Geef je blog een boost: 5 tips voor meer bezoekers

5 tips voor meer bezoekers
5 tips voor meer bezoekers

Meer bezoekers, ik denk dat we het allemaal zouden willen. Op onze blogs, Instagram, Pinterest pagina … Hoewel het gezegd ‘less is more’ luidt, geldt dat niet zo in de online wereld. We willen meer, meer en nog eens meer. Het is makkelijk om in een sleur te raken: of dat nou op persoonlijk vlak of op ‘online’ gebied is: we kunnen allemaal wel eens een boost gebruiken. Daar vertel ik je vandaag meer over! 

Up your Pinterest Game

Pinterest is de laatste tijd echt hot en happening. Ik heb meerdere artikelen gelezen over mensen met ontzettend veel traffic vanuit hun Pinterest naar hun blog. Pinterest laat tegenwoordig ook statistieken zien. Zo kun je kijken: wat voor pins zorgen voor meer traffic naar mijn blog?

Mijn Pinterest pagina krijgt gemiddeld per maand tussen de 30.000 en 40.000 views, maar dat betekent niet dat ik ook zoveel bezoeken per maand op mijn blog krijg: het merendeel van de pins is niet van mij en zal dus ook niet naar mijn pagina verwijzen. Bovendien klikt niet iedereen op een pin van jou voor je website, enkel om inspiratie op te doen voor een bepaald recept, outfit of foto. Probeer dus tekst op een foto te zetten, die mensen aanspoort jouw artikel te lezen!

Inspireer en ken jouw publiek

Hoe wil je lezers aanspreken, zonder dat je eigenlijk weet voor welk publiek je schrijft? Google Analytics geeft jou hier veel inzicht in: wat is jouw doelgroep? Ik schreef al eerder over het hebben van een niche wat je kunt helpen met het verkrijgen van meer bezoekers en duidelijkheid naar hen en jouzelf toe, maar niet iedereen heeft echt een blogniche. Denk bij ieder artikel wat je schrijft: wat heeft mijn lezer hier aan? Wat wil ik mijn lezers meegeven en lukt dat ook in dit artikel?

Gebruik Social Media

In het tijdperk van Social Media is dit misschien wel heel erg vanzelfsprekend: deel jouw artikelen in Facebookgroepen, verwijs naar de link op Instagram en tweet er eens over. Facebook vind ik zelf een fijne methode en het levert regelmatig best veel bezoekers op. Daarnaast maak je jezelf ook kenbaar, wat weer nieuwe volgers op kan leveren. Probeer daar ook eens wat tijd aan te besteden! Verder ben ik dol op Instagram een een mooie, coherente feed zal meer volgers en uiteindelijk ook meer bezoekers opleveren: mensen zijn toch nieuwsgierig naar wat voor een website/ blog jij hebt!

Gebruik SEO op de juiste manier!

SEO (de vindbaarheid op Google) en het juist gebruiken hiervan gaat je meer bezoekers opleveren. Dat is uiteindelijk wat je wilt: dat meer mensen jouw artikelen gaan lezen. Het is oprecht zonde om veel energie en tijd te steken in jouw artikelen, maar geen tijd in het vindbaar maken van jouw artikel.

Voor mijn blog gebruik ik de plugin ‘Yoast SEO’, een van de meest bekende SEO plugins voor WordPress. Het is vrij vanzelfsprekend en neem er even de tijd voor om het te begrijpen. Waarom zou je wél veel tijd steken in het artikel en niet in de vindbaarheid daarvan? Even 10 minuutjes nadenken over wat het kernzoekwoord wordt en jouw artikel hier een klein beetje op aanpassen, zonder dat de lezer dit hoeft te merken. Voor jou ontzettend waardevol en het zal je waarschijnlijk meer bezoekers opleveren.

Bouw voort op populaire artikelen

Wat zijn jouw best gelezen artikelen en hoe kun je voort bouwen op deze artikelen? Wanneer ik in mijn archief kijk, gaat het voornamelijk om inspirerende en persoonlijke artikelen. Wellicht heb je het ook wel gemerkt: er komen vrij weinig beauty reviews meer online. Ik heb persoonlijk mijn favoriete onderwerp gevonden en het is te gek om te zien dat mijn lezers dat ook vinden!

Ik haal regelmatig inspiratie uit mijn eigen artikelen: ik scroll terug en kijk hoe ik verder kan inspireren, vertellen en kan delen. Maar ook hoe ik mijzelf kan verbeteren. Je leert regelmatig nieuwe dingen in het leven, en het is zo nu en dan belangrijk om kritisch op jezelf te zijn :-)

Tot slot: heb plezier! Schrijf niet omdat het moet, maar omdat je het leuk vind! De hele trend van ‘iedere dag blijven bloggen’ is verleden tijd en bloggen ‘moet’ niet. Wanneer je enthousiasme uitstraalt door middel van tekst, dan werkt dat aanstekelijk voor de lezer. Dat is toch wat je wilt?! :-)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *