De mooiste hotspots om te bezoeken in Milaan!

Milaan hotspots
Milaan hotspots

Ik ben net terug uit een heerlijk lang weekend (5 dagen!) Milaan. Ik heb veel van Italië gezien, maar Milaan stond nog bovenaan het lijstje. Via instagram kreeg ik veel vraag naar de mooiste hotspots en ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Van de mooiste plekken tot aan de leukste restaurants en koffietentjes!

Duomo

De Duomo is toch wel het mooiste wat je kunt bezoeken in Milaan! Je kunt de kerk in, maar je kunt ook met de lift of trappen de dom op. Het uitzicht is prachtig en het is prima aan te lopen (alsof je 6 verdiepingen omhoog moet lopen). Wat mij betreft een echte must see. Om de dom in te kunnen betaal je €3, een combinatie van de dom in, op en het museum in te gaan betaal je €12 of €16.

Galleria Vittorio Emanuele II

De dom bevind zich op een groot plein en is omringd door alle mogelijke winkels en het openbaar vervoer. Links van de Dom staat de Galleria, een prachtig 19e eeuws overdekte winkelstraat met merken als Prada en Louis Vuitton. Op de vloer van de Galleria bevindt zich een stier, waar je drie rondjes met je hak in de ballen van de stier moet draaien voor geluk. Je kunt je voorstellen dat er een flinke geul gedraaid is!

Navigli

Navigli is het uitgaansgebied van Milaan. Het doet een beetje denken aan Venetië, omdat het twee straten tegenover elkaar zijn met een kanaal daar tussenin. Zowel de locals als toeristen komen hier om uit eten te gaan of om cocktails te drinken tijdens happy hour. Wij hebben fántastisch gegeten in één van de restaurants (Posto di Conversazione, echt een aanrader!).

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco is een kasteel, waar nu verschillende musea te bezichtigen zijn. Werken van Michelangelo en Da Vinci zijn hier te bekijken, hoewel ik zelf niet naar binnen ben geweest. Het kasteel heeft een mooi binnenplein en er staat een prachtige fontein voor. Helaas ook veel bedelaren en mensen die je ‘gratis’ armbandjes willen verkopen, maar zo is heel Milaan.

Martini Bar by Dolce & Gabbana

Zeg je Milaan, dan zeg je Dolce & Gabbana en andersom. Dolce & Gabbana is heel groot in Milaan, met hun eigen hotel en Martini Bar. Je kunt gewoon de bar in lopen voor een drankje, maar je kunt ook gewoon even vragen of je mag kijken. Het is werkelijkwaar prachtig!

San Benardino alle Ossa

Dit bizarre kerkje, wat zich naast de Universiteit van Milaan bevindt, is bijzonder dankzij het Ossarium. De kerk wordt ook wel The Bone Church genoemd.  De kerk heeft een kapel, wat gevuld is met honderden botten en schedels van overleden mensen. Het is een bijzonder verhaal en het is ook wel een beetje cru om de muren vol schedels te bezichtigen, maar aan de andere kant ook wel weer bijzonder om gezien te hebben.

Universiteit van Milaan

De universiteit van Milaan is mooi en groot! De San Benardino alle Ossa zit in de buurt, dus combineer ze zeker even. Het is de grootste universiteit in Italië en op zaterdag zijn we even naar binnengelopen op de filosofie afdeling :-) Niet een van de meest bijzondere Milaan hotspots, maar toch leuk om gezien te hebben.

een bolletje vanilleijs, een verse espresso, gesmolten chocola en slagroom. je mag ‘m zelf klaarmaken!

Bianco Latte

Ik was niet bekend met dit concept (het schijnt potverdorie gewoon in Amsterdam te zitten!), maar het is fantastisch! Aan de ene kant een heerlijk gezellige koffiebar (alles is wit – bianco) waarbij je eerst betaald wat je wilt eten/ drinken (allerlei soorten koffie met chocola, ijsjes en de meest prachtige gebakjes) en vervolgens in een prachtige lounge kunt zitten. Loop je een beetje door, hebben ze een schattig boetiekje met de leukste hebbedingentjes (interieur, babykamer decoratie enzovoorts). Je kunt Bianco Latte vinden op Via Filippo Turati, 30 vlakbij halte Turati. Ga écht even langs voor een lekker kopje koffie of vraag naar de caffe biancolatte (de foto hierboven :-) ).

Piz

Dit kleine restaurantje bevindt zich midden in het centrum (Via Torino 34) en schijnt de beste pizzeria van Milaan te zijn. Mensen staan buiten te wachten tijdens hun lunchpauze en er wordt je tijdens het wachten een glaasje prosecco en stukje focaccia van het huis aangeboden. Da’s nog eens klantenservice! Er zijn ‘maar’ drie soorten pizza’s. Als je met z’n drieën bent kun je ervoor kiezen om alle drie de pizza’s te proberen. Dan brengen ze eerst de eerste in stukken gesneden, vervolgens de tweede wanneer de eerste op is enzovoorts. Mocht je op zoek zijn naar een betaalbaar, maar héél lekker pizzaatje: ga hier zeker weten even voor lunch heen: absoluut één van mijn favoriete food related Milaan hotspots. Je kunt niet reserveren, houd rekening met een wachttijd van 10-20  minuten.

Dit waren mijn Milaan hotspots! Ben jij wel eens in Milaan geweest? Heb ik wat gemist? 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Heerlijk dat je naar Milaan bent geweest! Ik zal zeker dit lijstje erbij pakken wanneer ik er ook heenga. Die stad staat sowieso hoog op mijn travellist :)

  • Wat een leuke foto’s en tips.
    Had jij voor het bezoeken van de Duomo vooraf kaarten gekocht? Ik ga volgend weekend naar Milaan, maar lees daarover verschillende berichten.

    • Nee, heb ik niet gekocht! Weet niet of dat goedkoper is? Ga overigens niet in die lange rij staan voor de kaarten hoor, probeer ze te halen bij het museum of aan de andere kant! Er staat redelijk duidelijk aangegeven waar alle ticketverkooppunten zijn (alleen iedereen gaat een uur wachten in de grote rij…). En lekker de trap nemen, het zijn niet heel veel treden! :) Geniet ervan, ik ben jaloers dat je gaat, haha! Zou zo weer terug willen gaan!