De afgelopen weken werd ik blij van …

De laatste paar weken staan in het teken van deadlines. Onderzoeksvoorstellen, hertentamens, kwart marathons … Ik heb het er maar druk mee! Des te belangrijker om tussendoor op zoek te gaan naar leuke afleiding, zodat je met frisse energie weer verder kunt. Ik heb een hele toffe nieuwe serie ontdekt, luister veel naar bepaalde muziek en lees weer nieuwe boeken. Ik vertel je wat ik de laatste tijd heb gedaan, ontdekt en energie uit heb gehaald!

13 Reasons Why

Wie Netflix heeft, heeft vast wel gehoord van de nieuwe Netflix Original ’13 Reasons Why’. De serie vertelt het verhaal van Hannah (Katherine Langford) die op 17-jarige leeftijd het leven uit stapt. Ze laat haar zelfmoord niet zomaar aan iedereen voorbij gaan: door middel van 7 casettebandjes vertelt ze het verhaal waarom en wie er heeft bijgedragen aan deze keuze. Het is een meeslepend highschool drama en raakt onderwerpen als depressie, verkrachting, vriendschappen, liefde en ruzie aan. Oh en wie herkent Dylan Minette nog van zijn gastrolletjes uit Grey’s Anatomy?!

Wist je dat Selena Gomez met deze serie haar debuut als producer maakte? Ik ben er van de week samen met mijn vriend aan begonnen, en we kunnen nu al niet meer stoppen met kijken. In het begin vreesden we voor een zoveelste geidealiseerde highschool serie (Gossip Girl, Pretty Little Liars), maar niets in minder waar. Het is eigenlijk een heel volwassen en misschien ook wel reële serie. Juist goed dat deze mindere kant, maar zeker niet neppe kant, van het leven van een tiener verfilmd wordt. Absoluut meeslepend en zeker een aanrader!

John Mayer’s The Search for Everything

Hoewel het album nog niet uit is (14 april!), moet ik wel alvast oefenen voor het concert. De eerste acht nummers (Wave 1 en Wave 2) staan al op Spotify, alleen Wave 3 moet nog geplaatst worden. De muziek van John Mayer vind ik persoonlijk helemaal heerlijk (zo relaxt) en ik kan niet wachten om 2 mei naar zijn concert te gaan. Hoé gaaf! Absoluut een van mijn grote idolen en ik ben aanwezig bij de tour van zijn nieuwste album!

Guilty Pleasure: Fifty Shades of Grey

Oké oké, de laatste drie gelezen boeken op mijn e-reader zijn toch echt de Fifty Shades Trilogie. Nadat de tweede film uit kwam (en alle discussie over de braafheid daarover), besloot ik ze toch maar eens te gaan lezen. Ik ben halverwege film drie en moet zeggen dat het hele romantische verhaal er achter toch wel heel erg leuk is. Het leest makkelijk weg en de films zijn toch wel écht heel anders dan de boeken, haha! Hierna ga ik verder met de ‘Moed van Imperfectie’ en de laatste hoofdstukken van #Girlboss. Ik lees zoveel door elkaar, oeps!

Italiaanse les

Ik heb nog steeds iedere week Italiaanse les. Inmiddels niet meer bij een taleninstituut, maar bij mijn schoonmoeder (zij is docent Italiaans en zelf Italiaanse). Ik heb nu al driekwart jaar wekelijks Italiaanse les en ik moet zeggen dat ik steeds meer begin te begrijpen. Lezen en basisgesprekken volgen gaat prima, wat moeilijkere onderwerpen krijg ik gedeeltelijk mee en huiswerkopdrachten gaan in principe ook gewoon prima. Dat zelf praten is nog wat lastig. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik mee wil praten alsof het Nederlands is. Dat gaat nog niet! Ik moet écht een basisconversatie aangaan en voor woorden te gaan die ik ken, niet die ik in het Nederland zou gebruiken. Ik vind het wel écht te gek dat het steeds een beetje beter gaat!

En verder?

Verder haal ik heel veel energie uit sporten, hardlopen, het heerlijke zomerse weer, de eerste terrassen, mijn mooie Nikes, mijn medaille van de kwart marathon en het feit dat onze vakantie geboekt is! Waar heb jij van genoten de afgelopen weken?

Liefs, Sophie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Met de eerste twee punten ben ik het helemaal eens! Jammer dat we het eerste seizoen bijna afgekeken hebben hihi. Ik ben 2 mei jarig, maar ga 3 mei naar zijn concert. Zin in!

  • Die serie zie ik inderdaad vaak voorbij komen op Netflix als suggestie. Misschien dat ik het nog eens ga proberen. Eerst heb ik nog wat andere series op de planning. Ik genoot onlangs van een bezoekje hier van mijn vriendinnen uit Nederland.

  • Wat een fijne favorieten. Ik ga vandaag ook beginnen met 13 reasons why en ik ben zó excited en benieuwd, volgensmij is het echt een top serie!!! Ik ben heel benieuwd. Fijne Pasen.
    Liefs Iep xo

  • Wat leuk dat je Italiaans beter gaat! Altijd als ik lees dat bij iemand een taal beter gaat, en diegene het steeds beter kan krijg ik spijt dat ik Frans en Duits heb laten vallen. Totdat ik het op internet probeer te leren en de woordjes er gewoon niet in blijven hahaa.

  • Wauw wat tof dat je Italiaanse les volgt bij je schoonmoeder. Mij heeft Spaans altijd mooi geleken maar helaas heb ik het nooit echt gedaan. En logisch dat je niet echt mee kunt komen met een ‘normaal’ gesprek toch? Haha! Je nieuwe Nikes zijn echt tof. Ik ben nooit groot fan van sneakers geweest maar begin ze toch steeds meer te waarderen, en vooral deze zijn gaaf!

  • Wat onwijs leuk dat de moeder van je vriend je les kan geven! Ik snap trouwens ook je enthousiasme voor de schoenen, ze zijn heel gaaf!