Dear November

Processed with VSCO with hb1 preset

Toen waren we alweer in november! Bijna het einde van het jaar, we naderen de winter. De herfst is prachtig! De bladeren kleuren rood en oranje, het wordt tijd om met sjaals en handschoenen te lopen … Ik geniet er met volle teugen van! Tijd om terug te blikken op oktober en mijzelf nieuwe doelen voor november te stellen. Kijk je mee?

In oktober wilde ik …

Eerder op de rem trappen
Mission accomplished! Ik heb in oktober écht even een stapje terug genomen. Vooral qua afspraken, bloggen en heen en weer vliegen. Met resultaat: ik heb meer geslapen, net zo hard genoten en niet meer zo ziek geweest. Weekendje weg en een dagje sauna: oktober was een goede maand!

Minstens iedere week hardlopen, al is het 3 kilometer
Dat is wel een beetje mislukt. De focus lag op mijzelf en misschien wel iets teveel: ik heb niet hardgelopen en nauwelijks gesport. Ik ben het langzaam weer aan het oppakken door één keer in de week te gaan. Hardlopen heeft echt even niet mijn prioriteit gehad, maar wie weet in novemberwel?

Lekker blijven haken
Dat heb ik aan het begin van de maand goed volgehouden! Maar helaas halverwege toch opgegeven. Ach, geen probleem… Ik heb wel weer wat boeken gelezen en dat is minstens net zo ontspannend (misschien wel nóg ontspannender). Ik vind het wel jammer dat mijn sjaal niet af is, aan de andere kant heeft het absoluut geen haast. Afgelopen maand ging om meer ontspannen en dat is gelukt. Met of zonder haken!

Sparen
Goed … Laten we het maar niet over sparen hebben. Mijn vriend was jarig, mijn neefje was jarig én mijn vader was jarig en ik ging een weekendje weg. Ik had nieuwe pyjama’s nodig … Het merendeel moest ik dus uitgeven. Nu ben ik wel heel goed bezig met bijhouden wat ik uitgeef (dat helpt enorm!), ik geef bijna niets meer uit op school en heb even mijzelf op een ban voor november gezet tot mijn volgende salarisstrook. Nog drie weken te gaan!

In november wil ik bereiken

Sparen
Hoewel oktober toch wel een heel dure maand was, ben ik de laatste week goed bezig geweest. Dat wil ik doorpakken en in november toch even geen kosten maken! Wellicht vind ik uiteindelijk een methode om een goede balans te vinden en daar is aankomende maand een goede uitdaging voor.

Toch proberen hard te lopen
Naast op tijd op de rem trappen, is jezelf uitdagen ook belangrijk. Het wordt kouder, de tijd dat ik hardlopen het lekkerst vind. Tevens de tijd dat ik het minst hardloop. Laten we daar eens verandering in brengen; nu écht. Het voelt eigenlijk zo laf om iedere maand weer hetzelfde doel te hebben omdat ik het vorige maand niet kon volbrengen. Aan de andere kant wil ik het dus wel blijven proberen. Op een gegeven moment gaat het namelijk gewoon lukken.

Goede cijfers halen en zekerheid over stage(s) hebben
Mijn eerste 7.3 voor mijn tentamen is binnen! Het is een ontzettend goed gevoel om het jaar goed te beginnen en dit moet ik natuurlijk zo goed mogelijk volhouden. Helemaal omdat ik in november mijn eerste stagegesprekken heb en ik hoop dat ik eind november ook zekerheid heb over zowel mijn onderszoeks- als praktijkstage. Mega mega mega spannend allemaal, maar ik kijk er wel heel erg naar uit. Wie weet kan ik volgende maand meer vertellen!

Twee boeken uitlezen
Ik kijk weer veel series en tv voor het slapen gaan. Ik val er niet mee of van in slaap, maar het is gewoon makkelijk vermaak. Tijd om dat te veranderen en boeken te gaan lezen! Helemaal omdat ik zo’n 3 à 4 toffe boeken heb liggen. Bovendien vind ik het heerlijk om te lezen; ik ben zo iemand die niet kan stoppen met lezen wanneer ik in het verhaal zit. Twee boeken is absoluut niet onmogelijk!

Mijn oktober doelen zijn dus voor de helft geslaagd. Tijd om mijzelf in november uit te blijven dagen, zonder teveel druk op mijzelf te leggen. Mooie uitdaging :-) Wat zijn jouw doelen voor november?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *