Brighten up your home: inspiratie

Nog even en dan mag ik me écht bezig houden met verhuizen. Vanaf het moment dat ik afgestudeerd ben, kan ik actief op zoek gaan naar mijn eigen paradijsje. Voor nu is het voornamelijk inspiratie opdoen en goed sparen! De juiste (natuurlijke) verlichting kan ervoor zorgen dat een kamer ruimtelijk oogt, maar geeft de kamer ‘s avonds ook de juiste sfeer. Lampen zijn functionele decoratie en minstens net zo belangrijk als de rest van het interieur! 

Industriële stijl

Ik ben dol op een donkere en zware, industriële stijl. Wel vind ik dat daar een ruim en vooral licht huis voor nodig is. Iets wat, denk ik, niet zo snel in een studio, en dus in mijn eerste appartement, zal passen. Zo’n robuuste houten tafel onder donkere lampen met een koperen binnenkant geeft veel warmte aan zo’n donker interieur. De combinatie van verschillende grootten verlichting in de woonkamer op verschillende hoogten, geeft het een prachtige zee van warmte boven de eettafel.

Scandinavische stijl

Strak, minimalistisch en licht. De Scandinavische stijl is een opkomende trend geweest de afgelopen jaren. In zekere zin vind ik het prachtig, maar het kan soms iets té strak en leeg zijn naar mijn mening. Al dat marmer spreekt mij heel erg aan, gecombineerd met de kleur van bijpassende planten in pot. Ik zou binnen mijn interieur toch voor wat meer kleur en warme tonen gaan! Desalniettemin vind ik bovenstaande plaat heel erg sfeervol: drie abstracte lampen boven een ronde eettafel. Zelfs wanneer je beperkte ruimte hebt, kun je nog steeds met verschillende vormen lampen spelen.

Moderne stijl

Hoewel de vloer niet helemaal behoort tot de moderne stijl, vind ik de combinatie van donkerblauw met marmer dat wel zeker! Juist deze contrasten vind ik te gék, net als het aparte kookeiland wat tevens fungeert als bar. Drie strakke lampen er bovenop en er staat een prachtig geheel. Bijzonder eigenlijk dat deze combinatie van materialen en de keuze van kleur zo mooi bij elkaar kunnen passen! In eerste instantie zou ik ze nooit bij elkaar zoeken, toch blijf ik naar dit plaatje kijken.

Pastelkleuren

Iets wat persoonlijk niet bij mij zal passen, maar wat ik wel ongelooflijk leuk en lieflijk vind is pastelkleuren in het interieur. Iets wat je meestal ziet in de accessoires, maar wat ik in bovenstaande lampen toch ook wel oprecht een leuk idee vind! Vooral in een huis of appartement gevuld met natuurlijk licht en witte muren zullen dit soort bijzonderheden extra doen opvallen.

Wat dat betreft zijn er stijlen genoeg! Als het om hanglampen voor aan het plafond gaat, vind ik het prachtig om boven de eettafel meerdere lampen op te hangen. Het liefst op verschillende hoogten, hoewel je daar wel voldoende ruimte voor moet hebben. Wat is jouw favoriete stijl? Mocht je nog meer inspiratie willen doen? Op Directlampen vind je genoeg inspiratie en diverse stijlen!

Dit artikel is in samenwerking met DirectLampen.nl

Bron afbeeldingen: Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *