The College Discover Make-up Les 3

thecollege-les11

Het is woensdag, dat betekent dat het tijd is voor het verslag over de derde les bij The College Discover Make-Up in Alkmaar! Les drie was weer een heel leuke en leerzame, namelijk shapen. Niet helemaal shapen à la Kim Kardashian, maar wel de techniek hierachter en met verschillende materialen. Daarna gingen we ook aan de slag met de lippen, misschien wel het moeilijkste binnen de hele visagie! 

thecollege-les thecollege-les2 thecollege-les3

Shapen

Nadat we ons huiswerk weer hadden besproken, gingen we aan de slag met shapen. Uiteraard had Carlijn alles klaar gezet om te shapen en konden we het eerste anderhalf uur goed opletten en kijken naar de techniek. Wellicht ben je een beetje bekend met de techniek van het shapen, maar bovenstaande afbeeldingen laten goed zien hoe de techniek werkt met behulp van drie tinten (crème)foundations.

Begin met de lichtste kleur op de neusbrug, het voorhoofd, de kin en onder de jukbeenderen naar de kaak. Breng de donkerste kleur op de holten onder de jukbeenderen in een driehoek aan en parallel daarboven naast het oog. Breng de donkerste kleur ook aan in de arcadeboog en om de neus optisch smaller te laten lijken, kun je deze ook op de neus aanbrengen. Vul de ‘lege’ plekken nu in met de middelste tint. Blenden, en klaar! Daarnaast kun je ook nog een flinke lik donkere foundation op de kaaklijn aanbrengen om deze krachtig te maken. Deze blend je naar beneden en laat je zo natuurlijk mogelijk overlopen naar de hals.

De laatste stap is highlighter. Wanneer je vaak naar de filmpjes van Nikkietutorials kijkt, zie je dat zij veel highlighter gebruikt. Dat is ook hartstikke mooi! Highlighter gebruik je op de hoogste punten van je gezicht. Breng het aan op de volgende plekken:

 • Op de jukbeenderen
 • Onder de wenkbrauwen, op het wenkbrauwbot
 • De ooghoeken
 • De cupidoboog, maar niet te ver naar boven, waardoor het op een snottebel lijkt!
 • De neusbrug

Tip: Blend de donkere foundation altijd omhoog uit (behalve die op de kaaklijn)! Pak een stippling kwast en knijp deze fijn om het oppervlak zo klein mogelijk te maken.

thecollege-les4 thecollege-les5

Ombre lippen

Daarna ging Carlijn aan de slag met de lippen, donkere lipstick om maar meteen met de deur in huis te vallen. Begin altijd met een lippotlood. Hierdoor blijft de lipstick zo lang mogelijk zitten, maar het is ook makkelijker om met een scherp puntje de de lippen zo mooi mogelijk te omlijsten. Ondersteun de hand waarmee je de lipstick zet met behulp van je andere hand. Het is een secuur werkje en je wilt natuurlijk zo min mogelijk fouten maken.

Begin altijd met de cupidoboog en teken bij de cupidoboog op het witte randje van je lippen. Hiermee teken je wellicht iets over je eigen liplijn, maar dat witte lijntje daarboven behoort eigenlijk gewoon bij je lippen! Waneer je dat ‘hartje’ op de cupidoboog hebt gezet, werk je vanaf de mondhoeken naar de cupidoboog toe. Probeer de mondhoeken zo strak mogelijk te doen! Doe vervolgens hetzelfde met de lipstick op een lippenceel en doe er voor het dramatische effect een dikke laag vaseline overheen. Corrigeren kan altijd met concealer!

thecollege-les10 thecollege-les9 thecollege-les8

Mijn model voor afgelopen maandag was vriendinnetje Quirine! Ik heb met liquid foundation de shape aangebracht en ik merkte meteen dat ik het echt onderschat had. Het is moeilijk om de gezichtsvormen van iemand anders te benadrukken en aan te voelen. Ik hield de shape vrij natuurlijk en gebruikte drie verschillende tinten foundation. Dat maakte ik verder af met blush en highlighter. De blush in ‘Lust’ leek een beetje op Nars Orgasm en bevatte vrij veel gouden glitters.

Voor de lippen ging ik aan de slag met een donkerpaars lippenceel en een frambooskleurige lipstick. Wanneer je werkt met donkere kleuren, zie je ontzettend snel kleine foutjes. Daarnaast is het ook lastig om de vorm perfect te krijgen en te corrigeren. Oefening baart kunst! Hoewel het omlijnen van de lippen met lippotlood voor de nodige frustraties zorgde!

thecollege-les6

The College Discover Make-up Les 3

Wat ik heb geleerd? Hoe je het gezicht optisch smaller, korter of gewoonweg anders kunt laten lijken. Maar niet alleen het gezicht kun je door deze manier ‘aanpassen’! Zo kun je bijvoorbeeld je decolleté optisch groter laten lijken, maar ook je benen kun je met wat highlighter langer en slanker laten lijken.

Lipstick blijft lastig en vereist veel precisiewerk en geduld. Ik heb geleerd dat de basis met een lippenceel aanbrengen cruciaal is en dat een lippenceel toch ook wel heel handig om de lipstick zo secuur mogelijk aan te brengen.

IMG_4751

Wist je trouwens dat The College enkel gebruik maakt van producten van Make Up Store? Als deelnemer aan de opleiding kun je de producten met 25% korting aanschaffen en kun je natuurlijk gebruik maken van alle producten. Zo heb ik ook een paar producten aangeschaft die ik tijdens de lessen goed heb kunnen gebruiken en dus ook in mijn eigen stash wilde. Houd de aankomende weken mijn blog dus goed in de gaten, gezien je leuke reviews kunt verwachten van dit prachtige merk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Wat een fijne technieken heb je geleerd om te shapen en make-up aan te kunnen brengen!
  Mooie lipstick op het model van de laatste foto.
  Ben zo benieuwd naar de make-up die je had aangeschaft.

  Xoxo

 • Wat een prachtige meid is Quirine (mooie je naam trouwens!) Ik vind haar gezicht heel erg mooi geshaped! Je ziet dat het geshaped is, maar niet te te heftig! Ik vind het heel erg mooi en ben dol op je verslagjes!

 • Wat een leuke en leerzame les weer. Je hebt het heel mooi gedaan bij Quirine! Knappe meid ook! De lipstick is prachtig! En ik ben heel benieuwd naar de mooie make-up producten die je gekocht hebt!

 • Wauw, wat een fijne tips geef je weer. Super dat je zoveel mooie nieuwe dingen leert. Je model heb je deze keer ook weer fantastisch opgemaakt, mijn complimenten <3

 • Die kleur stond haar echt heel goed. Ik vond het ook een hele leerzame les. Had zelf namelijk nog nooit zo heftig geshaped. Ik ben trouwens wel benieuwd naar wat je van die foundation vind, want ik twijfel nog om hem te kopen.

 • superleuk geschreven weer Soof! Was heel gezellig met je mee te gaan en het resultaat was ook al prachtig. Je mag altijd oefenen op mij hihi! Vind het echt knap hoe je alles zo weet en in 1 x hoppa kan uitvoeren. en gaan snel samen makeup shoppen xxxx

 • Mooie look heb je gemaakt Sophie! Shapen lijkt me ook echt lastig. Leuk dat je wat producten met korting hebt kunnen aanschaffen, super!