Dagboek van een Miracle Morning Week

tmm

Wellicht heb je het op Instagram meegekregen, of in eerdere posts, maar ik ben dus begonnen aan The Miracle Morning. ‘Zes gewoonten die je leven zullen transformeren, voor 8 uur ‘s morgens’. Dat klinkt perfect, ideaal en gigantisch positief. Als een ongeleid projectiel ben ik gaan lezen en halverwege het boek besloot ik ‘dit ga ik doen’. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het boek beter uit kan lezen voordat ik het weer ga proberen. Ik besloot iedere ochtend op te schrijven hoe het is gegaan. Nouja, lees zelf maar …

Kort wat over the Miracle Morning. Dit boek geeft 6 gewoonten die je ‘s morgens voor 8 uur uitvoert om het beste uit jezelf te halen. Dit zijn de zogenoemde life S.A.V.E.R.S. Silence, Affirmaties, Visualisatie, Exercise, Reading en Scribing. Je kunt zelf invullen hoe lang je ze wilt doen, maar het schijnt fantastische gevolgen te hebben voor je leven. Ik ben sceptisch, maar zou wél heel graag vroeger willen opstaan.

Dinsdagochtend, 1 maart – 08.00
De wekker gaat om 07.30, een uur eerder dan ik normaal op dinsdag zou opstaan. Ik hoef namelijk pas om 1 uur op school te zijn, dus de wekker om 6 of 7 uur gaat mij een beetje te ver. Overigens heb ik rot geslapen, omdat ik iedere keer het idee had mijn wekker te missen. Ik ben zo’n 4 keer wakker geworden om even naar mijn klok te kijken. Wat een ‘miracle night’ zeg … Op zich word ik redelijk snel wakker, maar mijn telefoon is veel interessanter en ik heb geen zin om yoga te doen en ik ga dus om 7.50 naar beneden voor ontbijt en om even mijn blog te checken. Nee, dit voelt als niets voor mij. Maar hé, morgen weer een dag …

Woensdagochtend,  2 maart – 08.00
Nee, dat was geen ‘Miracle Morning’ en daar laten we het bij. Ik sta vroeg op, maar ik kan me er niet toe zetten om te lezen, schrijven, mediteren en ga zo maar door. Ik begin wel al heel vroeg met studeren, dus dat is tenminste iets.

Donderdagochtend, 3 maart – 05.45
De wekker ging om 5 uur vanmorgen en het liefst had ik hem om 5.30 gezet. In 30 minuten heb ik er enigszins een Miracle Morning in gepropt. Ik heb in mijn dagboek geschreven, ik heb gemediteerd, gevisualiseerd en de affirmaties gelezen (ik vind het nog raar om dit hardop te doen, dus dan maar hardop in mijn hoofd) en heb ook nog 10 minuutjes in een boek gelezen. Hier moet ik nog even aan wennen … Maar het is wel fijn, omdat ik blijkbaar ‘s morgens met veel ‘ik moet nog’ gedachten wakker wordt. Tijdens de meditatie zat ik te bedenken hoeveel ik nog moest doen, maar dat deze vorm van ontspanning toch ook wel heel erg fijn is.

Vrijdagmiddag, 4 maart – 12.00
ZzzzzZzZz… Ik ben uit geweest en lag om 6 uur in mijn bed. Oeps!

Zaterdagochtend, 5 maart – 08.00
Ik ben jarig! Best gek om dus de wekker te zetten (voor wat?), maar de wekker gaat om 08.00. Ik heb echt even een kwartier nodig om wakker te worden, ik heb namelijk behoorlijk wat slaap van gisteren gehaald. Maar om precies kwart over 8 zit ik op mijn yogamat, voor een half uur yoga. En echt, ik vind dit heerlijk! Sowieso doe ik iedere maandagochtend yoga, maar zo zelf even een half uurtje is ook wel heel erg prettig. Ik schrijf in mijn dagboek, doe de affirmaties en dan staan mijn ouders voor mijn deur. De visualisatie en het lezen zijn er dus bij ingeschoten, maar ik heb toch een miracle morning van drie kwartier gedaan!

Zondagochtend, 6 maart – 09.00
Ik lig pas om 01.30 in mijn bed, maar reken uit dat tot 8 uur uitslapen lang genoeg zou moeten zijn. Om 8 uur gaat de wekker en ik zit een poosje rechtop… En draai uiteindelijk om; ik heb echt verschrikkelijk geslapen. Uiteindelijk sta ik pas om 09.30 beneden en heb ik nog helemaal niets van mijn Miracle Morning gedaan. Waarom is dit zo moeilijk voor mij?! Er zijn genoeg mensen die het wel kunnen en 7 uur slaap is gewoon méér dan genoeg (in college werd mij verteld dat 8 uur slaap zelfs te veel is voor sommige mensen). Maar, ik houd vol. De wekker gaat gewoon iedere ochtend een uur eerder dan dat ik zou willen (dat is in de meeste gevallen 7 of 8 uur, soms 6 uur). Wel heb ik 10 (!) kilometer hardgelopen, en dit houden we gewoon vol zo.

Maandagochtend, 7 maart – 08.30
De wekker ging weer om 8 uur en weer draai ik mij om tot half 9. Als ik de wekker nou om half 8 zet, zal ik er dan om 8 uur uit komen? Vanmorgen heb ik heb wel lekker aan yoga gezeten, maar wederom is mijn Miracle Morning niet gelukt. Ik kan het niet opbrengen en het is mij 2 dagen gelukt. Achteraf zeg ik wel ‘wat was het fijn!’, maar op dat moment lukt het mij niet helemaal.

Conclusie? Miracle Morning is wel iets wat mij energie geeft, maar ik heb nog even een plan nodig over hoe ik mijzelf dat verrekte bed uit krijg! Voorlopig laat ik de wekker wel gewoon vroeg, omdat ik het fijn vind meer aan mijn dag te hebben.

Zou je het leuk vinden om vaker dit soort persoonlijke updates te lezen? Ik ga het deze week gewoon weer proberen! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Leuk artikel!
  Wat een drukke week.
  Ik heb altijd zoiets van ‘het is fijn om vroeg op te staan zodat je iets aan de dag hebt’.
  Dit is fijn om te lezen.

  Xoxo

 • Dit is echt heel herkenbaar haha! Ik vond de eerste twee weken (op de helft van 2e week ging het wel) echt lastig. Ik had altijd in gedachten als ik wakker werd (heb ik geleerd uit de Helweek): “ga jij je leven op snooze houden of wil je meer uit je leven halen”? Hierdoor kon ik wel makkelijker opstaan uiteindelijk. Helpt het voor jou niet om je wekker uur eerder te zetten en dan eerste half uur op je mobiel te gaan zitten (om wakker te worden) en daarna eruit om Miracle Morning voor half uur te gaan doen en dit steeds uit te breiden? Misschien wordt het op die manier wat makkelijker? Of dat je wel later op staat maar gewoon een uur (al is het 10 uur) besteed aan de Miracle Morning om jezelf eerst die routine aan te leren en daarna leren om eerder op te staan? Ik hoop dat het in ieder geval gaat lukken lieve dame, de updaten zijn heel leuk om te lezen :-). X

  • Vanmorgen is het dus wel gelukt! Maar stom hè, eigenlijk. Je lijf moet zo wennen aan vroeg opstaan (niet omdat het moet in verband met werk of school), omdat je voor jezelf vroeg wilt opstaan 8)

 • Ik zou dit ook echt niet kunnen, uit bed komen is iedere dag weer een struggle. Vind dit soort posts trouwens heel tof om te lezen, vaker doen!

 • Ik vind het al heel wat dat je het hebt geprobeerd! Dit zou niks voor mij zijn. Ik ben echt slecht in op tijd op staan. 8 uur is al te vroeg als je het mij vraagt haha. Op zich lijkt zo’n uurtje wel heel chill, maar dan liever pas om 10 uur ofzo haha.

 • Ik las er laatst ook iets over. De laatste tijd ben ik echt heel veel moe, val ik rond 9 uur ‘s avonds op de bank in slaap en als ik ‘s ochtends om 8 uur gewekt wordt door mijn zoontje (die overigens ‘s nachts nooit wakker wordt, dus aan gebroken nachten kan het niet liggen) ben ik nog steeds moe. Ik ben benieuwd of een verandering in “gewoonten” hierbij kan helpen om me wat fitter te voelen. Zo niet, dan ben ik wel van plan om naar de huisarts te gaan, maar ik ga het eerst maar eens zo proberen. Niet volledig via de morning miracle, maar hier en daar enkele dingen toepassen lijkt me niet verkeerd. Dus ik ben benieuwd.

 • Het is zo leuk dat steeds meer en meer bloggers dit uitproberen en erover schrijven! Ik denk écht dat het wel iets voor mij is, maar dan misschien bijvoorbeeld twee keer in de week. Net als jij ga ik soms uit, en dan wil ik niet de volgende morgen deze routine hoeven te doen. Of wanneer ik bij m’n vriend slaap, bijvoorbeeld. Ben benieuwd hoe het je volgende week afgaat, haha:)

 • Wat leuk dat je dit doet ik moest hier ook aan beginnen maar mijn oma ligt erg slecht dus ik schuif het even op.. Als ik bij mijn vriend wakker word blijf ik extra lang liggen,! liefs

 • Voor mij is een ‘miracle morning’ een ochtend waarop ik niet per se op een bepaald moment naast mijn bed hoef te staan, dus ik vraag me af of ik dit zou kunnen volhouden. Wel heel leuk om over te lezen.

 • Super interessant, misschien moet ik dit maar eens gaan proberen op de dagen dat ik thuis aan mijn scriptie werk. Op die dagen kom ik meestal namelijk pas rond 10 uur uit bed en begin ik uiteindelijk pas rond twaalven. Heel slecht ik weet het, dus wellicht is dit iets voor mij

 • Zo herkenbaar dit! Ik vind het tijdstip ook het lastigste. Als ik over drie weken weer in Nederland ben wil ik het écht weer gaan oppakken (roep ik nu haha). Bij mij hielp op het begin de tip uit het boek om meteen je tanden te poetsen wel echt heel erg. Ik werd er echt wakker van en zat daarna niet als een zombie al die dingen uit te voeren. Maarja, daarvoor moet je alsnog wel je bed uit komen…

 • Oh het zou ook echt niks voor mij zijn. Ik wilde nu ook met enthousiasme opstaan om wat huiswerk te doen. Naja nu ik zeg dat het alweer half 10.is geweest en ik 13u weg moet weet je vast hoelaat het is haha! Toch superknap dat je het blijft proberen!