de zon.  Verzorgend en verstevigend is het niet, maar gelukkig spoel je het zelf weer uit.

Ben jij bekend met Guhl Oplichtend?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *