De ‘to-read’ lijst op mijn eReader

Mijn eReader gaat overal mee naartoe. Op vakantie, in de trein naar Amsterdam en tijdens mijn slaapdiensten op werk. Ik geniet van een goed boek, hoewel het soms lastig is om een groot boek mee te nemen. Mijn Kobo Aura ONE gaat overal mee naartoe, en dat terwijl ik er in het begin echt tegen was! Met het Kobo Plus abonnement kun je trouwens voor €10 per maand onbeperkt eBooks lezen. Ik heb het een paar maanden geprobeerd en vertel wat over de boeken die momenteel op mijn eReader staan! 

Mocht je meer willen lezen over mijn Kobo Aura ONE 2nd edition, dan kun je hier het artikel terugvinden. De Kobo Aura ONE is tegenwoordig veel in de aanbieding te vinden, zo heeft Wehkamp ‘m voor €99 inclusief mooie hoes. Die hoes is overigens wel een must, het scherm schijnt makkelijk te beschadigen. Helemaal waneer wij vrouwen ‘m meenemen in onze overvolle tassen, haha! Maar goed, daar ging dit artikel niet over.

Kobo Plus is een abonnement in samenwerking met Bol, waarbij je voor €10 per maand onbeperkt eBooks kunt lezen. Nu investeer ik graag in mooie (psychologische) boeken, maar een leuk romantisch verhaal hoef ik niet per se in paperback te hebben. Die lees ik veel liever op mijn ereader! En hé, voor €10 per maand kun je niet wakker liggen. Tenminste: als fervent boekenlezer. De meeste ebooks zijn tussen de €7 en €10 per stuk, dus wat dat betreft is dit een leukere investering. Enige nadeel, wanneer je stopt met het abonnement, verdwijnen de boeken uiteindelijk ook weer.

Inmiddels bestaat het assortiment uit duizenden boeken en is de keuze dus ruim. De eerste maand dat het uit kwam, vond ik er nog niet zoveel aan. Vrij weinig interessante boeken, meer leuke leesverhaaltjes. Ik heb er echt over getwijfeld om ermee te stoppen, want ik las nu niets maar er werd wel €10 afgeschreven iedere maand. Nu een paar maanden verder, heb ik al veel toffe boeken gelezen uit deze lijst en heb ik nog een hele lijst klaarstaan om te lezen. Die laat ik je nu zien!

Nicci French – Frieda Klein serie

Deze serie zag ik iedere keer voorbij komen op Kobo Plus. De serie telt zeven boeken en gaat over de Londense pychoanalyticus Frieda Klein. Wanneer een van haar patiënten verteld over een fantasiezoon, een roodharig klein jongetje, en deze toevallig ook verdwijnt, gaat ze op onderzoek uit. Ik heb het eerste boek er onlangs op gezet en ben aan het lezen geslagen. Ik ben dól op lange series, series waarin je een personage echt goed leert kennen. Met nog zes boeken te gaan kan ik mijn hart in ieder geval ophalen!

Berthold Gunster – Omdenken & Ja-maar wat als alles lukt?

Deze boeken stonden al heel erg lang bovenaan het lijstje. Gek genoeg heb ik ze nooit aangeschaft, maar ik ben dol op het idee er achter. Ik heb ze nog niet gelezen, omdat ik helemaal in mijn Nicci French boeken zit, maar het makkelijke van een ereader is dat je altijd meerdere boeken op zak hebt :-) Het doel van Ja-maar wat als alles lukt is om het ‘Jamaar-gedrag’ te veranderen in ‘Ja-en-gedrag’. Lijkt me heel erg leuk, heb jij ‘m al gelezen?

Anna Nooshin – On Top

Deze inspiratiegids voor vrouwen lijkt mij leuk om te lezen, maar ik wilde ‘m niet zelf aanschaffen. Persoonlijk denk ik dat het een leuk boek is om één keer te lezen (en om op de koffietafel neer te leggen), maar €20 vond ik het niet echt waard. Nu die op Kobo Plus staat, ben ik toch nieuwsgierig geworden en wil ik hem gaan lezen. Inspirerende verhalen over het beste uit jezelf halen vind ik altijd leuk, dus ik ben benieuwd of ik nog wat nieuws leer!

Mark Verhees – De Vibe

Ik ben dol op positieve psychologie. Het boek is gericht op het ontwikkelen van een positieve focus, het trainen van jouw succesgeheugen en het creëren van een geluks-stemming. Niet een boek wat je in één teug  uitleest, maar wat je er ‘s avonds voor het slapengaan gewoon even bij pakt. Lekker een hoofdstukje lezen en met een positieve vibe naar bed gaan en hopelijk opstaan!

Heb jij ook een ereader? Wat staat er op jouw lijstje om nog te lezen?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Het lijkt me wel handig zo een ereader maar toch denk ik gewoon bij paperbacks te blijve. Ik neem ten slote mijn boeken niet overal naartoe. Mooi lijstje!

  • Voor vakantie vind ik een e-reader echt top. Maar persoonlijk hou ik nog gewoon van boeken het echt kunnen vast houden. En toch vind ik het prettiger om te lezen.

  • Ik heb geen e-reader, koop meestal de ‘echte’ boeken, maar als ik niet van een boek overtuigd ben lees ik ‘m op m’n iPad. Dat laatste boek van Mark Verhees klinkt heel interessant!

  • Ik heb dat abonnement ook overwogen! Misschien toch eens proberen! On Top heb ik gelezen, inderdaad een vermakelijk boek om een keertje te lezen. Xx

  • Tof concept! Ik heb er over nagedacht om het ook te doen, zeker nu ik in het buitenland ben en geen fysieke boeken kan kopen/meesjouwen/lezen, maar heb hele erge fases. Soms lees ik gerust 3 boeken in een maand, soms lees ik een paar maanden helemaal niets, dus dan is het zonde. Wat is je favo boek tot nu toe dat je gelezen hebt met het abonnement?