Bestellen bij Lush (Kitchen) UK – Hoe zit dat?

SAMSUNG CSC Processed with VSCO with hb2 preset

Als je mij – of mijn blog een beetje kent, dan weet je dat ik dol ben op Lush. Het assortiment ken ik zo’n beetje uit mijn hoofd en ik heb sinds een jaar de Lush Kitchen leren kennen, de keuken waarin elke week een ‘menu’ komt met limited edition producten uit het oude assortiment, die opnieuw gemaakt worden in beperkte opgave. Ik krijg er vaak vragen over: waarom bestel je in de UK, is het goedkoper en hoe zit dat met die Kitchen? Vandaag vertel ik je er meer over! 

De Lush Kitchen
“We’re cooking up small batches of exclusive products”

Lush blijft veranderen, ontwikkelen en nieuwe producten/geuren creëren. Om dit mogelijk te maken, moet er soms vaarwel gezegd worden tegen bestaande producten. Dit om ruimte in de winkels te creëren en om de keuze niet overweldigend te maken. Niet getreurd, want voor de echte ‘fanaten’ bestaat er dan de ‘Kitchen’ waar je al de oude producten terug kunt vinden!

Elke vrijdag maakt Lush een menu (welke op Facebook én Instagram te vinden is). Per dag worden er twee producten verkocht/gemaakt en voor sommige moet je er snel bij zijn, want anders zijn ze uitverkocht. Ze worden maar in beperkte oplage gemaakt. Zo heb ik bepaalde producten misgegrepen (Rose Jam Shower Jelly) en andere producten heb ik een mooie voorraad van (Vanilla Dee-Lite, Lemon Melt). Ik leer op deze manier mooie producten kennen waarvan ik weet dat ik de geur lekker vind (en dat is heel veel!).

Is het goedkoper in Engeland?

Ja en nee. De pond staat voor ons ongunstig, maar de producten zijn omgerekend dan nog steeds goedkoper. Hoe groter de hoeveelheid die je koopt, hoe goedkoper het wordt (soms kan het voor producten €3 of €4 schelen). Het enige wat niet goedkoop is, is de verzending. Ik denk dat je hierdoor uiteindelijk wel quitte speelt.

photodiary-111-12

Boxing Day Sale

Lush doet nooit aan uitverkoop, behalve met Kerst. Tenminste, de dag na Kerst! Dan gaan alle producten, giftsets en eventueel een paar producten uit het vaste assortiment voor de helft weg. Je kunt je voorstellen dat de websites (UK, NL, DE) aan alle kanten vastlopen en de producten komen er nooit in een keer op. Ik maak er ieder jaar weer een uitdaging van en heb vorig jaar uiteindelijk maar op UK en DE besteld, omdat Nederland te snel uitverkocht was en het in de UK véél goedkoper was. Helemaal voor de helft!

Dus: mocht je graag veel Lush willen hebben, nadat je het een en ander hebt geprobeerd uit de Kerstcollectie… Sla dan in wanneer Kerst voorbij is! Het is overigens een groot risico, want ieder jaar is het weer de vraag óf het voor de helft gaat. Tot nu toe is dat de afgelopen jaren het geval geweest, maar ze kondigen dit nooit van te voren aan.

Samen bestellen

Omdat de verzendkosten soms nogal hoog kunnen oplopen (helemaal wanneer je maar 1 of 2 producten uit de Kitchen wilt bestellen), kun je ervoor kiezen om een groepsbestelling te doen. Ik zit in twee hele leuke Facebook groepen (Dutch Lushies Chat en Lush Swap the Netherlands) waar ik veel over Lush en de producten heb geleerd en zo heb ik vaak al meegedaan aan een groepsbestelling. Je betaald een deel mee van de verzendkosten vanuit de UK naar Nederland en de kosten binnen Nederland. Kan een hele hoop schelen!

Het feit dat ik hier zoveel woorden aan kwijt kan, zegt eigenlijk al genoeg. Ik ben een groot Lush fan! Mocht je nog vragen hebben, stel ze hieronder of mail het mij (sophie@charlottesophie.nl). Ik help je graag :-) 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Wat leuk om hier eens over te lezen. Ik ken Lush eigenlijk alleen maar van de winkels, wist helemaal niet dat er zo’n bijzondere online shop was. En ideaal om verzendkosten te delen, doe ik ook weleens met vriendinnen!

 • Super dat je hier een artikel aan wijdt! Ik heb wel eens op de UK site gekeken en het is daar inderdaad een stuk goedkoper. De laatste keer dat ik keek (misschien 1,5 jaar geleden?) waren de verzendkosten (omgerekend) rond de €7 á 8 euro. Is dat nog steeds zo of is het echt beduidend duurder?

 • Zo fijn dat jij hier een artikel aan besteedt hebt!
  Ilk vroeg het me inderdaad al langer af.
  Want het is allemaal best duur.
  Maar hett is net candy.

  Xoxo

 • HoI! IK had een vraag:) ik heb 7 dingen bestel van ongeveer £27,40. Het is zeker onder de 1 kg. Ik woon uiteraard in Nederland en laat het bezorgen vanuit de UK. wat zijn de kosten omgerekend met de bezorgkosten en de kosten van de producten?