50 Blog Post Ideeën voor jouw blog

50 Blog Post Ideeën voor het schrijven van een nieuw artikel
50 Blog Post Ideeën voor het schrijven van een nieuw artikel

Soms heb je van die dagen dat inspiratie ver te zoeken is. Ik struin Pinterest af, op zoek naar ideeën en blader door het archief van mijn blog. Vaak geeft mij dat al voldoende inspiratie! Op zoek naar wat leuke blog post ideeën? Ik heb vandaag 50 Blog Post Ideeën voor je op een rijtje gezet!

BLOG

Het geven van blogtips en uitleg over bloggen is iets wat de laatste maanden/ jaren erg populair is geworden. Tegenwoordig is het maken van een blog makkelijk en iedereen heeft wel wat verstand van social media. Een juiste combinatie van die twee kan een goede combinatie zijn: men is leergierig en is altijd op zoek naar de beste strategie. Nu zeg ik niet dat ik die heb, maar ik vind het leuk om mijn leerproces van de afgelopen jaren te delen én ik vind het ook leuk om dit bij anderen te lezen!

• Geef tips! Over het krijgen van meer bezoekers, content voor je blog, waar jij inspiratie vandaan haalt en hoe je je blogdip vaarwel zegt.

• Vertel over jouw favoriete blogs

• Begin een discussie: zo lucht ik mijn hart wel eens over een bepaalde trend die ik binnen social media zie. Wat is jouw standpunt daarin?

• Welke tools gebruik jij voor jouw blog?

Geef een kijkje achter de schermen en laat zien hoe jij te werk gaat.

• Wat heb jij geleerd van bloggen?

• Vertel over jouw favoriete WordPress plugins

• Maak een post met jouw favoriete geschreven artikelen

• Maak een post met jouw best gelezen artikelen

• Laat jouw blogging space zien!

PERSOONLIJK

Persoonlijke artikelen zijn mijn favoriet! Iedere week komt er wel een persoonlijk artikel online in de vorm van een photodiary of een artikel gerelateerd aan persoonlijke ontwikkeling en het beste uit jezelf halen. Ik vind het leuk om anderen te inspireren en aan te moedigen, haal het beste uit je leven!

• Schrijf een weekoverzicht (zoals ik met mijn photodiary’s doe)

• Laat zien waar jij je inspiratie en motivatie vandaan haalt

• Interview een andere blogger of inspirerende persoon

Geef een update over hoe het met jou en je leven, persoonlijke doelen en ontwikkeling gaat

• Maak een bucket list

Laat jouw (blog)transformatie zien

• Schrijf een ‘get to know me‘ post

• Schrijf over je favoriete hobby

• Schrijf over de doelen die je nog wilt bereiken

• Maak een travel wishlist

• Schrijf over jouw huisdieren (over Floor heb ik niets geschreven, maar wel over Flame, Bibi en Jazz)

• Deel jouw favoriete playlist van het moment

• Schrijf over een belangrijke gebeurtenis uit jou verleden: wat heb je ervan geleerd?

BEAUTY

Mintsandmangos is begonnen als een echte beautyblog. Wanneer ik het archief in duik, kom ik de ene na de andere productreview tegen. Beautybloggen is zoveel meer dan schrijven over verschillende producten: je kunt op veel verschillende manieren over beautygerelateerde onderwerpen schrijven.

• Schrijf een productreview

• Vertel over jouw favoriete, musthave product

• Vertel over producten die wel/ niet de hype waard zijn

• Laat jouw make-up of haarroutine zien

Geef tips over hoe je een bepaald product het beste kunt gebruiken

• Maak een giftguide (voor Kerst, sinterklaas, moederdag, vaderdag …)

• Deel jouw beste beautytips

• Laat jouw maandelijkse favoriete producten zien

• Laat je skincare routine zien

• Welke producten neem jij mee op vakantie?

• Ga op zoek naar dupes voor jou favoriete producten en deel deze op je blog

• Laat je favoriete budget producten zien

FASHION

Ik ben dól op fashionblogs en -instagrams. Wat sommige dames (en heren) bij elkaar weten te stylen, hoe flawless het er uit ziet en hoe professioneel het aangepakt wordt… Daar kan ik alleen maar van dromen! Nu ben ik zelf echt geen fashionmeisje en zal het dan ook nooit op zo’n niveau proberen: daar ben ik veel te ‘normaal’ en verlegen voor. Heel af en toe doe ik wel eens wat met fashion op mijn blog, maar dit vind ik de leukste artikelen!

• Laat jouw outfit of the day (OOTD) zien

• Vertel over jouw favoriete kledingstuk

• Laat foto’s van vroeger zien (waarschijnlijk van een fantastische kledingstijl)

• Style een bepaald kledingstuk op verschillende manieren en laat dit in een blogpost zien

• Laat een shoplog zien

• Whats in my bag?

• Wat staat er op jouw wishlist?

• Vertel over jouw favoriete fashionmerk

OVERIG

• Deel je favoriete recept

• Vertel over de laatste paar boeken die je hebt gelezen

• Laat je favoriete hotspots zien

• Vertel (of film!) over je ochtendritueel

• Vul een leuke TAG in

Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk linkjes naar mijn eigen artikelen te plaatsen. Wellicht ben je een leuk idee tegen gekomen, maar weet je de uitvoer nog niet helemaal. Of ben je nieuwsgierig hoe ik het heb aangepakt! :-) Ik claim geen expert te zijn, ik ben enkel een gedreven en – momenteel zeer – geïnspireerde blogger. Heb jij wat aan deze blog post ideeën voor jouw blog? Enjoy!

Liefs, Sophie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *