The College Discover Make-up #2

thecollege2-1

Gisteren was het tijd voor les 2 van de Discover Make-Up bij The College, onderdeel van Color Crew. De hapjes en drankjes stonden klaar, we hadden ons huiswerk meegenomen en waren er klaar voor! Les twee stond in het teken van smokey eyes en dan niet op de commerciële manier. 

thecollege2-2 thecollege2-3

thecollege2-4

The College Discover Make-up

De producten van Make-Up Store stonden klaar om gebruikt te worden, de werkplekken waren nog hartstikke schoon en mijn handen jeukten om aan de slag te gaan! Als huiswerk moesten we inspiratieplaatjes voor smokey eyes meenemen en deze werden allemaal uitvoerig door Carlijn bekeken. Zo werd het verschil tussen een commerciële en een glamour smokey eye goed duidelijk. Zo is een commerciële smokey heel zacht met natuurlijke tinten. In ieder geval heel draagbaar, zoiets als wat velen dagelijks dragen.

thecollege2-5 thecollege2-6

Ongeacht welke kleur, een smokey eye heeft altijd dezelfde technische opbouw. Te beginnen met een lijntje kohl. Deze blend je goed uit, je maakt je kwast schoon en gaat weer verder. Uiteindelijk zet je het oogpotlood vast met een poeder oogschaduw en je gaat – zoals Carlijn het zegt – blenden, blenden, blenden, blenden, blenden en nog eens blenden.

Vervolgens teken je met een kohlpotlood de arcadeboog, en je raadt het al; blenden. Dit doe je ook onder de waterlijn en na héél wat geblend begint je smokey eye vorm te krijgen.

Ook kregen we uitleg over de wenkbrauw. Over het epileren, de natuurlijke vorm van de wenkbrauw en het hoogste punt. Ontzettend interessant, ook om uiteindelijk bij mijzelf toe te kunnen passen!

thecollege2-8

Het tekenen van de arcadeboog met een kohlpotlood.

thecollege2-7

De uiteindelijk look die Carlijn voor ons demonstreerde. Een heftige smokey eye met prachtig strakke, opvallende wenkbrauwen!

thecollege2-9

Maak je een foutje? Dan kan je het best opleuken met mascara overal! Natuurlijk heel heftig, maar het idee vind je ook zeker op catwalks of tijdens fotoshoots. 

thecollege2-10 20150126-IMG_2252

Dankjewel Wies voor bovenstaande foto!

De look die ik bij mijn zus maakte was ook lekker heftig. De bovenkant van de smokey hield ik zwart, de onderkant donkerpaars. Het is wel wennen, ik was in het begin veel te zuinig met zwart potlood en oogschaduw. Het is een kwestie van durven en doen, maar ook de techniek begrijpen. Dan kan er vrij weinig mis gaan; als het maar smokey wordt!

IMG_4634

Wat ik heb geleerd? Hoe ik een smokey eye van begin tot einde goed kan opzetten. Je kunt eigenlijk nooit teveel zwart gebruiken, gezien je het toch allemaal weer vervaagd en blend. Maak je kwast tussen het blenden goed schoon op bijvoorbeeld een handdoek. Breng een zwart oogpotlood aan op de waterlijn om de look zo intens mogelijk te maken. Oh, en epileer je wenkbrauw zo min mogelijk én zo recht mogelijk!

Volgende week gaan we aan de slag met looks die wij zelf leuk of inspirerend vinden. Wie weet gaan we nog aan de slag met shapen, ik ben heel erg benieuwd!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *