Brighter Blonde met Andrelon Zilver Care

Brighter better blonde met Andrelon Zilver Care
Brighter better blonde met Andrelon Zilver Care

Als het om mijn haren gaat, ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten. Zilvershampoo is een product wat ik eens in de zoveel weken er graag bij pak, om mijn blonde haren mooi blond te houden door de gele gloed er uit te halen. Wist je dat Andrelon niet zo lang geleden de Andrelon Zilver Care lijn heeft gelanceerd? Eindelijk een mooie budgetvariant op de zilvershampoo! 

Andrelon Silver Care

Andrélon Zilver Care is een verzorgende lijn speciaal voor blond (geverfd) en grijs haar. Wanneer blond of grijs haar er minder fris uit door een gele gloed. De Zilver Care lijn vermindert deze gloed door onder andere het blauw-paarse pigment. Dit licht het haar op en vermindert de gele gloed. In combinatie met parel extract en keratine wordt het haar ook nog eens verzorgd.

Andrelon Silver Care Shampoo

Wist je dat blauw-paars en geel elkaars complementaire kleuren in de kleurencirkel zijn? Hierdoor wordt blauw-paars pigment in shampoo dus gebruikt om de gele kleur te verminderen. Nu kan ik je vertellen dat deze shampoo héél erg paars is, en de gele kleur er dus goed uit kan halen. De shampoo moet 2-5 minuten intrekken voor het maximale effect. Wanneer je ‘m te kort laat intrekken, kunnen de pigmenten in de shampoo minder goed hun werk doen. Laat je hem er te lang in zitten, dan bestaat de kans dat je haar een paarse gloed kan krijgen. Normaal laat je dus de conditioner langer intrekken, in dit geval de shampoo!

Andrelon Silver Care Conditioner

De conditioner is lichtpaars van kleur en is echt bedoeld om het haar te voeden en doorkambaar te maken. Er zitten hier minder kleurpigmenten in, de shampoo is echt het neutraliserende product van de lijn. Desondanks een fijne en verzachtende conditioner!

Andrelon Silver Care Voedend Masker

Tot slot nog het voedende masker. Nu ben ik geen grootgebruiker als het om haarmaskers gaat, ik heb daar veel te weinig geduld voor. Eens in de zes a acht weken vind ik er tijd voor. Gebruik het masker na de shampoo om zo goed mogelijk in te laten treken en sluit dan af met conditioner om de haarschubben weer te sluiten.

Geen dramatische verschillen, wel heel mooi pluisvrij en glanzend haar wat op de punten een klein beetje oplicht en minder geel wordt. Ik ben fan! 

Eindoordeel

In gebruik is deze lijn héél erg fijn. Ik merk dat mijn favoriete Davines zilvershampoo en -conditioner nét iets beter de gele gloed er uit halen, maar die zijn dan ook minstens vier keer duurder. Voor €7 per fles heb je hier een heel mooie budgettopper die de gele gloed zeker uit het haar haalt!

Qua geur is dit echt mijn favoriete Andrelon productlijn! De geur is typisch Andrelon, maar doet ook aan een parfum wat lekker blijft hangen denken. Voor de geur alleen al vind ik dit product een must.

Mijn haren voelen zacht aan en worden niet verzwaard. Na verloop van tijd merk ik dat de gele gloed uit mijn haar gaat, mits ik wel de shampoo 3 tot 5 minuten in laat trekken.

Mocht je nog op zoek zijn naar een budgetvariant op zilvershampoo en -conditioner, dan voldoet de Andrelon Silver Care lijn hier helemaal aan! In alle opzichten een fijn duo (trio als je het masker meerekent). Wat mij betreft een aanvulling op het assortiment.

Gebruik jij zilverproducten voor jouw haren? 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *