Forest Feast Kookboek & Runners Kookboek

kookboek9

Ik ben dol op koken, mooie kookboeken en variërende recepten. Voor de Kerst kreeg ik het prachtige Forest Feast Kookboek en even later bestelde ik ook nog het Runner’s World Kookboek. Vandaag een uitgebreide review van deze twee mooie boeken!

kookboek3 kookboek6 kookboek2

The Forest Feast Book

Het boek waar ik het meest enthousiast over ben, is het Forest Feast Kookboek. Dit prachtig vormgegeven en geïllustreerde, vegetarische kookboek is op het moment groot favoriet. Erin Gleeson, oprichter van de blog The Forest Feast, heeft dit unieke kookboek geschreven. Wat begon als een succesvolle voedselfotografe, gaat verder met een prachtig boek. Wanneer zij vanuit het drukke New York verhuisde naar een prachtig huisje in de bossen, noord Californië. Geïnspireerd op de lokale en seizoensgebonden ingrediënten uit de omgeving kwam zij met de recepten voor dit boek.

Het boek is prachtig vormgegeven. Ieder recept bestaat uit een prachtige foto en een simpel recept. Simpel, nog zoiets wat dit boek goed omschrijft. De recepten zijn allemaal simpel, bestaan uit relatief weinig ingrediënten en zijn ontzettend creatief.

Het kookboek bevat verschillende thema’s. Hapjes, cocktails, salades, groentegerechten en zoete gerechten. Het zijn veel recepten en ieder recept wordt op één bladzijde uitgelegd. Op de andere pagina staat een grote foto van het uiteindelijke resultaat. Door de mooie platen, simpele (vegetarische) recepten is dit toch wel een kookboek waar ik in blijf kijken! Voor €24,95 is dit prachtige boek in de boekhandels, maar ook online te vinden. Dat heb ik er zeker voor over; dit boek geeft je zo ontzettend veel inspiratie! Probeer eens iets anders met groenten, zelfs al ben je geen vegetariër. Dat ben ik zelf namelijk ook niet, maar ik ben dol op groenten en vind het leuk om te experimenteren.

kookboek1

Dit is één van de eerste recepten die ik uit het boek maakte. Gedroogde abrikozen, geitenkaas, cranberry’s en tijm. Misschien een hele bijzondere combinatie, maar zeker een heerlijk recept en gezond hapje om te serveren! 

kookboek338

Runner’s World Kookboek

Naar het Runner’s World Kookboek was ik ook heel nieuwsgierig. Met 150 recepten geschikt voor afvallen of extra energie gericht op het hardlopen kun je hiermee goed uit de voeten! Recepten geschikt vlak voordat je gaat rennen, voor herstel of gewoon omdat het heel erg lekker is!

Het boek begint met een leuke inleiding. Namelijk hoe het is om als een hardloper te eten. Nu loop ik zelf niet meer zo fanatiek, toch vind ik het heel interessant en is eten ook wel een dingetje waar ik tegenaan liep. Want, wat eet je voor een run? Wat kun je het beste eten na je workout? Dit boek geeft daar antwoord op! Er wordt aandacht besteed aan ontbijt, smoothies, snacks, salades, soep, brood, pasta, vlees, vis, groenten en desserts. Dat is veel! Daarnaast wordt bij ieder recept duidelijk aangegeven of dit bijvoorbeeld vegetarisch, herstel, prerun, snel, glutenvrij, veganistisch of caloriearm is. Per recept staat ook duidelijk aangegeven hoeveel calorieën, koolhydraten, vezels, eiwitten, vet en natrium je binnen krijgt.

kookboek336 kookboek332 kookboek33

De recepten zijn ontzettend gevarieerd, dat kan haast ook niet anders met 150 recepten. Het zijn geen culinaire hoogstandjes, maar wel lekkere en vooral leuke recepten. Weer eens iets anders en het meeste gezond (of soms iets minder), maar het biedt vooral veel inspiratie en variatie. Zo vind ik de pasta’s allemaal heerlijk klinken, heb ik zin in die pizza met gekarameliseerde ui en vijgen (prerun!) en heb ik zin in de roerbakschotel van kikkererwten en spinazie.

Het boek vind je in de boekhandel voor €11,95 en vind ik daarmee een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in eten in combinatie met sporten. De recepten zijn een steuntje in de rug en ik denk dat het voor mij een handig begin is om te leren wat ik het beste voor en na mijn run kan eten!

kookboek7

Aan inspiratie geen gebrek met deze twee kookboeken! Beiden zijn verschillend, maar ontzettend inspirerend op hun eigen vlak. Vegetarisch proberen of groenten en fruit combineren kan makkelijk met het Forest Feast Kookboek. Daarnaast is dit boek een aanrader voor de prachtige foto’s! Eten in combinatie met sporten kan heel gemakkelijk met het Runner’s World Kookboek, wat overigens niet alleen maar gebruikt kan worden bij hardlopen ben ik van mening.

Ben jij ook dol op koken en mooie kookboeken?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *