De gemaakte kilometers in april

De maand april is bijna ten einde, en ik kan met trots zeggen dat het nog een behoorlijk hardloopmaand is geweest. Tijd om je een update te geven wat betreft het trainen, nieuwe hardloopkleding van Intersport en komende wedstrijden. Want ik heb het te pakken en ben heel erg gemotiveerd! 

Trainen

Zoals voorspeld begon ik pas regelmatiger hard te lopen na de kwart Marathon van Rotterdam. Het gaf mij nieuwe energie en motivatie en ik wil het hardlopen serieuzer aanpakken dan dat ik voorheen deed. Ik heb mij ingeschreven voor een hardloopclub bij mijn sportschool, waar wekelijks een uur wordt gelopen. Tot nu toe heb ik één les meegedaan en dat was afzien! Ik kon geen 10 kilometer binnen het uur lopen, maar ben echt aan het werk gezet gedurende 8,5 kilometer. Intervallen en vooral heel veel techniek, daar is voor mij heel veel winst te behalen. Bovendien ook waar de pijn in mijn heupen waarschijnlijk vandaan komt. Looppas aanpassen is lastig en het kost voor nu behoorlijk wat energie. Maar: je kunt niet sneller en beter worden na een aantal tegenslagen!

In april heb ik 35 kilometer gerend, dat is gemiddeld zo’n 20 kilometer meer in een maand dan de afgelopen twee jaar denk ik zo. Zo serieus heb ik dus gerend: 1 à 2 runs per maand, dat is niet veel. Dat zijn er deze maand dus 5 geworden: ik heb in ieder geval iedere week gerend! Afgelopen zaterdag wilde ik hardlopen na een flinke ochtend en middag klussen en helaas hadden mijn schenen (en benen) er geen zin in. Voorheen zat mij dat echt een week in de weg, maar het is nu de kunst om door te zetten deze week!

Nieuwe outfit

Om mijzelf te motiveren heb ik wat flitsende nieuwe hardloop- en fitnesskleding uitgezocht in samenwerking met Intersport! Het weer in Nederland is nogal wisselend, dus ik heb de Adidas Supernova met korte én lange mouwen besteld in een hip kleurtje met reflecterende strepen gekozen. Ik had deze al in het grijs en ik loop en train er vaak in. Daarnaast is een goed ondersteunende sportbeha is essentieel! Eigenlijk train ik altijd in dezelfde outfit, dus het is leuk om een beetje af te kunnen wisselen.

Hardloop- en fitnesskleding is altijd in zulke toffe kleurtjes verkrijgbaar! Vooral hardloopkleding is in neonkleuren als geel, groen en oranje verkrijgbaar. Het valt lekker op, vind je niet?

Golden Tenloop

Om naar iets uit te blijven kijken hebben mijn vriend en ik ons ingeschreven voor de Golden Tenloop in Delft. Tien kilometer door de binnenstad met een training van twee maanden. Ik heb 9 april al tien (en een half) gerend en ren 25 mei de volgende wedstrijd. Leuk om iedere maand iets te doen, want dan train ik ten minste écht door voor de bruggenloop in december. Het doel is om iedere maand tussen de 35-40 kilometer per maand te lopen, gemiddeld 10 kilometer per week. Zodoende kan ik mijn afstanden langzaam uit gaan bouwen en gaan trainen op snelheid voor de tien kilometer!

Wat vind jij van mijn nieuwe kleding van Intersport? Ik houd je volgende maand weer op de  hoogte met een nieuwe update!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Wauw! Superknap! Ik zou dat ook moeten doen maar ik loop eigenlijk altijd hetzelfde rondje van 4.3 of 4.7 km. Ik ben dus eigenlijk nooit echt lang aan het hardlopen, ik durf gewoon niks groters te lopen omdat ik niet wil wandelen haha!

  • Wat ben je toch goed bezig Sophie! Je valt toch altijd weer op terug op hardlopen en dan is het fijn om goede en lekker zittend sportkleding te dragen. Ik ben sinds kort ook weer begonnen, maar dan met workouts. Poeh, dan is het wel weer even wennen hoor en dan is het extra leuk om mooie kleding te dragen die je motiveert. Zelf ben ik ook nog op zoek naar een nieuwe outfit. Ik moet dus ook nodig weer eens rondkijken :).