Epileren met de Braun Silk-épil 9 SkinSpa

Epileren met de Braun Silk-épil 9 SkinSpa

Met de zomer in aantocht wordt het wat meer tijd om de blote benen te laten zien! Ik heb de Braun Silk-épil 9 uitgebreid getest, een epileerapparaat. En met uitgebreid bedoel ik ook écht uitgebreid, want dit apparaat komt met 12 extra’s, kan wet and dry gebruikt worden en de set is geschikt voor de benen, het lichaam en het gezicht. Je kunt je voorstellen: dit heb je niet allemaal in één keer geprobeerd!

Braun Silk-épil 9 SkinSpa

Ik heb dus de Braun Silk-épil 9 uitgebreid getest. En met uitgebreid bedoel ik ook écht uitgebreid, want dit apparaat komt met 12 extra’s, kan wet and dry gebruikt worden en de set is geschikt voor de benen, het lichaam en het gezicht. Je kunt je voorstellen: dit heb je niet allemaal in één keer geprobeerd!

De Braun Silk-épil 9 is een epileerapparaat, wat lichaamshaar verwijdert. Het apparaat trekt de haartjes inclusief haarzakje er één voor één uit, iets wat pijnlijk kan zijn. De Braun Silk-épil 9 SkinSpa epileert meer haren in één beweging dankzij de 40% bredere kop en belooft dat je tot 4 weken lang van een gladde huid kunt genieten. Dankzij de meegeleverde accessoires kun je de huid exfolieren, masseren en reinigen. Ook kan de Silk-épil 9 zowel boven als onder water gebruikt worden, waarbij het minder gevoelig is onder water.

Dankzij de nieuwe Braun Silk-épil 9 MicroGrip-pincettechnologie worden zelfs de kortste haartjes waar wax niet bij kan (tot 0,5 mm) verwijdert. Zo hoef je niet meer te wachten totdat de haren lang genoeg zijn. Tot slot is de Silk-épil 9 is oplaadbaar en uitgerust met de ‘smart light’ wat zelfs de fijnste haartjes oplicht voor een extra grondige ontharing.

Er komen overigens verschillende opzetstukken bij! Wat mij betreft ideaal, omdat je zo precies kunt werken. De grootste kop bevat een soort ‘massagestuk’, wat het grootste comfort geeft tijdens het epileren. Het tweede stuk is het huidcontactopzetstuk, wat nog meer contact maakt met de huid en zich beter aanpast aan alle gebieden van het lichaam. Het meest smalle stuk is handig voor het epileren van het gezicht. Om het even kort voor je samen te vatten: de Braun Silk-épil 9 SkinSpa bevat een 5% bredere kop, 25% meer pincetten en een 33% snellere oplaadtijd voor een grondige en precieze ontharing.

Mijn eerste reactie was ‘au’, maar na een aantal seconden kon ik mij daar wel overheen zetten.

Ik heb de Braun Silk-épil 9 SkinSpa voornamelijk op mijn benen uitgeprobeerd. Mijn eerste reactie was ‘au’, maar na een aantal seconden kon ik mij daar wel overheen zetten. Je voelt dat de haartjes er uit getrokken worden, hoewel het met mijn blonde haartjes naar mijn idee wat lastiger gaat dan donkere haartjes. Desondanks kun je door het witte smart light wel goed zien waar je gebleven bent en welke plekjes je vergeten bent. Onder water is het overigens minder pijnlijk!

Mijn bikinilijn heb ik ook geprobeerd, maar ik moet zeggen dat mij dat toch écht te pijnlijk was. Oksels zijn ook erg gevoelig, maar wat mij betreft iets beter te doen dan de bikinilijn. Dat heeft ook alles met jouw eigen pijngrens te maken, hoewel die gebieden gewoon veel gevoeliger zijn. De bijgeleverde exfoliatie en massageborstels zijn fijn om erbij te gebruiken, maar het maakt het wel een tijdrovend klusje. Wanneer je er tijd voor hebt, zou ik het zeker aanraden, maar ik pak ze er niet iedere keer bij.

Vier weken haarvrij lukt niet. Helemaal niet voor mijn onderbenen, ik denk dat te maken heeft met mijn blonde beenharen: deze zijn dunner en moeilijker op te pakken voor het apparaat. Mijn bikinilijn en oksels zijn wel langer haarvrij gebleven, hier zijn de haartjes donker.

Gebruiksgemak

Het is écht ontzettend gemakkelijk om dit apparaat te gebruiken. Net zo makkelijk – niet zo pijnloos – als scheren wat mij betreft. Je pakt het apparaat, zet ‘m aan en je kunt epileren. Het kost iets langer, maar je hoeft het daardoor ook minder vaak te doen.

De bijgeleverde reinigingsborstel is ook heel erg fijn! Het maakt mijn gezicht snel en goed schoon en het apparaat is ook lekker licht in gewicht. Het enige nadeel is dat het apparaat geen accu maar batterijen bevat. Aan de andere kant, het is een heel leuke bonus om erbij te hebben en makkelijk mee te nemen op reis.

Eindconclusie

Heel positief! Het scheermes laat ik liggen voor mijn benen, ik vind epileren vele malen makkelijker en handiger! Voor mijn oksels en bikinilijn vind ik het apparaat iets te pijnlijk, hoewel ik dat gewoon blijf proberen. Wellicht wordt mijn pijndrempel iets hoger en kan ik het over een poosje gewoon aan. Voor mij een echte plus dat het apparaat zowel wet als dry gebruikt kan worden en de bijgeleverde accessoires maken het wel echt tot een compleet en luxe systeem.

De Braun Silk-épil 9 SkinSpa (en andere Braun Epilatoren) zijn verkrijgbaar via wehkamp. Momenteel hebben ze een zeer aantrekkelijke aanbieding: de SkinSpa set is afgeprijsd van €199 naar €139, dus wellicht is het een kijkje waard!

Wat is jouw ervaring met een epilator?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *